Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Μιλήστε με τους πολίτες κύριε Παπούλια !


Οι πολίτες στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δεν επιχειρούν απο προχθές κύριε προεδρε μία τυφλή διαμαρτυρία. Eχουν θέσεις και συγκεκριμένα αιτήματα -και ξεκάθαρα απευθύνονται σε σας -ζητώντας άμεσα και σε επείγουσα βάση την υλοποίησή τους : Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας σε λιγες ώρες θα συνομιλήσετε με τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων.Σκοπός, να επιτευχτεί μια πολιτική συμφωνία,αυτή που απαιτούν οι τοκογλύφοι στούς οποίους είναι χρεωμένη η χώρα, προκειμένου να συνεχιστούν οι ίδιες πολιτικές που έφεραν τον τόπο και τις ζωές των πολιτών στο σημερινό αδιέξοδο.

Γνωρίζετε κύριε πρόεδρε ότι οι πολίτες -πολιτικοί με τους οποίους σήμερα θα συναντηθήτε έχουν απαξιωθεί και έχουν καταρρεύσει-μαζί με τα υπολείματα των κομμάτων τα οποία εκπροσωπούν -στην συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.Οι τελευταίες εκλογές που έγιναν, οι σφυγμομετρήσεις που έχετε υπ όψιν σας και οι εκδηλώσεις των πολιτών στις πλατείες όλης της χώρας επιβεβαιώνουν αυτήν την πραγματικότητα.Το προεδρικό σας μέγαρο βρίσκεται πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και η φωνή του λαού είναι πολύ δυνατή τις τελευταίες ώρες ώστε να μην ακούγεται η να παρερμηνεύεται..

Οι πολίτες σε καμμία περιπτωση δεν ενδιαφέρονται για οποιαδήποτε συναίνεση απαξιωμένων πολιτικών η οποία θα ικανοποιήσει τους τοκογλύφους.Ζητούν απο τους πολιτικούς οι οποίοι ευθύνονται για την κατάρρευση και αποτελούν μέρος του προβλήματος απλά να αποχωρήσουν απο τη ζωή της χώρας.

Είναι γνωστό σε όλους κύριε Παπούλια ότι ο θεσμός του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει απογυμνωθεί απο τις περισσότερες παρεμβατικές αρμοδιότητες που του παρείχαν παλαιότερα Συντάγματα, πρίν απο τις σχετικές αναθεωρήσεις.Επίσης όμως είναι γνωστό ότι το τελευταίο άρθρο του καταστατικού χάρτη λειτουργίας της Ελληνικής Πολιτείας,το 120, ισχύει για όλους,πολύ περισσότερο δε για σας.

Έχετε ευθύνη κύριε πρόεδρε,τις ιστορικές αυτές στιγμές να το ενεργοποιήσετε αρχίζοντας απο τον εαυτό σας.Η πολιτική αυτή απόφαση ανάληψης της συνταγματικής υποχρέωσής σας να το προστατεύσετε,θα παρακάμψει κάθε υπαρκτό η τεχνικό συνταγματικό κώλυμα προεδρικής παρέμβασης.

Το 1974 το παρόν πολιτικό σύστημα παρέλαβε απο το τότε στρατιωτικό καθεστώς τη διακυβέρνηση της χώρας κάλεσε δε εκ των υστέρων το λαό με εκλογές να επικυρώσει την πολιτική εκείνη μεταβολή και να την μορφοποιήσει, καθορίζοντας κόμματα διακυβέρνησης και αντιπολίτευσης.Ο κύκλος του πολιτικού αυτού συστήματος όλοι γνωρίζουν ότι έχει πλέον ολοκληρωθεί.

Οι πολίτες της χώρας τα τελευταία δύο χρόνια υπο το βάρος της οικονομικής ,πολιτικής και κοινωνικής κρίσης έχουν δημιουργήσει κινήματα,πρωτοβουλίες και πολιτικές δράσεις έξω απο κόμματα,πολιτικές οργανώσεις και λοιπούς σχηματισμούς, βρισκόμενοι απέναντι σε αυτό το αδιεξοδο καθεστώς.Οι πολίτες στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας δεν επιχειρούν απο προχθές κύριε προεδρε μία τυφλή διαμαρτυρία.Eχουν θέσεις και συγκεκριμένα αιτήματα -και ξεκάθαρα απευθύνονται σε σας -ζητώντας άμεσα και σε επείγουσα βάση την υλοποίησή τους :

Ο κόσμος στούς δρόμους και τις πλατείες ζητάει:
1.Απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την κατάρρευση της χώρας
Η πολιτική της παρούσας κυβέρνησης είναι απόρροια συνταγματικών παραβιάσεων και συνιστά εξαπάτηση του Ελληνικού λαού, που ψήφισε το κυβερνόν κόμμα για να εφαρμόσει πρόγραμμα εντελώς αντίθετο από αυτό που εφαρμόζεται.

2.Μή αναγνώριση του χρέους
Μή αναγνώριση του χρέους και προσφυγή στα αρμόδια διεθνή δικαστήρια για την ακύρωση των πρόσφατων δανειακών συμβάσεων επι τη βάσει των κανόνων του διεθνούς δικαίου και της νομολογίας.

3.Συνολική αναθεώρηση των σχέσεων της χώρας μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας δεν λύνει το μεγάλο πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους, το οποίο συνεχώς θα διογκώνεται.
-Η μόνη λύση για να ανακτήσει η Ελλάδα μέρος της χαμένης ανταγωνιστικότητάς της, δεν είναι να δεχθεί ένα νέο σύμφωνο στα πλαίσια εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Γερμανίας και άλλων χωρών της Β. Ευρώπης αλλά η ανάκτηση του ελέγχου της οικονομίας της.

4.Τιμωρία των υπευθύνων του πολιτικο-οικονομικού συστήματος για την κατάρρευση της χώρας.
Αναζήτηση ποινικών και αστικών ευθυνών από τους υπευθύνους, που μας οδήγησαν στην κατάρρευση. Αν αποδειχθεί ύπαρξη δόλου τότε ενέχονται σε εσχάτη προδοσία, διότι συνειδητά έβλαψαν τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού και της πολιτείας και το αδίκημα δεν είναι παραγεγραμμένο με τις ισχύουσες διατάξεις.

5.Εισαγωγή στη χώρα πολιτικών συνθηκών πραγματικής Δημοκρατίας με τροποποίηση του Συντάγματος.
Το παρόν κοινοβουλευτικό σύστημα δεν εκφράζει γνήσια τη βούληση των πολιτών καθώς ρυθμίζεται από μεταβαλόμενους εκλογικούς νόμους, που νοθεύουν την αρχή της ισότητας της ψήφου των πολιτών (κάθε πολίτης και μία ισοδύναμη πολιτικά ψήφος).
-Αφ ετέρου ο τρόπος χρηματοδότησης των κομμάτων και των πολιτικών από το δημόσιο ταμείο η από επιχειρηματικούς κύκλους δεν διασφαλίζει παρά τη διαιώνιση συνθηκών διαφθοράς και διαπλοκής.
-Η μορφή αντιπροσώπευσης των πολιτών από πολίτες-πολιτικούς με θητείες απεριόριστου χρόνου οδηγεί σε πελατειακές σχέσεις, φαινόμενα διαφθοράς και καλπάζουσα διαπλοκή.

Στις πολιτικές αυτές θέσεις και τον λεπτομερή και εξειδικευμένο τρόπο υλοποίησής τους έχουν συμφωνήσει σημαντικός αριθμός κινημάτων ,πρωτοβουλιών και ενεργών πολιτών.

Σήμερα λοιπόν κύριε πρόεδρε και αφού έχετε εκπληρώσει τον άχαρο ρόλο του συντονιστή μιας αδιέξοδης και άνευ πολιτικής ουσίας σύσκεψης με τους χρεοκοπημένους αρχηγούς της πάλαι ποτέ κραταιάς πολιτικής ελίτ,ξεκινήστε την εφαρμογή του άρθρο 120 του Συντάγματος.

Πάρτε την πρωτοβουλία και καλέστε στο προεδρικό μέγαρο απλούς πολίτες που εκφράζουν απο όλη την Ελλάδα δημόσια τις παραπάνω πολιτικές που ανοίγουν το δρόμο για την πραγματική διάσωση της χώρας και των πολιτών της και συζητείστε μαζί τους.

Σε μία συνέλευση ουσίας, στην οποία θα σας παρουσιαστούν και αναλυθούν με κάθε λεπτομέρεια τα συγκεκριμένα βήματα τα οποία πρέπει άμεσα να υλοποιηθούν προκειμένου ειρηνικά η χώρα να βγεί απο το τραγικό αδιέξοδο.

Ας μην επιχειρηθεί -μάταια τη φορά αυτή -η αναζήτηση διεξόδου μέσα απο μηχανισμούς ημετέρων,γνωστών,προσωπικοτήτων και λοιπόν παραγόντων -αυθεντιών, οι οποίοι αποτελούν απο τη λειτουργία και τη φύση τους μέρος του προβλήματος..Η πατρίδα μας διαθέτει τεράστιο έμψυχο δυναμικό, έτοιμο να ενεργοποιηθεί για τη διάσωσή της ..

Συνομιλήστε με τους πολίτες λοιπόν εδώ και τώρα κύριε Παπούλια!

Γιώργος Κοσμόπουλος
πρόεδρος της Αντιμονοπωλιακής ένωσης STOPCARTEL


http://www.stopcartel.info/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...