Σελίδες

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση


Περιφερειάρχης: Να παραμείνει εγγυητής της «ΔΩΔΩΝΗΣ» η Α.Τ.Ε.:
Αντιπροσωπεία μελών του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Ηπείρου και του Σωματείου Εργαζομένων στη «ΔΩΔΩΝΗ», επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, στον οποίο παρέθεσε τις θέσεις κτηνοτρόφων και εργαζομένων για το ιδιοκτησιακό της Γαλακτοβιομηχανίας και τον ενημέρωσαν για τις δράσεις που σχεδιάζουν. Παράλληλα του επέδωσαν ψήφισμα με τις θέσεις τους, το οποίο και συνυπέγραψε ο Περιφερειάρχης.
Ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, μετά τη συνάντηση δήλωσε τα εξής: «Για μας η Αγροτική Τράπεζα είναι εγγυητής για την ύπαρξη της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», η οποία ανήκει σε όλους τους Ηπειρώτες. Για μας ισχύει η δήλωση του Πρωθυπουργού ότι η «ΔΩΔΩΝΗ» δεν πωλείται. Σε αυτό το σημείο παραμένουμε όλοι οι Ηπειρώτες. Δεν μπορεί η «ΔΩΔΩΝΗ», μια βιομηχανία που έχει ποιότητα, έχει κέρδη να είναι το πρώτο θύμα της οικονομικής δίνης που βιώνουμε.».
Τέλος ο Περιφερειάρχης προέτρεψε όλους τους Ηπειρώτες να συνυπογράψουν το ψήφισμα, προκειμένου η «ΔΩΔΩΝΗ» να συνεχίσει να είναι μοχλός ανάπτυξης της Ηπείρου με τη μορφή που έχει σήμερα.
Χρήσιμα συμπεράσματα στη σύσκεψη για τον Υγειονομικό Χάρτη:
Πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, η πρώτη σύσκεψη με αντικείμενο την κατάθεση προτάσεων για την αναδιάταξη των Μονάδων Υγείας, στα πλαίσια της έναρξης κοινωνικού διαλόγου, που ζήτησε με έγγραφό της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας.
Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι: Διοικητής και Υποδιοικητής Νοσοκομείου Χατζηκώστα, Υποδιοικητής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, Πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, Πρόεδρος Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας Νοσοκομείου Χατζηκώστα, διευθυντές κλινικών, ιατροί, συνδικαλιστές και περιφερειακοί σύμβουλοι.
Στη σύντομη παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις για τον Υγειονομικό Χάρτη, υπογράμμισε ότι «παίρνονται αποφάσεις που απλώς ανακοινώνονται», επεσήμανε ότι υπάρχουν ιδιαιτερότητες που πρέπει να εξεταστούν ανά περιφερειακή ενότητα, για να προσθέσει ότι σήμερα απαιτούνται αλλαγές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ωστόσο αυτές θα πρέπει να λάβουν υπόψη και άλλες παραμέτρους όπως π.χ. οι υποδομές προσπέλασης.
Ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Οδυσσέας Πότσης, ο οποίος προήδρευσε στη σύσκεψη, στην εισηγητική του τοποθέτηση υπογράμμισε ότι τα χρονικά όρια που έθεσε το Υπουργείο Υγείας, δια της ΥΠΕ για την κατάθεση των προτάσεων είναι ασφυκτικά, αφού θα πρέπει αυτές να διαβιβαστούν μέχρι το τέλος Μαΐου. Επίσης τόνισε ότι αποφασίστηκε να γίνουν κατά νομό συσκέψεις, τόσο για λόγους αποκέντρωσης, όσο και για αποκρυστάλλωση των κατά τόπων απόψεων, προσθέτοντας ότι μετά την ολοκλήρωση τους, θα γίνει επεξεργασία των θέσεων που θα παρουσιαστούν, ώστε στη συνέχεια να καταρτισθεί η ενιαία πρόταση που θα διαβιβαστεί από την Περιφέρεια στο Υπουργείο Υγείας.
«Αντλήσαμε χρήσιμα συμπεράσματα από τη σημερινή σύσκεψη τα οποία μαζί με όσα θα προκύψουν από τις αντίστοιχες συσκέψεις στις έδρες των άλλων των τριών περιφερειακών ενοτήτων, θα τα θέσουμε υπόψη των Οργάνων της Περιφέρειας, που θα καταλήξουν στην τελική πρόταση», υπογράμμισε ο κ. Πότσης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης.
* Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη σύσκεψη στην Π.Ε. της Άρτας, θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων.