Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Πληρώνω δίκαια.




Η σημερινή κατάσταση της χώρας δεν επιδέχεται διαφορετικές ερμηνείες. Νεκρή αγορά, συνεχής οριζόντιες περικοπές εισοδημάτων και μηδενικές προοπτικές ανάπτυξης. Μέσα σε όλα αυτά καλείται μια γενιά όπως η δική μας να θέσει τις βάσεις για μια νέα Ελλάδα, αντιστεκόμενη στις σειρήνες που θέλουν τους νέους ανθρώπους να μεταναστεύουν στο εξωτερικό αναζητώντας την τύχη τους. Αγαπάω την Ελλάδα, σημαίνει μένω εδώ και αγωνίζομαι, προτείνω και διεκδικώ ένα καλύτερο μέλλον. Θέτω τους προβληματισμούς μου και κυρίως διατυπώνω λύσεις βγαλμένες από την καθημερινή ζωή και τριβή με τα προβλήματα.
Ως νέοι Έλληνες που ζούμε,
σπουδάζουμε και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά στην Ελλάδα του 2011 δεν συμβιβαζόμαστε με τη μιζέρια. Δουλεύουμε για να χτίσουμε μια χώρα της ελπίδας και όχι έναν τόπο στείρας άρνησης.
Δεν επιθυμούμε ένα Κράτος που να υιοθετεί τις ζωές μας, αλλά επιζητούμε μια λογικά σκεπτόμενη Πολιτεία που αντί να θέτει εμπόδια, θα ανοίγει νέους δρόμους. Δεν θέλουμε ένα χαοτικό Δημόσιο τομέα, αλλά πιστεύουμε σε μια απλούστερη, πιο σταθερή και ευέλικτη Νομοθεσία που δε θα φοβάται την ιδιωτική πρωτοβουλία. Δεν αρνούμαστε να πληρώσουμε όσα μας αναλογούν γιατί πολύ απλά τα αδιέξοδα δεν ταιριάζουν στις Δημοκρατίες. Όμως απαιτούμε να «πληρώνουμε δίκαια» για όσα παράγουμε. Να αποδίδουμε όσα μας αναλογούν και να λαμβάνουμε όσα μας αξίζουν. Για ένα εργασιακό περιβάλλον με ευκαιρίες, που θα προσφέρει αξιοπρεπές εισόδημα σε όλους εμάς απαλλαγμένο από τη νοοτροπία της εισφοροδιαφυγής και της παρανομίας. Για ένα Κράτος που δε θα καταλήγει συνιδιοκτήτης των επιχειρήσεων μας μέσω των φόρων, αλλά θα λειτουργεί ως σύμβουλος που προσφέρει κίνητρα σε μια κοινή προσπάθεια μέσα από ορθολογικές πολιτικές και υπεύθυνες Πρωτοβουλίες.
Η δράση «πληρώνω δίκαια.» είναι μια κίνηση εστιασμένη στους νέους ανθρώπους και τις ανάγκες τους, που υποστηρίζει την εφαρμογή χαμηλότερων φορολογικών συντελεστών, αποστρέφεται τη γραφειοκρατία και επιζητά την απαλλαγή από τα πάσης φύσεως εμπόδια που αποθαρρύνουν τους συνομήλικους μας από τη νεανική επιχειρηματικότητα. Διεκδικούμε περισσότερες ευκαιρίες. Πιστεύουμε στις φιλελεύθερες πολιτικές που θα δώσουν ώθηση στην αγορά προσφέροντας εισόδημα, θέσεις εργασίας μα πάνω από όλα, κοινωνική δικαιοσύνη σε μια γενιά που αρνείται να αποδεχθεί την μοίρα που της έχουνε ορίσει.
Μειώνουμε τους φόρους,
Προσθέτουμε ανάπτυξη.

http://plironodikaia.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...