Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Όχι στους δημοσίους υπαλλήλους πολυτελείας

Money(Image by Cliph via Flickr)
Όπως διαβάζω στο capital: "...η διαβεβαίωση του κ. Ραγκούση (πριν από δύο εβδομάδες) για πλήρη απελευθέρωση του κλάδου έχει δημιουργήσει προηγούμενο: περισσότερα από 2.000 άτομα- κατά βάση νεόπτωχοι ή μακροχρόνια άνεργοι- έχουν καταθέσει σε όλη την Ελλάδα αιτήσεις για χορήγηση άδειας ταξί"

Ελπίζω να πάρουν σειρά οι φαρμακοποιοί και οι συμβολαιογράφοι, δύο κοινωνικές κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων πολυτελείας. Να πωλούνται τα φάρμακα ακόμη και στα σούπερ μάρκετ και να πέσουν οι τιμές στα συμβόλαια. Να μπουν και στις δουλειές χιλιάδες νέοι άνθρωποι που τώρα είτε φεύγουν από το "φάρμακο" που καταρρέει ως κλάδος είτε ως δικηγόροι παρακαλάνε για ένα μεροκάματο 200 ευρώ το μήνα.

Όλες αυτές οι υπερπροστατευμένες κοινωνικές ομάδες ουσιαστικά ήταν δημόσιοι υπάλληλοι πολυτελείας και ας έβριζαν με αναίδεια ό,τι δημόσιο υπήρχε, εμ βέβαια, οι κύριοι είχαν οικονομήσει και είχαν ανέβει πολύ ψηλότερα από την πλέμπα...

Ας μην τολμήσει κανείς πολιτικός να συνεχίσει να τους καλύπτει και να τους προστατεύει επειδή από αυτές τις κοινωνικές και επαγγελματικές κατηγορίες έχει βγει η πλειοψηφία των βουλευτών ή επειδή από αυτές τις κατηγορίες δέχονται χρηματοδοτήσεις. 

Στην εποχή που ο συνταξιούχος και ο κατώτερος μισθωτός φτύνουν αίμα δεν μπορεί οι "ευγενείς" να καλοπερνάνε στα παλάτια. Γιατί να μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι εκατομμυριούχοι, ναι εκατομμυριούχοι (σε αξίες ευρώ), επειδή το κράτος απαγόρευε στους άλλους να κάνουν την δουλειά τους. Και τους προστάτευε τα κατώτατα περιθώρια κέρδους (π.χ. 30% στους φαρμακοποιούς ή δεν ξέρω τι άλλα τεράστια ποσοστά στους συμβολαιογράφους). 

Αυτό θα πει "δημοσιουπαλληλίκη" με το αίμα και την τσέπη του λαού και του ανέργου και μόνο με τον αποκλεισμό των άλλων από τα προνόμια που οι ίδιοι έχουν.
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...