Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Οι εξυπνάδες των ταξιτζήδων


flamencosImage by M Trombone via Flickr
Οι ταρίφες είπαν την εξυπνάδα του αιώνα, ότι δηλαδή θέλουν να εφαρμόσουμε ότι εφαρμόζεται και στο εξωτερικό σε κάποιες χώρες όπου υπάρχει το πληθυσμιακό κριτήριο για το πόσα ταξί θα υπάρχουν.

Και επειδή βέβαια οι ίδιοι έχουν ήδη άδειες εννοείται ότι αυτές που θα μείνουν - αν μείνουν- για να πάρει και η πλέμπα των στρατιών ανέργων και απολυμένων 50ρηδων θα είναι οι άλλες και θα είναι βέβαια ελάχιστες...

Αντίθετα με αυτές τις εξυπνάδες εγώ πιστεύω ότι αν έμπαινε ένα τέτοιο κριτήριο - κάτι που σε καμία περίπτωση δεν θα επιθυμούσα να μπει- θα έπρεπε να δίνει σε όλους τις ίδιες πιθανότητες. Δηλαδή να έβαζαν μια κληρωτίδα στην οποία όλοι θα είχαν από έναν κλήρο, νέοι και παλιοί. Και ό,τι έβγαζε η κληρωτίδα.

Αυτό βέβαια δεν φαντάζομαι να το σκέφτηκαν οι ταξιτζήδες, και έτσι φαίνεται ότι όλες οι λύσεις που προτείνουν περνάνε από την συνέχιση του "πηδήματος" για τους "απ' έξω".

Γιατί άλλωστε κανένα καπιταλιστρικό σύστημα, ιδίως στην Ελλάδα, δεν θα μπορούσε να επιβιώσει χωρίς το "πήδημα" κάποιον, των απέξω, των ανέργων, των απολυμένων, των συμβασιούχων, των υπαλλήλων, κάποιων τέλος πάντων...


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...