Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

Dallara (IIF): Ακόμη και μετά τη συμμετοχή των ιδιωτών, το ελληνικό χρέος δεν θα υποχωρήσει κάτω από το 100% του ΑΕΠ

Σε υψηλά επίπεδα θα παραμείνει το χρέος της Ελλάδας, ακόμη και μετά την εφαρμογή του δεύτερου πακέτου στήριξης που αποφασίστηκε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, δήλωσε ο επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF), Charles Dallara, σε αποκλειστική του συνέντευξη στο δίκτυο CNBC.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής του IIF το ποσοστό του ελληνικού χρέους προς το ΑΕΠ δεν θα υποχωρήσει κάτω από το 100% με αυτό το πακέτο, αλλά αν η Ελλάδα επιστρέψει στην ανάπτυξη, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει, τα επίπεδα χρέους μπορεί να υποχωρήσουν σε αυτά που οι αναλυτές ονομάζουν «βιώσιμα».
Το IIF παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα τις εναλλακτικές επιλογές που έχουν οι ιδιώτες επενδυτές για να συμμετάσχουν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, με σκοπό να μειωθεί το χρέος που ξεπερνά το 140% και είναι το υψηλότερο της Ευρώπης. Μάλιστα, πολλοί κατηγόρησαν τις προτάσεις ότι δεν επιβαρύνουν όσο θα έπρεπε τους ιδιώτες, καθώς στόχος είναι να μειωθεί το ελληνικό χρέος κοντά στο 70% του ΑΕΠ.
Ο Dallara υπεραμύνθηκε των προτάσεων, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να εξαχθεί από τώρα συμπέρασμα αναφορικά με το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, καθώς αυτό εξαρτάται από τη διάρκεια και το ύψος των ομολόγων που θα ενταχθούν στην εν λόγω ρύθμιση.

www.bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...