Σελίδες

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ολικός οικονομικός βαρβαρισμός. Μετά το τελευταίο ένα φορτηγό, το τελευταίο ένα ταξί, τώρα πρέπει να εκλείψει και το τελευταίο λαϊκό φαγάδικο. ΦΠΑ 23%.

Η επιβολή ΦΠΑ 23% στις υπηρεσίες και είδη εστίασης δεν είναι τυχαία, ούτε προέρχεται από άσχετους, όπως άλλωστε κάθε ενέργεια των σοσιαλ-νεοφιλελεύθερων τροϊκοτσολιάδων. Είναι επιλογή συνειδητή και  σωστά υπολογισμένη, για την εξάλειψη κάθε  εναπομείνασας , ελληνικής  “μικρομεσαίας” δραστηριότητας. Και αυτό το κομμάτι της οικονομικής πίτας πρέπει να καταληφθεί από ένα άλλο, οικονομικά ισχυρότερο, κατά κανόνα ξένο και πολυεθνικό.
Ή, αλλιώς: “ένα μέρος του κεφαλαίου πρέπει να καταστραφεί -όπως όντως συμβαίνει σήμερα, σε πραγματικό χρόνο- για να αντικατασταθεί από ένα άλλο”.
  • Σειρά πήραν λοιπόν το τελευταίο σουβλατζίδικο, το τελευταίο λαϊκό φαγάδικο, το τελευταίο καφέ στην ηπειρωτική χώρα και στα νησιά,  που πρέπει να εξαφανιστούν, προς όφελος των μεγάλων “σχημάτων”, των αλυσίδων “εστίασης” και της all inclusive ξενοδοχείας και ψυχαγωγίας.
  • Λίγο καιρό νωρίτερα, σειρά είχαν πάρει το ένα φορτηγό και το ένα ταξί, που έπρεπε και αυτά να εκλείψουν, προς όφελος των πολυεθνικών μεταφορικών εταιρειών.
  • Κάπως έτσι εξέλιπε την περασμένη δεκαετία και το τελευταίο συνοικιακό εμπορικό κατάστημα, προς όφελος των mall και των ανεξέλεγκτων ξένων λιανικών ιδιωτικής μπράντας*
    [*εργοστασιακή φύρα -προϊόν το οποίο κατά τον έλεγχο ολικής ποιότητας απορρίπτεται λόγω "οπτικού ή λειτουργικού ελαττώματος", ίσως με ολίγη από μούχλα ή οργανική πρωτεϊνη- φύρα, η οποία με τη σχετική "αναπαρασκευή" γίνεται πάλι "προϊόν", έσχατης διαλογής και ευθείας οδού προς δηλητηρίαση και τοξίκωση, αλλά συσκευάσιμο και διαθέσιμο για πληβείους παρόλα αυτά].
Στο νεοφιλελεύθερο κυβερνητικό νιουσπήκ η αντίθεση στον -από κάθε άποψη- ολικό αυτό οικονομικό βαρβαρισμό και στη μονοπωλιακή υπερσυγκέντρωση της οικονομικής δραστηριότητας βαφτίστηκε “εμμονή σε αναχρονιστικές δομές αγοράς” οι οποίες πρέπει να αποδομηθούν ταχέως και να αντικατασταθούν από τις σύγχρονες, μετανεωτερικές δομές του γιγαντισμού της κινεζοποίησης.
Αυτό είναι και το ένα σκέλος της “αποστολής”, της διατεταγμένης υπηρεσίας καλύτερα, της πράσινης κυβέρνησης.



http://allenaki.wordpress.com/