Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Καλά ξεμπερδέματα τώρα στους μέτρ του συμβιβασμού με τα βολεμένα βαρίδια...


Έπρεπε να το ξέρουν, αυτοί που είχαν την έμπνευση να κρύψουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί, ανοίγοντας δήθεν επαγγέλματα που στην πραγματικότητα άφηναν κλειστά. Έπρεπε να το είχαν καταλάβει από την πρώτη στιγμή, ότι οι… «κουτόφραγκοι» της τρόικας δεν θα αργούσαν να ανακαλύψουν τι σημαίνουν οι ανάπηρες απελευθερώσεις που είχαν συμφωνήσει, κλείνοντας το μάτι στις ισχυρές συντεχνίες. Όπως και έγινε. Και τώρα, ο σώζων εαυτόν σωθήτω!

Από το Βερολίνο, η Μέρκελ μας λέει ότι οι εμπορευματικές μεταφορές δεν απελευθερώθηκαν. Στην Αθήνα, παίρνει το μήνυμα ο Τζωρτζάτος (εκείνος ο… Τσε Γκεβάρα των φορτηγατζήδων) και επανεμφανίζεται στην τηλεόραση, για να δηλώσει ότι οι «νοικοκυραίοι που τους κατάντησαν ζητιάνους» θα ξαναχτυπήσουν τον Οκτώβριο. Στα αεροδρόμια και στα λιμάνια, Ιούλιο μήνα, οι ταξιτζήδες δολοφονούν αδίστακτα τον τουρισμό. Μέχρι λάδια ρίχνουν στο οδόστρωμα, για να ακινητοποιήσουν τα τουριστικά λεωφορεία. Και ύστερα, αποφασίζουν να επιβάλουν τη δική τους λογοκρισία στον ΣΚΑΙ, βρίζοντας και λιθοβολώντας.

Προφανώς, το (πρωτόγονο, είναι αλήθεια) σχέδιο αναταραχής, που καταστρώνει η πασίγνωστη «μαφία των μαντράδων», προχωρεί κανονικότατα. Τη σειρά τους παίρνουν και όλοι οι άλλοι δήθεν… «απελευθερωμένοι» του πρώτου κύματος. Δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, φαρμακοποιοί.

Μπλέξαμε! Μπλέξαμε με τις μαϊμούδες -και μάλιστα πολύ άσχημα. Και πριν απ’ όλους έμπλεξαν εκείνοι που έκαναν το μέγιστο λάθος του συμβιβασμού με τα βαρίδια. Γιατί αυτό ακριβώς είναι τα προνόμια των κλειστών επαγγελμάτων. Βαρίδια για την οικονομία και την κοινωνία. Αρχαϊκά απολιθώματα. Σύμβολα μιας κοινωνίας που χρεοκόπησε, επειδή έμαθε να ζει λαθραία, με πελατειακές εκχωρήσεις κάστρων απροσπέλαστων στον ανταγωνισμό. Επειδή έμαθε να μην παράγει, αλλά απλώς να αγοράζει, να πουλάει, και (φυσικά!) να δανείζεται.

Μιας κοινωνίας που ανέχεται (ακόμα και σήμερα!) τους «νοικοκυραίους» του Τζωρτζάτου και τους ταξιτζήδες του Λυμπερόπουλου να μιλούν δημοσίως για την αξία μιας άδειας, που την απόκτησαν με μαύρη συναλλαγή: αφορολόγητα έσοδα για τον πωλητή, άγνωστες πηγές για τον αγοραστή!

Καλά ξεμπερδέματα, λοιπόν, σε εκείνους που έκαναν το λάθος. Θα πληρώσουν τώρα, για δεύτερη φορά, το πολιτικό και κοινωνικό κόστος της αναγκαίας σύγκρουσης. Τουλάχιστον, ας το καταβάλουν ως δίδακτρα! Κι ας μάθουν το μάθημά τους.

"Editorial" της "ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ"
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...