Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ


thumb
Την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου φέρνει η συναίνεση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, που επιτεύχθηκε μετά και από τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου-Σαμαρά. Το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ ψηφίστηκε επί της αρχής, από το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τον ΛΑΟΣ και τη Δημοκρατική Συμμαχία.
Νωρίτερα, ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ, Άρης Σπηλιοτόπουλος είχε δηλώσει ότι...
το κόμμα του θα ψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο αν η υπουργός Παιδείας αποδεχθεί την πλήρη κατάργηση του ασύλου, τη συμμετοχή της ακαδημαϊκής κοινότητας στην εκλογή πρυτάνεων μετά από την προεπιλογή του Συμβουλίου και τη συμβολική συμμετοχή κατά 5% των φοιτητών στην εκλογή πρυτάνεων.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε διαφορετική άποψη από το κόμμα του χαρακτηρίζοντας ως πολύ σημαντική την κατάργηση συμμετοχής των φοιτητών στην εκλογή των πρυτάνεων. Παράλληλα κάλεσε το κόμμα του αλλά και το ΠΑΣΟΚ να βρουν κοινό σημείο συνεννόησης προκειμένου το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από τουλάχιστον 3 κόμματα.
Διαφοροποιήσεις υπήρχαν και μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ καθώς ο  βουλευτής Ηλείας Παναγιώτης Αντωνακόπουλος δήλωσε ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο 16 του νομοσχεδίου, ενώ τη διαφωνία της με ορισμένες ρυθμίσεις εξέφρασε και η Λούκα Κατσέλη.
Η πρώην υπουργός κατέθεσε παράλληλα 6 βελτιωτικές προτάσεις και κάλεσε την κ. Διαμαντοπούλου να επανεξετάσει τον τρόπο επιλογής πρυτάνεων και εκλογής κοσμητόρων, ενώ τόνισε ότι «επιχειρώντας να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα δεν πρέπει να πάμε από το ένα άκρο στο άλλο… δεν πρέπει να χάσουμε το μέτρο».
Η Αλέκα Παπαρήγα εξέφρασε την ευχή να μείνει ανεφάρμοστος ο νόμος δηλώνοντας παράλληλα ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί σε αυτή την κατεύθυνση με την προϋπόθεση ότι συμφωνεί η μεγάλη μερίδα των φοιτητών και των εκπαιδευτικών.


http://www.topontiki.gr/article/20810
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...