Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

«Κλειστόν λόγω…»


 

Σε λίγο θα τελειώσουν τα μπάνια του λαού, η ζωή θα αρχίσει πάλι να τραβά την ανηφόρα, οι συνειδήσεις θα αφυπνιστούν και γενικά όλα θα συνεχίσουν από εκεί όπου έμειναν στις αρχές Ιουλίου. Ακόμη και η κινητοποίηση των αυτοκινητιστών σταμάτησε!
Είναι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει στην Πατρίδα μας! Για έναν μήνα περίπου κλείνουν τα πάντα και οι πάντες εξαφανίζονται!
Τι να σας πω, δεν την καταλαβαίνω αυτή τη διακοπή σε όλα και η συνέχιση για όλα, ξανά το Σεπτέμβριο!
Και τα προβλήματα που μας κρατούσαν στις επάλξεις τι έγιναν; Άραγε μπορούν να περιμένουν για  να κάνουμε τα μπάνιά μας;

Αυτή η ριμάδα η ελεγχόμενη χρεοκοπία της οικονομίας μας που βρίσκεται; Στα παγκόσμια χρηματιστήρια διαδραματίζονται τραγικές στιγμές, εμείς όμως λες και είμαστε σε καταστολή! Και μην μου πείτε ότι στις Βρυξέλες διακοπεύουν! Μας αλλάζουν τον αδόξαστο, αλλά μην μου ταράζεστε, το Σεπτέμβριο θα πάρουμε το αίμα μας πίσω!
Αν θέλουμε να πάει μπροστά η Πατρίδα μας θα πρέπει να εργασθούμε συνέχεια και νυχθημερόν προς όφελός της. Πρέπει με σύνεση και αποφασιστικότητα να ενώσουμε τις γνώσεις μας, τις δυνάμεις μας και να βοηθήσουμε ώστε να βγει η χώρα μας από την στενωπό.
Θα μου πει κάποιος μια ανάσα να πάρουμε για να έχουμε δυνάμεις για τη συνέχεια. Φέρτε στο νου σας μια εικόνα, ένα καράβι να βουλιάζει και το πλήρωμα να είναι σε μία σχεδία και να ψαρεύει. Αυτό κάνουμε εμείς τώρα. Η Ελλάδα δεν  έχει περιθώρια άλλα και εμείς πρέπει να προσπαθήσουμε να σώσουμε ότι μπορούμε!
Μπορούμε με συμπεριφορά ώριμη και με εργασία.
Όμως δεν είναι δυνατόν να υπολειτουργούν στην καλύτερη των περιπτώσεων τα πάντα και να ψάχνεις τον αρμόδιο για οποιοδήποτε θέμα ο οποίος είναι ανύπαρκτος!
Έχομε και εμείς μέρισμα ευθύνης για την κατάσταση της Πατρίδος μας.
Να μου πεις, είναι δικαίωμά μου η άδειά μου για ξεκούραση. Δεν λέω το αντίθετο και πρώτη και καλύτερη εγώ! Όμως τώρα μας χρειάζεται η Πατρίδα, τώρα πρέπει να πιέσουμε και να ελέγξουμε τους κυβερνώντες. Ήδη μας πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Τώρα πρέπει να είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι ώστε κανείς από τους «υποτελείς κυβερνήτες» να κάνει ότι θέλει.
Δεν έχουμε χρόνο!
Και το Σεπτέμβριο θα γίνει το τραγελαφικό των διαδηλώσεων, των απεργιών, των διαμαρτυριών μαζί με τα σχολεία θα αρχίσουν και όλα τα παραπάνω.
Τι άλλο να πω, καλά μπάνια και ο Θεός μαζί μας!
Με τιμή

Φιλία Βαγιάκα


http://filologos10.wordpress.com/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...