Σελίδες

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ο Λοβέρδος “δείχνει” εκλογές


ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ
Μια ακόμη πολιτική παρέμβαση που… δίνει πρωτοσέλιδο, επιχειρεί ο Ανδρέας Λοβέρδος μέσω του «Πρώτου Θέματος», στο οποίο παραχωρεί συνέντευξη, δείχνοντας περίπου ως μονόδρομο τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αλλά και αναφερόμενος στην προοπτική να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας, στις κρίσιμες στιγμές που διανύουμε.
Ο Υπουργός Υγείας, που προ μηνών είχε μιλήσει για «νέο Γουδί», αναφερόμενος στη...
δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης και της συνολικής απαξίωσης των πολιτών για τους πολιτικούς, υποστηρίζει ότι η κομματική δημαγωγία από τη μια πλευρά, και η τυφλή αγανάκτηση από την άλλη, οδηγούν τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, για να εκτονωθεί η κατάσταση.
Χαρακτηρίζει μια τέτοια εκλογική αναμέτρηση ως «εκλογές ευθύνης», καθώς οι πολίτες θα πρέπει με την ψήφο τους να αποφασίσουν για τις πολιτικές που θα εφαρμοστούν, προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το σημερινό αδιέξοδο, την ίδια στιγμή όμως, αναφέρεται και στο ενδεχόμενο ευρύτερων συναινέσεων των πολιτικών δυνάμεων, μπροστά στην κρίση.
Έτσι, ο πρώτος βουλευτής της Β’ Αθηνών, σχολιάζει με νόημα ότι είναι ανοικτό το θέμα της συγκρότησης κυβέρνησης εθνικής ενότητας, ανεξαρτήτως του αν θα υπάρξουν το επόμενο διάστημα πρόωρες εκλογές.


http://www.statesmen.gr/