Σελίδες

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Τέρμα το Internet...ήρθε η ώρα να πρασινίσει όλη η Ελλάδα


"Το διαδίκτυο θα παύσει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους". 
Μιλτιάδης Παπαϊωάννου 2.08.2011 

"Δεν θέλω να είμαι κουκουλοφόρος του Internet για αυτό τώρα θα γίνω πρεζάκιας"...
 blogger

Σας τις υπενθυμίζουμε. Ήταν το έτος 1997 και ο Γ. Παπανδρέου αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών. Είχε δηλώσει μεταξύ άλλων σε σχετική συνέντευξη που είχε δώσει στον Ντίνο Γιώτη στο περιοδικό ΚΛΙΚ (τεύχος 122, Ιούνιος 1997)....
Ερώτηση: Ακόμα και αν επιτραπεί η χρήση του χασίς, ο χρήστης από κάπου δεν πρέπει να το προμηθεύεται; Αν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος ελέγχου, ο χρήστης δεν θα οδηγηθεί και πάλι στον έμπορο;

Απάντηση:  Δεν μιλάω για μια τέτοιου είδους νομιμοποίηση. Σαφώς, υπάρχει ανάγκη ελέγχου της παραγωγής και της εμπορίας. Σε μια πρόταση που είχαμε συνυπογράψει παλιότερα με μερικούς βουλευτές υποστηρίζαμε τη δυνατότητα του χρήστη κάνναβης να καλλιεργεί στο σπίτι του μια μικρή ποσότητα για δική του μόνο χρήση. Θα ήταν παράνομο να διακινεί την οποιαδήποτε ποσότητα ή να την πουλάει, οπότε πια δεν θα είχαμε να κάνουμε με εμπόριο. 


Πρόταση για πλήρη αποποινικοποίηση χρήσης 2.08.2011


Πλήρη αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών ουσίων προτείνεται, για πρώτη φορά, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο κατέθεσε τις σχετικές προτάσεις του στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Στις προτάσεις του υπουργείου περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η μείωση των ποινών για την προμήθεια, κατοχή, καθώς και για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης, στην περίπτωση παντα που θα αποδεικνύεται ότι προορίζονται για την αποκλειστική χρήση του δραστη.

Με βάση τις προτάσεις του υπουργείου, το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών παραμένει κακούργημα, ενώ καθοριζονται αντικειμενικά κριτήρια για τη διάκριση ελαφρύτερων, βαρύτερων και ιδιαίτερα σοβαρών περιπτώσεων με την απαιτούμενη κλιμάκωση των προβλεπόμενων ποινών.

Θέση αναμένεται να πάρουν και τα συναρμόδια υπουργεία Υγείας και Προστασίας του Πολίτη.

Υ.Γ. Να υπενθυμίσουμε ότι δεν υπάρχει καμία ρατσιστική  διάθεση προς τους ασθενείς χρήστες ναρκωτικών.



http://citypress-gr.blogspot.com/