Σελίδες

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

Πάει και το ευρωομόλογο!

ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ

Κόπηκαν πριν καν… φυτρώσουν στο λιβάδι της γηραιάς ηπείρου τα πολυσυζητημένα ευρωομόλογα, ελέω Standard & Poor's.

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής του τμήματος του διεθνούς οίκου που ασχολείται με τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, Μορίτζ Κρέιμερ, ακόμη και αν... εκδοθεί το ευρωομόλογο, για το οποίο τόσος λόγος γίνεται, σε περίπτωση που η δομή του θα είναι ανάλογη εκείνης των γερμανικών ομολόγων τύπου «τζάμπο» - κάτι τέτοιο προτείνουν οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες – τότε η αξιολόγησή του θα είναι CC, δηλαδή αξιολόγηση ανάλογη με αυτή που έχει δοθεί στην ελληνική οικονομία – ελέω Ευρωπαίων και κυβέρνησης που αποδέχθηκε τις αποφάσεις της 11ης Μαρτίου για συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο ελληνικό χρέος.

Σύμφωνα με τον οίκο, αν υπάρξει ευρωπαϊκό ομόλογο εγγυημένο κατά 27% από τη Γερμανία, 20% από τη Γαλλία και 2% από την Ελλάδα, η αξιολόγηση του θα είναι "CC", ήτοι εκείνη της Ελλάδας».

Η «δήλωση που σκότωσε το ευρωομόλογο» έγινε σε διεθνές συνέδριο στην Αυστρία το προηγούμενο σαββατοκύριακο, με τον Κρέιμερ να εξηγεί πως αν το κάθε συμμετέχον μέρος εγγυάται το δικό του μερίδιο και δεν υπάρχουν πολλαπλές εγγυήσεις, τότε η αξιολόγησή του ευρωομολόγου θα είναι της τάξης του ενός επιπέδου πριν από την χρεοκοπία.




http://www.elzoni.gr/