Σελίδες

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Ποιος επιτέλους θα πει το «δεν πάει άλλο»;


Πριν πάθουμε όλοι ομαδική παράκρουση -το μόνο που δεν μας έχει συμβεί ακόμη- μπορεί κάποιος αρμόδιος από την υπερήφανη κυβέρνησή μας να μας πει πού θα σταματήσει αυτό το κορδόνι των απαιτήσεων των τροϊκανών; Όποτε έρχονται για επιθεώρηση ζητάνε και κάτι καινούργιο.
Πότε να πετσοκόψουμε κι άλλο (πόσο ακόμη;)
τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Πότε να στείλουμε στη λαιμητόμο χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους. Πότε να καταργήσουμε ολοσχερώς τις κλαδικές συμβάσεις και να παραδώσουμε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στις ορέξεις των εργοδοτών. Πότε να φτάσουμε στα ουράνια το ΦΠΑ των εστιατορίων και να κλείσουμε χιλιάδες μαγαζιά στέλνοντας στην απελπισία μαγαζάτορες και εργαζομένους. Και πότε να ξεπουλήσουμε μπιρ παρά τη δημόσια περιουσία φτιαγμένη με ιδρώτα και αίμα γενεών και γενεών Ελλήνων.
Ζητάμε πολλά; Δυστυχώς, πολλά και ακατόρθωτα. Γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους (για τους ημέτερους μιλάμε) άβουλους και μοιραίους που κάθονται σαν στρατιωτάκια στη σειρά να τους επιθεωρήσει και ο τελευταίος υπάλληλος της τρόικας. Για ανθρώπους που έχουν πάθει αφωνία και δεν μπορούν να ψελλίσουν έστω και μια απλή επιφύλαξη. Για αρειμάνιους και αυταρχικούς απέναντι στο πόπολο (άλλωστε μαζί με αυτό δεν τα έφαγαν;) αλλά άφωνους και με λυγισμένη μέση απέναντι στους τροϊκανούς γκαουλάϊτερ.
Νούμερα βλέπουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών και νούμερα ζητάνε. Έτσι έμαθαν, έτσι εκπαιδεύτηκαν. Μόνο που πίσω από τα ψυχρά νούμερα βρίσκονται άνθρωποι. Ούτε κι αυτό δεν μπορούν να τους θυμίσουν οι υποτακτικοί τους.
Και να ήταν μόνο αυτά; Όταν μια χώρα φτάνει σε αυτά τα χάλια, ακόμη κι οι «μικροί» της «ευρωπαϊκής οικογένειας» (τρομάρα μας) προσπαθούν να την εκμεταλλευθούν. Η Φινλανδία, όπως αποκαλύφθηκε από έγγραφο που έφτασε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πρότεινε στη χώρα μας να μεταφέρει τα κρατικά περιουσιακά της δικαιώματα σε εταιρεία holding στο Λουξεμβούργο για να διατηρήσει έτσι, όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποί της, ως ασφάλεια για τα νέα δάνεια προς την Ελλάδα.
Από κοντά ο Τσέχος πρόεδρος Βάτσλαβ Κλάους που μας κατηγόρησε πως, ενώ οι δικοί του δούλευαν, εμείς πίναμε τα ούζα μας και κοπροσκυλιάζαμε στις παραλίες. Και βεβαίως (λείπει ο Μάρτης από την αντιδραστική σαρακοστή;) ο πρόεδρος της Βουλής της Σλοβακίας και αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος «Ελευθερία και Αλληλεγγύη» (με τονισμό στο δεύτερο στοιχείο παρακαλώ) Ρίτσαρντ Σούλικ που είπε πως θα κάνει «ό,τι είναι δυνατόν για να μη δοθεί βοήθεια στην Ελλάδα γιατί οι Έλληνες παίρνουν τετραπλάσιες συντάξεις από τους Σλοβάκους» για να συμπληρώσει: «Αφήστε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει»
Η ειρωνεία της ιστορίας ξέρετε ποια είναι; Η Ελλάδα ανήκει στο στρατόπεδο των νικητών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού προηγουμένως πλήρωσε βαρύτατο φόρο αίματος. Η Φινλανδία και η Σλοβακία (που αποσχίσθηκε τότε από την Τσεχοσλοβακία με εντολή του Χίτλερ και κυβερνήθηκε από ακραίους ναζιστές) ήταν σύμμαχοι των ναζί. Τώρα μας βρίζουν κι από πάνω. Εκεί φτάσαμε, και οι υπερήφανοι ηγέτες μας τα καταπίνουν όλα! [www.paraskevi13.com]



http://ellas2.wordpress.com/