Σελίδες

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Τι περιμένουμε να γίνει σήμερα;


- 12.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία προς τη Βουλή από...


ομοσπονδίες και σωματεία δημόσιων οργανισμών και φορέων (ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΟΔΔΥ ΕΟΜΜΕΧ ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΗΔΙΚΑ, ΠΟΣΠΕΡΤ , το προσωπικό των οποίων εντάσσεται στο θεσμό της εργασιακής εφεδρείας.
- 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο Εθνικό Κτηματολόγιο ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο σχεδιασμό της κυβέρνησης για εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας στο 10% του προσωπικού.
- 19.00 Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ, ενάντια στο ειδικό τέλος στα ακίνητα, στο Σύνταγμα.
Υπόλοιπη επικαιρότητα
- 11.00 Συνεδρίαση του ΚΤΕ Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΠΑΣΟΚ προκειμένου οι βουλευτές - μέλη του να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υουργείου σχετικά με την ανασυγκρότηση μονάδων πρόνοιας.
- 11.30 Κυβερνητική σύσκεψη στη Βουλή, υπό τον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Η σύσκεψη πιθανώς θα αφορά στα αποτελέσματα των τηλεδιασκέψεων του υπουργού Οικονομικών με την τρόικα για τα νέα μέτρα, με στόχο την αποδέσμευση της έκτης δόσης του δανείου από την ΕΕ και το ΔΝΤ
- 19.30 Συνάντηση του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της συνόδου των Ηνωμένων Εθνών.
- 20.00 Συνεδρίαση του ΚΤΕ Εσωτερικών, με διευρυμένη σύνθεση, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για το νομοσχέδιο «Διερεύνηση της άμεσης και συμμετοχικής δημοκρατίας με τη διενέργεια δημοψηφίσματος».
- 16.00 Προσέλευση για απολογία και των υπολοίπων μελών που συγκροτούν το Δ.Σ. της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, μετά τη χθεσινή ακρόαση του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου.
- Συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε μια προσπάθεια να τον πείσει να εγκαταλείψει το σχέδιο για την κατάθεση αιτήματος αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.
Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί αργότερα και με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου.
- Λήξη της προθεσμίας που έχει οριστεί για τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ ώστε να υπογράψουν την πρώτη διαπιστωτική πράξη με την οποία και θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκλογής των νέων Συμβουλίων Διοίκησής τους.- Ημερήσιες πεζοδρομήσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο διεξαγωγής εκδηλώσεων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας. Συγκεκριμένα, στην Ε' ΔΚ θα πεζοδρομηθεί από τις 15.00 έως τις 22.00 η οδός Αρχαιολογικού Μουσείου (Β. Ολγας - Κων/πόλεως) και στη Γ' ΔΚ, από τις 17.00 έως τις 22.00 , η Απ. Παύλου (Αθηνάς - πλ. Καλλιθέας) και η περιοχή περιμετρικά της πλατείας Καλλιθέας.
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έως και 31 Δεκεμβρίου στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου του δήμου Aνω Λιοσίων, καθώς λόγω εργασιών, θα διακοπεί πλήρως η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα.
Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται μέσω νέας κατασκευασμένης οδού με μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και ανώτατο όριο ταχύτητας τα 40 χλμ./ ώρα.
- Ανακοίνωση της προγραμματισθείσας για εχθές απόφασης του Διοικητικού Εφετείου για την αναστολή ή μη της προσωρινής διαταγής που έχουν πάρει ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλας, με σκοπό να μην αντικατασταθούν από άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα.

πηγή:naftemporiki.gr