Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα!

Διακόπηκαν οι χθεσινές διαπραγματεύσεις μεταξύ της τρόικας και του Ε. Βενιζέλου μετά την απαίτηση των ελεγκτών για νέα μέτρα. Στον αέρα το πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας

Picture 0 for Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα!
Δραματική τροπή παίρνουν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Οικονομικών με τους επικεφαλής της τρόικας, καθώς οι χθεσινές πολύωρες διαπραγματεύσεις διακόπηκαν, με αποτέλεσμα η καταβολή της έκτης δόσης να βρίσκεται στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές διαφώνησαν...
  αναφορικά με τον τρόπο κάλυψης της απόκλισης της τάξης του 1% του ΑΕΠ, καθώς οι ελεγκτές της τριμερούς ζητούν νέα μέτρα, ενδεχόμενο που η κυβέρνηση απορρίπτει.

Μάλιστα, όπως προκύπτει από τις ίδιες πηγές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακούγοντας την απαίτηση της τρόικας για νέα μέτρα επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό για να τον ενημερώσει και από κοινού ελήφθη η απόφαση να παγώσουν οι διαπραγματεύσεις, καθώς εκτιμήθηκε ότι το μείγμα πολιτικής της τρόικας δεν οδηγεί πουθενά.

Ο υπουργός Οικονομικών στη συνέχεια ενημέρωσε για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης τα μέλη της τριμερούς, αναφέροντάς τους ότι στο εξής η διαβούλευση θα γίνει σε επίπεδο Eurogroup. Πλέον εκφράζεται η άποψη ότι θα διακοπεί η αξιολόγηση και το κλιμάκιο θα αποχωρήσει από την Ελλάδα.

Σε αυτό το πλαίσιο, πηγή προσκείμενη στην τρόικα ανέφερε στο Reuters ότι ουσιαστικά κανείς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι με την επόμενη δόση του δανείου.

Παράλληλα, το ΔΝΤ φέρεται να μετέθεσε για τις 27 Σεπτεμβρίου (έναντι της 15ης Σεπτεμβρίου) τη συνεδρίασή του  για την έγκριση της έκτης δόσης, καθώς δεν θα είναι έγκαιρα έτοιμη η έκθεση του επικεφαλής του Ταμείου στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.



http://www.voria.gr/index.php
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...