Σελίδες

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Το "μεγάλο φαγοπότι" των διορισμών του 2010: η ΝΔ "ανακάλυψε" με καθυστέρηση και καταγγέλει 30.000 προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ!


ΙΔΟΥ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΕ ΕΦΕΔΡΕΙΑ Η ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ
Η ΝΔ ...ξύπνησε από τον βαθύ ύπνο της και αντιλήφθηκε -αίφνης- πως η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έκανε περίπου 30.000 προσλήψεις εντός του 2010!
Το θέμα είχαν αναδείξει οι "Αποκαλύψεις" από τον Μάϊο του 2010, εστιάζοντας, μάλιστα, στο γεγονός ότι μόνο σε μία περίπτωση, σε διαγωνισμό που αφορούσε στην πρόσληψη νυκτοφυλάκων και άλλων ειδικοτήτων για μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, διαπιστώθηκε πως είχαν τοποθετηθεί μερικές δεκάδες άτομα από το χωριό της τότε υφυπουργού Εσωτερικών κυρίας Θεοδώρα Τζάκρη.
Το Υπ.Πο είχε διατάξει ΕΔΕ, μετά τις αποκαλύψεις, η οποία -ως συνήθως- δεν κατέληξε πουθενά, αν και ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης επισήμανε σωρρεία περίεργων "γκρίσων" περιπτώσεων. Για το θέμα αυτό ο διαχειριστής του  blog και, τότε, εκδότης των "Αποκαλύψεων" δέχθηκε "σύννεφο" αγωγών από συμπατριώτες της υφυπουργού -τυχαίο;
Τώρα η ΝΔ "ανακαλύπτει" το μεγάλο φαγοπότι των διορισμών, οι οποίοι έγιναν, λίγο πριν την έναρξη εφαρμογής του μνημονίου (πριν, δηλαδή, επιβληθεί η αναλογία 1:5 και μετά 1:10) και, μάλιστα, οι σχετικοί διαγωνισμοί δεν έγιναν μέσω ΑΣΕΠ αλλά με "κριτήρια ΑΣΕΠ", γεγονός που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για την αξιοπιστία τους...

Ορισμένοι, λένε, πως η ...καθυστέρηση της νΔ οφείλεται στο γεγονός πως στα μουσεία -και ειδικά εκείνο της Ακροπόλεως- έγιναν μαζικές προσλήψεις, ενόψει της έναρξης της λειτουργίας του, και τους τελευταίους μήνες της κυβέρνησης της ΝΔ (άνοιξη και καλοκαίρι 2009), όταν υπουργός Πολιτισμού ήταν ο Α. Σαμαράς.
Αυτούς του προσληφθέντες των συγκεκριμένων διαγωνισμών απαιτεί τώρα η τρόϊκα από την κυβέρνηση να τους απολύσει (σχετική δήλωση έκανε και ο Β. ΣόΪμπλε), θεωρώντας ότι πρόκειται για καθαρά κομματικές προσλήψεις, αν και η κυβέρνηση ποιεί τη νήσσα.
Όπως καταγγέλει, τώρα, η ΝΔ, μόνο μέσα σε μία χρονιά και συγκεκριμένα το 2010 η κυβέρνηση προσέλαβε περίπου 30.000 υπαλλήλους στο δημόσιο υποστήριξε ο Γιάννη Μιχελάκης δίνοντας στην δημοσιότητα και την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ
«Ήδη -όπως πρόσφατα αποκαλύψαμε- η κυβέρνηση προχώρησε στην ίδρυση περισσότερων από 70 νέων κρατικών δομών και τη δημιουργία 1.230 νέων θέσεων μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωσή τους, με κόστος που ξεπερνά τα 200 εκατ. ευρώ. Επίσης -όπως προκύπτει από την ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ (σελ. 39-40)- μόνο το 2010 καλύφθηκαν 25.850 θέσεις με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και 3.353 θέσεις με συμβάσεις έργου» είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.
Χαρακτήρισε ανάλγητες τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου τονίζοντας πως η κυβέρνηση θεωρεί πιο δίκαιη την απόλυση από τη μη απόλυση. «Είναι, ταυτόχρονα, εγκληματικό και πολιτικά ανήθικο, από τη μια η κυβέρνηση να προχωρά σε παράνομες προσλήψεις, παραβιάζοντας το νόμο που η ίδια ψήφισε, και από την άλλη να αποφασίζει και να διατάζει μαζικές απολύσεις».



http://anatropi2020.blogspot.com/