Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ρέσλερ: Ο κύριος Πτώχευση φέρνει επενδυτές


Την ώρα που ο γερμανός αντικαγκελάριος Ρέσλερ βρίσκεται στην Αθήνα και συναντά τον έναν υπουργό μετά τον άλλον προκειμένου να προχωρήσει το επενδυτικό του πρόγραμμα , στη Γερμανία ο τύπος τον αντιμετωπίζει με πολύ σκεπτικισμό και με τίτλους στα άρθρα όπως: Ο κύριος Πτώχευση φέρνει επενδυτές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine τίθενται σειρά ερωτημάτων από την επίσκεψη Ρέσλερ στην Αθήνα όσον αφορά τις επενδύσεις και σημειώνει μεταξύ άλλων «Για να είναι συμφέρουσες οι επενδύσεις στην Ελλάδα, πρέπει να αυξηθεί η παραγωγικότητα της χώρας. Ο δρόμος γι αυτό είναι μακρύς και περνάει μέσα από οδυνηρές περικοπές μισθών».
Από την μεριά της η Der Spiegel χαρακτηρίζει «Επίσκεψη με καρότο και μαστίγιο» την αποστολή του Ρέσλερ και εξηγεί ότι «Η κρίση χρέους ασφαλώς παίζει ρόλο στο ταξίδι αυτό και θα συζητηθεί [...] Όμως για τον Ρέσλερ άλλος είναι ο σκοπός του ταξιδιού: να διερευνήσει κατά πόσον μπορεί να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».
Τα καρφιά της πετάει και η εφημερίδα Tagesspiegel του Βερολίνου λέγοντας ότι «Οι Γερμανοί επιχειρηματίες είναι επιφυλακτικοί, αναλογιζόμενοι το δυσμενές επενδυτικό κλίμα και τις περίπλοκες διαδικασίες έγκρισης στην Ελλάδα».
Τα αρνητικά αυτά σχόλια δεν είναι αβάσιμα για τους γερμανούς επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ήδη στην Ελλάδα και εκφράζουν παράπονα για τη διαφθορά, τις ασάφειες της νομοθεσίας, το φορολογικό δίκαιο που συνεχώς αλλάζει και την ασυνέπεια του κράτους τις πληρωμές.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΟΛΙΟΥ


http://www.paraskhnio.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...