Σελίδες

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

Πρωθυπουργός... στον κόσμο του. Ενώ η Αθήνα καίγεται, συναντά μεγαλοκαναλάρχες!!



Το κέντρο της πρωτεύουσας καίγεται, πνιγμένο στα δακρυγόνα και στις μολότοφ, δεκάδες είναι οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις σε όλες τις μεγάλες ελληνικές πόλεις, αλλά και δεκάδες είναι μέχρι στιγμής οι τραυματισμένοι πολίτες και αστυνομικοί. Το κλίμα παραμένει βαρύ και μυρίζει μπαρούτι, καθώς απόψε αναμένεται να πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή επί της αρχής του πολυνομοσχεδίου.

Παρά την κρισιμότητα της κατάστασης, ο πρωθυπουργός της χώρας Γιώργος Παπανδρέου έκρινε ότι δεν υφίσταται κανένας λόγος να... τροποποιήσει αναλόγως των συνθηκών το πρόγραμμά του (αν και θα έπρεπε να έχει λάβει ήδη υπόψη του την ιδιαιτερότητα της σημερινής ημέρας) και συνέχισε απτόητος τις συναντήσεις που έχει ξεκινήσει με τους μεγαλοκαναλάρχες. Συγκεκριμένα, είδε τον Γ. Αλαφούζο κατά τις 6 το απόγευμα και νωρίτερα, τον Μ. Κυριακού, σαν να μην συμβαίνει τίποτα ανησυχητικό γύρω του...


Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες των καναλιών για την οικονομική κατάσταση της χώρας, καθώς και για το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων, λέγοντας ότι πιστεύει ότι την Κυριακή 23 του μηνός θα έχουμε μια λύση - ενδεχομένως όχι την τελική, αλλά λύση (σσ. φαίνεται πως ο πρωθυπουργός δεν παρακολουθεί τις ανακοινώσεις των ξένων δανειστών μας, με προεξάρχουσες εκείνες της Α. Μέρκελ). Ταυτόχρονα, ζήτησε από τους μεγαλοκαναλάρχες να βοηθήσουν ώστε να λέγεται η αλήθεια και να μην διασπείρονται πληροφορίες που πανικοβάλλουν το λαό. Αυτό είναι το πρόβλημά του, δηλαδή, η παρουσίαση της παρακμής που βιώνουμε και όχι η παρακμή καθεαυτή!

Θυμίζουμε ένα απόσπασμα της δήλωσης του Αλέξη Τσίπρα, μετά τη σημερινή "συνάντηση ενημέρωσης" με τον Γ. Παπανδρέου, την οποία το defencenet.gr παρέθεσε νωρίτερα σήμερα αυτούσια:

"Εξήγησα στον πρωθυπουργό, ότι είναι προσβλητικό για τους θεσμούς της δημοκρατίας να συναντιέται πρώτα με τους εκπροσώπους της διαπλοκής, με την συντεχνία των καναλαρχών και των εκδοτών και μετά να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η Ελλάδα της υποταγής, η Ελλάδα της μιζέριας, των καρτέλ, της διαπλοκής και του παρασκηνίου και η Ελλάδα της περηφάνιας, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και της προκοπής. Αυτή η δεύτερη Ελλάδα βρίσκεται στους δρόμους και διεκδικεί. Είμαστε βέβαιοι ότι θα κερδίσει".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr