Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Το σχέδιο "ΕΥΡΗΚΑ" προκαλεί πανικό στο Μαξίμου και φέρνει κοντύτερα τις΄εκλογές!





Το όνομα του Χορστ Ράϊχενμπαχ, του γερμανού απεσταλμένου που έχει αναλάβει τον έλεγχο της πορείας υλοποίησης του μνημονίου έχει ήδη πέσει στο τραπέζι.
Στο Βερολίνο θεωρούν πως είναι το κατάλληλο πρόσωπο να αναλάβει ως "σκιώδης" -αλλά κατ'  ουσία απολύτως φανερός και δημόσιος- υπερυπουργός Οικονομικών, ώστε η τρόϊκα να διαθέτει τον "δικό της άνθρωπο", καθώς δεν εμπιστεέυεται, πλέον, τον πρωθυπουργό και τον Ευ. Βενιζέλο.
Αυτό είναι ένα σενάριο υπερκτό που προκαλεί τρόμο στο Μέγαρο Μαξίμου, ιδιαίτερα εάν συνδυαστεί με την προώθηση του σχεδίου "ΕΥΡΗΚΑ", τη σύσταση, δηλαδή, ενός φορέα, κατά τα πρότυπα της Τρόϊχαντ που ανέλαβε τις αποκρατικοποιήσεις στην Ανατολική Γερμανία, κατά την ένωση των δύο Γερμανιών, ο οποίος θα αναλάβει την πώληση της δημόσιας περιουσίας της Ελλάδας.
Το σχέδιο προβλέπει να... πωληθούν όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού κράτους σε ξένη εταιρεία συμβούλων η οποία θα αναλάβει να τα πουλήσει και το τίμημα θα πηγαίνει για αποπληρωμή του χρέους της χώρας...

Ένα τέτοιο σενάριο οδηγεί μαθηματικά σε μία πρωτοφανή από γενέσσεως ελληνικού κράτους πολιτική πανωλεθρία και, ήδη, αρκετοί υπουργοί εκτιμούν πως εάν συμβεί κάτι τέτοιο, οι σκηνές τύπου Αργεντινής είναι από τις ηπιότερες εκδοχές που θα μπορούσε να λάβει η εκδήλωση της κοινωνικής οργής.
Ένα είναι βέβαιο και το ομολογούν, πλέον, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Όσο πιθανότερο ακούγεται ένα τέτοιο σενάριο, τόσο πιθανότερες είναι οι πρόωρες εκλογές, ως ο μοναδικός τρόπος να γλυτώσει ο Γ. Παπανδρέου την ιστορική του διαπόμπευση. "Όχι μόνο του ιδίου αλλά και του οικογενειακού του ονόματος", λένε οι πιο σκληροί...
 
 
http://anatropi2020.blogspot.com/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...