Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τσίπρας: “Δομημένο ομόλογο που θα σκάσει η κυβέρνηση Παπαδήμου”


“Γιατί να πετύχετε εσείς εκεί που απέτυχε ο κ. Παπανδρέου, αφού θα εφαρμόσετε την ίδια πολιτική;”, διερωτήθηκε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι ο νέος πρωθυπουργός ζητά «από το λαό να αυτοκτονήσει» για μια συμφωνία, που έχει ήδη γίνει κουρελόχαρτο (αναφερόμενος στη συμφωνία της 27ης Οκτωβρίου), συμπληρώνοντας
πως «η συμφωνία αυτή δεν είναι είναι ο δρόμος που διασφαλίζει τη συμμετοχή της χώρας μας στο ευρώ».
Μιλώντας επί των προγραμματικών δηλώσεων του νέου πρωθυπουργού, ο κ. Τσίπρας, άλλωστε επεσήμανε πως «το πρόβλημα της Ευρώπης δεν είναι η μη προσαρμογή της Ελλάδας», με αφορμή τη διαρκή άνοδο του κόστους δανεισμού της Ιταλίας, της Ισπανίας, αλλά και της Γαλλίας.
Παράλληλα, αναρωτήθηκε απευθυνόμενος στον κ. Παπαδήμο «τι διαφορετικό θα κάνετε από αυτά που έκανε ο κ. Παπανδρέου;» Ενώ ζήτησε συγκεκριμένη τοποθέτηση από τον κ. Παπαδήμο αν θα συνεχίσει ή αν θα αλλάξει την πολιτική του πρώην πρωθυπουργού. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ εκτίμησε ότι “η μνημονιακή συγκυβέρνηση Παπαδήμου είναι ένα δομημένο ομόλογο που θα σκάσει”.
Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε εκ νέου την έντονη αντίθεσή του στη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στην κυβέρνηση, μιλώντας για ακροδεξιά και “νοσταλγούς του Μεταξά”.
zoomnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...