Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

ΜΕ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑΥΡΟ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΑ… ΓΙΑΟΥΡΤΙΑ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Οταν αποφασίζεις εξ ονόματος του λαού, αλλά αγνοώντας τον στην πραγματικότητα, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως θα… πέσουν για γιαούρτια. Αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει το σημερινό πολιτικό σύστημα, καθώς οι πολίτες «βράζουν» κυριολεκτικά με τα κόμματα και τα βουλευτές, με την ιδέα για πρόωρες εκλογές με λίστα και όχι σταυρό προτίμησης να έχει πέσει στο τραπέζι και να συγκεντρώνει αρκετούς υποστηρικτές.

Ηδη τα επιτελεία των δύο μεγάλων κομμάτων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, στο πλαίσιο των… διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας, έχουν θέσει επί τάπητος και το ζήτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες που εάν η Ανγκελα Μέρκελ δώσει την έγκριση της, θα γίνουν στις 19 Φεβρουαρίου. Αποτελεί κοινό μυστικό, ότι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος δεν τολμούν να εμφανιστούν στις εκλογές περιφέρειες τους, καθώς στην καλύτερη περίπτωση πέφτουν… μπινελίκια, στη χειρότερη μπουνιές.
Την ίδια ώρα, στο κάδρο μπαίνουν και αυτοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ψηφίσει τελικά τη νέα δανειακή σύμβαση και φυσικά ότι αυτή συνεπάγεται, αλλιώς πολύ απλά δεν θα πάρουμε ούτε ευρώ. Ο φόβος για τα… γιαούρτια, λοιπόν, φέρνει ένα βήμα πιο κοντά τους βουλευτές των δύο κομμάτων.
Το σκέφτονταν ο Παπανδρέου
Αξίζει, εδώ, να σημειώσουμε πως οι εκλογές με λίστα ήταν μία ιδέα που εδώ και καιρό είχε προταθεί στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κάθε άλλο παρά αρνητικός εμφανίστηκε. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεκινήσει ήδη οι απαραίτητες διεργασίας προκειμένου να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή η αλλαγή στο συγκεκριμένο σκέλος του εκλογικού νόμου, μία κύρωση που θα γίνει με 180 βουλευτές προκειμένου να εφαρμοστεί άμεσα. Η επίσημη… δικαιολογία, μάλιστα, θα είναι για λόγους οικονομίας, δηλαδή για να αποφευχθούν έξοδα για περιοδείες, διαφημιστικά φυλλάδια κ.ά. Η αλήθεια, ωστόσο, δεν παύει να είναι ότι άπαντες πλέον φοβούνται την οργή του κόσμου.
Υπέρμαχοι Βαρβιτσιώτης και Ευθυμίου
Στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή στον «Real Fm», ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης είπε ότι είναι μία πολύ καλή ιδέα η διεξαγωγή των επόμενων εθνικών εκλογών με λίστα, στέλνοντας με αυτόν τον τρόπο το «μήνυμα», ότι το συγκεκριμένο ζήτημα έχει αν όχι συμφωνηθεί, σίγουρα συζητηθεί. Λίγο αργότερα, μιλώντας επίσης στην ίδια εκπομπή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου τάχθηκε υπέρ αυτής της πρότασης. Για ποια δημοκρατία και ποια λαϊκή εντολή μιλάμε άραγε;


http://www.karfitsa.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...