Σελίδες

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Συμφωνία – μαμούθ των 6 μεγαλύτερων κεντρικών τραπεζών του κόσμου αλλάζει με μιάς τα δεδομένα παγκοσμίως


- Πρόκειται για συντονισμένη παρέμβαση της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και των κεντρικών τραπεζών ΗΠΑ, Ιαπωνίας, Αγγλίας, Ελβετίας και Καναδά
- Συμφώνησαν στη μείωση επιτοκίων δανεισμού σε δολάρια
- Στόχος η άμεση βελτίωση της ρευστότητας στις αγορές
- Η 5η Δεκεμβρίου ορίστηκε ως πρώτη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας
- Με ανοδικό ράλυ αντιδρά το ευρώ και ΟΛΑ τα χρηματιστήρια

Σοβαρότατη προσπάθεια ραγδαίας αλλαγής-βελτίωσης του κλίματος ανακοινώθηκε πριν από λίγο με την ανακοίνωση ενός τεράστιου τραπεζικού deal.
Μόνο τα ονόματα των τραπεζών που συμμετέχουν προκαλεούν δέος, αφού μιλάμε για την ΕΚΤ και τις κεντρικές τράπεζες από ΗΠΑ, Ιαπωνία, Αγγλία, Ελβετία και Καναδά.
Ποιά είναι η συμφωνία και οι επιπτώσεις της
Το ”ζουμί” του τραπεζικού deal είναι η συμφωνία τους για μείωση των επιτοκίων δανεισμού σε δολάρια κατά 50 μονάδες βάσης, με ημερομηνία έναρξης την 5η Δεκεμβρίου του 2011.
Ένα και μόνο στόχο έχει αυτή η πρωτόγνωρη για τα τα τραπεζικά χρονικά κίνηση, την παροχή ρευστότητας στις αγορές, κάτι που μοιάζει με ευλογία σε μία παρατεταμένη περίοδο ”ασφυξίας”.
Ουσιαστικά οι αγορές δείχνουν να ”καβαλάνε” τους πολιτικούς και τη νιρβάνα τους, παίρνοντας το παιχνίδι πάνω τους αφού με την πράξη αυτή επιχειρούν εμμέσως να ”τυπώσουν” χρήμα και να το διοχετεύσουν στην αγορά.
Εκρηκτική ανοδική αντίδραση από ευρώ και Χρηματιστήρια
Απόδειξη της σημασίας αυτής της συμφωνίας είναι πως, μόλις ανακοινώθηκε, συγχρονισμένα αντέδρασαν ανοδικά σαν ελατήρια όλα τα ανοιχτά χρηματιστήρια του κόσμου.
Ταυτόχρονα το ευρώ αστραπιαία ανέβηκε στην ισοτιμία του έναντι του δολαρίου στο 1,35 από 1,32 που διαπραγματευόταν. newsit
Σχόλιο RYaN: Παίζοντας το πρωί το παιχνίδι μοντέλων €conomia της ΕΚΤ έκανα κάτι παρόμοιο μ’ αυτό που αποφάσισαν, με ένα δικό μου όμως μελετημένο ρυθμό. Τα αποτελέσματα ήταν θαυμάσια. Είχα μέχρι το τέλος του 2013 διορθώσει πλήρως τους περισσότερους δείκτες της ευρωζώνης και οι υπόλοιποι ήταν σε ιδιαίτερα καλό επίπεδο ακόμα και για δογματικούς Γερμανούς αντιπληθωριστές. Θα μπορούσα να τους είχα διορθώσει και αυτούς αν είχα κι άλλα διαθέσιμα εργαλεία πέραν απ’ αυτά της νομισματικής πολιτικής – π.χ. αυτά της δημοσιονομικής πολιτικής.
Όλα τούτα δείχνουν ότι περνάμε ένα σταυροδρόμι, ένα μεταίχμιο. Το τι θα επιλεγεί, το τι θα γίνει και τελικά το τι θα συμβεί σε όλους μας, κρύβεται μέσα στα κεφάλια αυτών που αποφασίζουν. Όλα είναι δυνατά, αν…


 http://filologos10.wordpress.com/