Σελίδες

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Οι βουλευτές έχουν χρήματα στην Ελβετία: Από τις αποζημιώσεις τους;



Μείζον πολιτικό θέμα ανέκυψε, εν μέσω όλης αυτής της ζοφερής εικόνας που παρουσιάζει το πολιτικό σύστημα,  σχετικώς με τις καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.
Το θέμα ηγέρθη από τον Ελληνικής καταγωγής βουλευτή της Ελβετίας Ιωσήφ Ζησιάδη και επαληθεύτηκε από την πρόεδρο της Ελβετικής βουλής, η οποία είπε πως, από το 2005 παρεκάλεσε για συνδρομή προς έλεγχο των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών στις Ελβετικές τράπεζες, αλλά δυστυχώς, μέχρι σήμερον, το Ελληνικό κοινοβούλιο και η πολιτεία, κωφεύουν.
Και εδώ εγείρονται ερωτήματα:

Οι Έλληνες βουλευτές, διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους, διαμαρτύρονται ότι, τα χρήματα που λαμβάνουν ως αποζημίωση, δεν τους επαρκούν διότι έχουν πολλά έξοδα (πολιτικά γραφεία, διαμονή εκτός έδρας, έξοδα παραστάσεως κτλ) και επομένως από τα συμφραζόμενά τους, εξάγεται αβιάστως το συμπέρασμα, ότι δεν περισσεύουν ὠστε να κατατίθενται και στην Ελβετία.
Που βρέθηκαν λοιπόν τόσα χρήματα βουλευτών κατατεθειμένα σε Ελβετικές τράπεζες τα οποία δεν προέρχονται προφανώς από τις αποζημιώσεις τους;
Μήπως αυτά τα χρήματα προέρχονται από άλλες δραστηριότητες που  είναι συνυφασμένες, χρόνια τώρα, και περιφέρονται γύρω από το αξίωμά τους; Και αν ναι, από τι ακριβώς; Και επειδή η Ελληνική πολιτεία, χρόνια τώρα, ουδέν πράττει ώστε να ανοίξουν αυτοί οι λογαριασμοί, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.
Εάν αυτά τα χρήματα που ευρίσκονται στην Ελβετία, Ελλήνων βουλευτών, ελεγχθούν, δύναται εύκολα να αποδειχθεί εάν πράγματι προέρχονται από νόμιμες διαδικασίες ή αποτελούν προϊόντα παρανόμων ενεργειών.
Οφείλουν λοιπόν, όλοι τους, για να αποσείσουν από πάνω τους την βδελυρή αυτή κατηγορία, αλλά και για να αποδείξουν ότι δεν είναι λαμόγια, να ανοίξουν ΑΜΕΣΩΣ οι λογαριασμοί αυτοί, να γίνει έλεγχος εμπεριστατωμένος και όσοι δεν θα μπορέσουν να δικαιολογήσουν το ύψος των καταθέσεών τους, να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη και όχι με τις διαδικασίες της Βουλής (εξεταστικές αθωωτικές κτλ). Το οφείλουν οι εναπομείναντες έντιμοι πολιτικοί στον λαό. ΤΩΡΑ.


syndesmos71