Σελίδες

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Α. Γεωργίου: «Ενας Έλληνας που δεν κουρεύει αριθμούς»


ELSTAT_533_355Με τίτλο: «Ενας έλληνας που δεν κουρεύει αριθμούς» το τεύχος του γερμανικού περιοδικού FOCUS, που κυκλοφορεί σήμερα, παρουσιάζει στη μόνιμη σελίδα όπου βαθμολογεί επιδόσεις προσωπικοτήτων, τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου για τον οποίο αναφέρει τα εξής: Ειδικά αυτόν τον κατηγορούν για τεχνάσματα με αριθμούς.

Ο 50χρονος Ανδρέας Γεωργίου, ο οποίος από το 2010 είναι πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, φέρεται να έχει ανακοινώσει σκόπιμα υπερβολικά υψηλό δημόσιο έλλειμμα προκειμένου η κυβέρνηση να εφαρμόσει ευκολότερα τα μέτρα περικοπών.
Λόγω αυτής της υποτιθέμενης επιλήψιμης ενέργειας «σε βάρος των συμφερόντων της χώρας» ο Γεωργίου καλείται στις 12 Δεκεμβρίου να καταθέσει ενώπιον εισαγγελέα.
Ομως τί κακό έκανε ο άνθρωπος; Τίποτα περισσότερο από το να κάνει υπεύθυνα τη δουλειά του και να είναι ειλικρινής. Ο νέος επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ διόρθωσε τα ύποπτα στοιχεία του ελλείμματος του 2009 από το 13,4% στο 15,8%.
Στη συνέχεια μια πρώην συνάδελφός του κατέθεσε εναντίον του μήνυση με αποτέλεσμα την υπόθεση να ερευνά εισαγγελική αρχή ενώ αντίθετα έξι πρώην ανώτατα στελέχη της Αρχής δεν διώκονται.
Ο Γεωργίου είναι κατάπληκτος: «Διώκομαι επειδή δεν κούρεψα τους αριθμούς».
Κύριε Γεωργίου αντέξτε μέχρι το τέλος ! Η αλήθεια νικάει πάντα –ακόμα και στην Ελλάδα ...Βαθμός : 1


 http://www.theinsider.gr/