Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μίλησε και η κόρη του δράκουλα!Να στηριχθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου ζητά η Ντόρα



Να στηριχθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου ζητά η Ντόρα

 
Υπέρ της συνεδρίασης του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια τάσσεται η Δημοκρατική Συμμαχία και ζητά...
επιπλέον να κρατηθούν πρακτικά και να δημοσιοποιηθούν, ενώ η πρόεδρός της κυρία Ντόρα Μπακογιάννη ζητά την πλήρη και ουσιαστική στήριξη της κυβέρνησης υπό τον κ. Λ. Παπαδήμο.


Η κυρία Μπακογιάννη, σε συζητήσεις με κεντρικά στελέχη του κόμματός της, εκτιμά ότι τις συνθήκες ακυβερνησίας που παρατηρούμε τις καλλιεργούν τα κόμματα που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας «που παραμένουν παγιδευμένα στην παλαιοκομματική τους νοοτροπία και συνεχίζουν να προτάσσουν κομματικές και προσωπικές στρατηγικές, αντί να συμβάλλουν στο έργο της με πολύ και σκληρή δουλειά».
Η ίδια δεν εμφανίζεται και πολύ αισιόδοξη, διότι παρατηρεί ότι τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην έχουν ακόμα, όπως λέει, συνειδητοποιήσει το μέγεθος του προβλήματος το οποίο αντιμετωπίζει η χώρα.

Η κυρία Μπακογιάννη υπογραμμίζει ότι τα συγκεκριμένα κόμματα εξακολουθούν με έναν τρόπο εμφανώς υποκριτικό να κινούνται προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο ομίχλης, χωρίς να πουν ποια είναι η πραγματικότητα και πως πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Ελπίζω ότι ο κύριος Παπαδήμος, φωνάζοντας τους αρχηγούς θα τους θέσει προ των ευθυνών τους. Διότι η λογική ότι θα καλύψω την αλήθεια, θα λέω πράγματα θολά μέχρι τις εκλογές για να γίνουν οι εκλογές σε ένα θολό τοπίο και μετά να πάρουμε τα μέτρα νομίζω ότι είναι αυτοκτονική λογική. Είναι αυτοκτονική και για τη χώρα και για τα ίδια τα κόμματα» τόνισε, μιλώντας στο Bήμα fm 99.5 η κυρία Μπακογιάννη.

Υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη επισημαίνουν ότι «τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά για να παίζουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης» και χαρακτηρίζουν χρήσιμες τις συναντήσεις των πολιτικών αρχηγών για «να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να σταματήσουν τα παλαιοκομματικά πολιτικά παιχνίδια».

Παράλληλα στελέχη του οικονομικού επιτελείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, αναφέρουν, ότι τα μηνύματα από τις διαπραγματεύσεις που γίνονται μεταξύ της Ελλάδας και των ιδιωτών ομολογιούχων για το PSI είναι ανησυχητικά και προκαλούν προβληματισμό.

Γι΄ αυτό, η κυρία Μπακογιάννη, τονίζει σ΄ όλους τους τόνους ότι δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναβολές και καθυστερήσεις στην προώθηση των μεγάλων διαρθρωτικών αλλαγών και των σαρωτικών μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται.

Η Δημοκρατική Συμμαχία εντοπίζει το πρόβλημα κυρίως στη στάση που τηρεί το ΠαΣοΚ και η Ν.Δ. που δεν βοηθάνε την κυβέρνηση. Για το μεν ΠαΣοΚ, αναφέρουν τα στελέχη της, ότι είναι μπλεγμένο στις εσωτερικές συζητήσεις διαδοχολογίας και μεταφέρει το εσωκομματικό του πρόβλημα στην κυβέρνηση.
«Οι υπουργοί του ΠαΣοΚ να συμπεριφέρονται περισσότερο «ως δελφίνοι και λιγότερο ως μέλη μιας κυβέρνησης που μπροστά της έχει δύσκολο έργο και ελάχιστο χρόνο να δράσει» λένε.

Για τη δε Ν.Δ. επισημαίνουν, ότι συμπεριφέρεται ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην αντιμνημονιακή ρητορεία του παρελθόντος και στην απότομη προσγείωση που την ανάγκασε η συμμετοχή της στο σχήμα της συγκυβέρνησης.

«Η λογική με την οποία λειτουργούν οι εταίροι της κυβέρνησης, επιβεβαιώνει απόλυτα πως τα τρία κόμματα και ιδιαίτερα το ΠαΣοΚ και η ΝΔ , δεν επιθυμούσαν τη συνεργασία και τη συνεννόηση, αναγκάστηκαν όμως να το πράξουν εξαιτίας του επικείμενου κινδύνου της απόλυτης χρεοκοπίας και της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη»
σημειώνουν κεντρικά στελέχη του κόμματος.

Προβληματισμός, προβλέψεις και σχέδια για το μέλλον
Η Δημοκρατική Συμμαχία, τη στιγμή που δίνει μάχη να στηριχθεί η κυβέρνηση Παπαδήμου, κινείται σε οριακό σημείο και προσπαθεί να ενδυναμώσει την παρουσία της, ώστε να ανέβει και δημοσκμοπικά.

Πολλοί λένε ότι το κόμμα κινείται στην κόψη του ξυραφιού και εκφράζουν προβληματισμό για την πορεία του κόμματος. Όμως, από το επιτελείο της κυρίας Μπακογιάννη είναι ήρεμοι και εμφανίζονται σίγουροι για την είσοδο του κόμματος στη Βουλή, ενώ λένε πως με 40% -50% αναποφάσιστους στις δημοσκοπήσεις, οι προβλέψεις είναι επισφαλείς.

Η κυρία Μπακογιάννη και τα κορυφαία στελέχη του κόμματός της επιμένουν σε όλους τους τόνους και προς πάσα κατεύθυνση, ότι η Συμμαχία θα δώσει τη μάχη κανονικά στις εκλογές και εμφανίζονται αισιόδοξοι για την είσοδό τους στη Βουλή.

Μάλιστα εκτιμούν πως οι εκλογές θα γίνουν σίγουρα μετά το Φεβρουάριο και ήδη έχουν αρχίσει και συμπληρώνουν και τις εκλογικές λίστες με τα πρόσωπα που θα δώσουν τη μάχη με τη Συμμαχία.

Αν και η ίδια ποτέ δεν διέκοψε τις σχέσεις της με πολλά στελέχη της Ν.Δ. δεν έχει τάσεις επιστροφής, ούτε περνάει, όπως λένε, όσοι την γνωρίζουν, από το μυαλό της το ενδεχόμενο επιστροφής στο κόμμα, αν και πολλοί παρατήρησαν με ενδιαφέρον τη «γέφυρα» που έριξε προ ημερών για μετεκλογική συνεργασία

«Θα το παλέψει έως το τέλος και όπου βγάλει» λέει στέλεχος που την γνωρίζει πολύ καλά και συμπληρώνει: «Θα κατέβει κανονικά. Θα δώσει τη μάχη και θα θα καταφέρουμε». Αυτό μένει να αποδειχθεί στην κάλπη και μέχρι τότε το μεγαλύτερο αγκάθι είναι αυτό των δημοσκοπήσεων, που πολλές εμφανίζουν το κόμμα ή κάτω από το 3% ή στο όριο για την είσοδο στη Βουλή.

www.tovima.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...