Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Ο Φεβρουάριος της κολάσεως και η τρόικα









Ο Φεβρουάριος της κολάσεως και η τρόικα
Η πρώτη συνάντηση ανάμεσα στον Παπαδήμο και τους επικεφαλής της τρόικας ήταν μάλλον ήρεμη και ας κράτησε μιάμιση ώρα παραπάνω από ότι είχε προγραμματιστεί. Η τρόικα δεν ήθελε να βάλει τελεσίγραφα από την αρχή, κρίνοντας ότι υπάρχει χρόνος ώσπου να ολοκληρωθεί το PSI.


Και έτσι όμως... όλα τα ανοικτά θέματα μπήκαν στο τραπέζι. Και παρά τις διαψεύσεις από υπουργούς της κυβέρνησης και εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα, γεγονός είναι ότι η τρόικα έχει βάλει επιτακτικά στο τραπέζι των συζητήσεων το θέμα του 13ου και 14ου Μισθού, ζητώντας την κατάργηση τους, αλλά και τη μείωση του κατώτατου μισθού.
Οι απαιτήσεις της τρόικας συζητήθηκαν και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον κ. Παπαδήμο, την περασμένη Πέμπτη.

Προς το παρόν, οι πολιτικές δυνάμεις στην Ελλάδα καλύπτονται πίσω από το διάλογο των κοινωνικών εταίρων, αυτό όμως έχει για την τρόικα ημερομηνία λήξης και μάλιστα σύντομα. Αυτό που έχουν διαμηνύσει οι ελεγκτές στην ελληνική κυβέρνηση, είναι πως αν το θέμα αυτό δεν κλείσει δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για το νέο μνημόνιο 2012-2015 που αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρξει η νέα δανειακή σύμβαση.

Χρόνο λοιπόν έχουν οι πολιτικοί και οι κοινωνικοί εταίροι το πολύ ως τις αρχές Φεβρουαρίου. Τα πράγματα είναι πολύ στριμωγμένα, αν σκεφτεί κανείς ότι ως τότε θα πρέπει να έχουν συμφωνήσει και ως προς το τι θα κάνουν με αυτήν την απαίτηση της τρόικας όσο και  για τα πρόσθετα μέτρα που θα χρειαστούν για να κλείσει η τρύπα του 2011.

Ο Παπαδήμος σκοπεύει να ξανακαλέσει τους αρχηγούς στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, γνωρίζοντας ότι οι δύο πρώτες εβδομάδες του Φεβρουαρίου θα είναι μια κόλαση και ενδεχομένως να αποδειχτούν μοιραίες για την κυβέρνηση του

Θέμης Δαγκλής 


http://www.newpost.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...