Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Η αδιαφορία, ο άδειες τσέπες και ο κάμπος της Κόνιτσας.



Γράφει ο Τρύφωνας. 
Κακοποίηση του κάμπου της Κόνιτσας καθημερινά από ανεγκέφαλους που δεν έχουν αφήσει δέντρο για δέντρο άκοπο.

 Έπειτα από τον αναδασμό που έγινε πριν από πολλά χρόνια στον κάμπο της Κόνιτσας, ήρθε η ώρα και η στιγμή που τα λιγοστά δέντρα που απέμειναν γίνονται και αυτά θύματα της οικονομικής κρίσης, της άδειας τσέπης των πολιτών και της ραγδαίας αύξησης της...
τιμής του πετρελαίου θέρμανσης.

Φυσικά και κατανοώ το πρόβλημα του καθενός για τη θέρμανση της οικογένειάς του. Φυσικά και οι παρατεταμένες χαμηλές θερμοκρασίες που πλήττουν την Ήπειρο και ειδικά τα ορεινά χωριά είναι μέγιστο πρόβλημα για όλους μας.
 Όμως το να παίρνει ο καθένας μας από ένα αλυσοπρίονο και να κόβει τα λιγοστά δέντρα που έχουν απομείνει στον κάμπο της Κόνιτσας είναι το λιγότερο... απερισκεψία.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μέσα σε 2-3 μήνες δεν θα λέγεται πλέον κάμπος Κόνιτσας αλλά... Λάρισας!

Και μην αρχίσουν ορισμένοι τις δικαιολογίες πως κόβονται για καθαρισμό των αποστραγγιστικών και για να μην πλημμυρίζουν τα χωράφια. Αν ήταν για καθαρισμό θα είχαν κάψει τις βατσινιές και τη χαμηλή βλάστηση. Οι κορμοί από λεύκες 15 και 20 μέτρων δεν φράζουν τα αποστραγγιστικά.
 Το περιβάλλον χρειάζεται σεβασμό γιατί καθημερινά εκδικείται...
 Αυτή λοιπόν είναι η μία όψη...

Η άλλη όψη είναι και πάλι η ανυπαρξία των αρχών. Που είναι το δασαρχείο της Κόνιτσας; Δεν έχετε πληροφορηθεί ακόμη κύριοι για την κατάσταση αυτή; Εδώ έχει "βουίξει" όλη η περιοχή.
 Και δεν μιλάω για την υλοτομία που γίνεται μέσα στα όρια του κάμπου, στο αγρόκτημα όπως λέτε, που δεν έχετε αρμοδιότητα αλλά για το παραποτάμιο δάσος.

 Βέβαια σε αυτή τη χώρα οι αρμοδιότητες πάντα ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα. Όλοι είναι αρμόδιοι αλλά και αναρμόδιοι. Ποτέ δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο...
Αν όμως συμβαίνει κάτι τέτοιο και δεν έχετε ενημερωθεί, σας ενημερώνουμε τώρα, λοιπόν.

 Σας ενημερώνουμε, και όχι μόνον είστε υπεύθυνοι να πράξετε, αλλά και να ενημερώσετε για τυχόν πράξεις σας, γιατί κάποια στιγμή επιτέλους πρέπει οι κρατικές - δημόσιες υπηρεσίες να ενημερώνουν για τα πεπραγμένα τους.

 Οψόμεθα.


 http://www.epirus-ellas.gr/2012/02/blog-post_9565.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...