Σελίδες

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«Καταρρέει τώρα η ελληνική κυβέρνηση» μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ


Για πολιτική κρίση στην Ελλάδα κάνουν λόγο τα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης δίνοντας έμφαση στις παραιτήσεις των υπουργών αλλά και στην πρόθεση βουλευτών κυρίως από το ΠΑΣΟΚ να μην ψηφίσουν το νέο Μνημόνιο. Αίσθηση προκαλούν οι πηχυαίοι τίτλοι των γερμανικών μέσων ενημέρωσης που κάνουν λόγο για αντίσταση της Ελλάδας εναντίον της Γερμανίας και κατάρρευσης της ελληνικής κυβέρνησης....


Σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη: Αποστασία εναντίον της κυβέρνησης συνασπισμού αναφέρει το BBC. Η κυβέρνηση συνασπισμού στην Ελλάδα «χτυπήθηκε» από παραιτήσεις τεσσάρων ανώτατων στελεχών για τα μέτρα που θα επιβάλλουν περικοπές στις δαπάνες. Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών καθώς και τρεις υπουργοί από το ακροδεξιό κόμμα του ΛΑΟΣ παραιτήθηκαν, την ώρα που είναι σε εξέλιξη 48ωρη γενική απεργία εναντίον των μέτρων λιτότητας.

Την ίδια ώρα, συνεχής είναι η ροή στο blog της βρετανικής εφημερίδας Guardian με βασικό τίτλο: Συγκρούσεις στις πορείες εναντίον του νέου σχεδίου διάσωσης. Η τελευταία ενημέρωση της εφημερίδας αφορά στην ομιλία του πρωθυπουργού προς τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου δίνοντας έμφαση στη δήλωση του Λουκά Παπαδήμου πως όποιος διαφωνεί δεν θα παραμείνει στη κυβέρνηση.

Reuters: O Έλληνας πρωθυπουργός καλεί τα μέλη της κυβέρνησης που διαφωνούν με το σχέδιο διάσωσης να παραιτηθούν.

Στην Γερμανία, οι Financial Times Deutschland: Ελλήνων ανταρσία εναντίον της Γερμανίας

Bild: Καταρρέει τώρα η ελληνική κυβέρνηση!

Στη Γαλλία, η Le Monde αναφέρει Ελλάδα: ο Παπαδήμος φοβάται ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.

Στην Ισπανία, η El Pais αναφέρει: Κρίση στην ελληνική κυβέρνηση λόγω διαφωνιών για τις περικοπές. Τουλάχιστον 25 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μια δεκάδα βουλευτών της ΝΔ δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία, αναφέρει η ισπανική εφημερίδα.


24h NewsRoom