Σελίδες

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Ιδού πως τρόικα και κυβέρνηση οδηγούν την Ελλάδα σε πτώχευση!


image

Αναβλήθηκε το Eurogroup της Τετάρτης επειδή η Ελλάδα δεν βρήκε τα 325 εκ. ευρώ και η Κομισιόν δεν πιστεύει ότι θα τα βρει από μείωση δαπανών των υπουργείων  - Η Γερμανία ζητάει ακόμη και παράταση του χρόνου των εκλογών, αλλά κυρίως αμφισβητεί τη δυνατότητα των πολιτικών της Ελλάδας να πάρει και να εφαρμόσει τα μέτρα! (Θέλουν να μας χρεοκοπήσουν;)
 Το παρακάτω κείμενο το γράψαμε στις 25 Ιανουαρίου, όταν σχεδόν όλοι πανηγύριζαν ότι θα γίνει το κούρεμα και θα πάρουμε το νέο δάνειο. Εμείς το αμφισβητήσαμε λέγοντας ότι τόσο η τρόικα όσο και η κυβέρνηση ότι κάνουν οδηγεί στο αντίθετο αποτέλεσμα από την παραπάνω λύση. Έτσι όπως όλοι είδαμε ακόμη και μετά τα πιο σκληρά μέτρα όλων των εποχών, η Γερμανία δεν ικανοποιήθηκε και έβαλε και τις άλλες χώρες να μην πάρουν απόφαση στο Eurogroup προκαλώντας στην Ελλάδα κυβερνητική κρίση με το ΛΑΟΣ του ασταθούς Καρατζαφέρη να παραιτείται για να γλυτώσει – όπως νομίζει – κάποιες μονάδες κατρακύλας στα γκάλοπ. Την ίδια στιγμή το ΠΑΣΟΚ διαλύεται και η ΝΔ του Σαμαρά δεν έχει που να κρυφθεί !
Δυστυχώς το μεγάλο πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ένα. Αυτοί που μας έσπρωξαν στον γκρεμό, προσπαθούν (δήθεν) σήμερα, να μας σώσουν!


Τι γράφαμε στις 25 Ιανουαρίου 2012
Το βασικό συμπέρασμα που βγάζει ένας κοινός νους παρακολουθώντας αυτές τις μέρες το σίριαλ του κουρέματος (PSI+) του Ελληνικού χρέους, είναι ότι οι ηγέτες της Ευρωζώνης, μάλλον επιθυμούν να μας αφήσουν να πτωχεύσουμε και κάνουν περίπου τα πάντα για να το πετύχουν!
Γιατί το λέμε αυτό. Βγήκε αυτές τις μέρες ένα κερδοσκοπικό fund που κατέχει Ελληνικά ομόλογα και παρακολουθεί τις συζητήσεις για το PSI, καθώς επιθυμεί να συμμετάσχει στο κούρεμα και αποκάλυψε ότι κανένας δεν έκανε τον κόπο να τους κάνει μια προσφορά και να τους πει ότι το επιτόκιο του κουρέματος π.χ θα είναι 3,5% και όχι 4%. Ευλόγως αναρωτήθηκαν οι υπεύθυνοι του fund. Μήπως δεν θέλουν να μας πληρώσουν και άρα αφήνουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει;
Δεύτερο πιο σοβαρό γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μας αφήνουν να πτωχεύσουμε, είναι το εξής!  Παπαδήμος (Έλληνας πρωθυπουργός) και Νταλάρα (εκπρόσωπος των τραπεζών κατόχων Ελληνικών ομολόγων) πρότειναν στην τρόικα για το Ελληνικό κούρεμα: 10 χρόνια περίοδο χάριτος, επιτόκιο ανάλογα με τα ομόλογα που λήγουν από 3,2% έως 4,2%, αποπληρωμή σε 30 χρόνια και αντί για μετρητά στο χέρι, ομόλογα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης.
Με το που είδαν στην ΕΕ ότι αυτή η πρόταση κέρδιζε έδαφος, βγήκε η Μέρκελ και δήλωσε επίσημα ότι θέλει χαμηλότερο επιτόκιο, τορπιλίζοντας έτσι την ολοκλήρωση μιας συμφωνίας με τους παραπάνω όρους, κάνοντας τον Τσάρλς Νταλάρα να φύγει εσπευσμένα για το Παρίσι. Η παρέμβαση αυτή, έβαλε σε σκέψεις όλους τους επενδυτές της γης, οι οποίοι κατάλαβαν ότι πιθανόν οι ηγέτες της ΕΕ, μάλλον έχουν αποφασίσει την πτώχευση της Ελλάδας.
Δυστυχώς, θυμίζουμε ότι η Γερμανία τορπίλισε και μία ακόμη φορά τη λύση του κουρέματος του Ελληνικού χρέους που επιχειρήθηκε να γίνει τον Ιούλιο του 2011, με την αποπληρωμή σε 40 χρόνια κ.λ.π.
Γιατί να θέλουν να πτωχεύσουμε όμως; Ίσως γιατί εάν γίνει συμφωνία στην Ελλάδα θα ακολουθήσει σίγουρα και η Πορτογαλία με το ίδιο σενάριο και μετά η Ιταλία και άρα η Γερμανία και φιλικές προς αυτήν χώρες, δεν θέλουν να πληρώσουν και έτσι μας αφήνουν ...(μας σπρώχνουν δηλαδή) προς μια άτακτη χρεοκοπία!
Η αλήθεια είναι ότι πολλοί λίγοι γνωρίζουν τον πραγματικό λόγο που η Γερμανία θέλει να αφήσει την Ελλάδα στην τύχη της. Μπορεί και η ίδια να έχει βάλει πλώρη για επιστροφή στο μάρκο, όπως λένε επίμονα οι Αμερικανοί. Μπορεί τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που ποντάρουν πτώχευση να είναι πολλά και ισχυρά!  Κανείς βέβαια δεν μπορεί να προβλέψει τις συνέπειες μιας πτώχευσης. Ούτε την τύχη των σημερινών πολιτικών που μας έφεραν σε αυτό χάλι και για να μην έχουν άσχημη τύχη, βγαίνουν ένας - ένας τώρα πίσω - πίσω και δηλώνουν ότι δεν διάβασαν το “κακό μνημόνιο” που γονάτισε την Ελλάδα και το λαό της.
Φυσικά κανείς δεν μπορεί να ξέρει ούτε ποιος θα είναι εκείνος που θα ξαναφέρει τη δραχμή, ή κάτι άλλο! Υπάρχει μια ασάφεια η οποία είναι η καλύτερη τροφή των αρνητικών σεναρίων. Μετά από αυτά και το αλαλούμ στην συγκυβέρνηση, όλοι πλέον αρχίζουν να καταλαβαίνουν ότι ο Παπαδήμος διορίστηκε πρωθυπουργός για να σωθεί ο Παπανδρέου από την κατακραυγή για τα ολέθρια πολιτικά λάθη του. Άλλωστε ήταν έμμισθος σύμβουλος του.
Ο κόσμος όμως συνεχίζει να κάνει ... υπομονή ελπίζοντας έως την τελευταία στιγμή σε μια θετική εξέλιξη, περισσότερο από το εξωτερικό και λιγότερο από εσωτερικό, αφού έχει καταλάβει ότι το σημερινό πολιτικό προσωπικό είναι ανίκανο να πάρει κάποια σοβαρή απόφαση. Έτσι όλα θυμίζουν την Αργεντινή λίγο πριν την πτώχευση της, όπου και εκεί τότε τα γκάλοπ έδειχναν τον κόσμο μοιρασμένο σε πολλά κόμματα που κανέναν δεν έπαιρνε πάνω από 15%.
Η ηγεσία της τρόικα όμως (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ) καθημερινά βγάζει και από ένα φιρμάνι για υπέρογκους φόρους και ανέφικτες μειώσεις μισθών και συντάξεων, που φυσικά δεν μπορεί να πάρει καμία Ελληνική κυβέρνηση, τορπιλίζοντας έτσι  - συνειδητά - την όποια λύση επιχειρείται!

Τα αμείλικτα νούμερα της Ελληνικής οικονομίας

Η συγκυβέρνηση ... διαλύεται γιατί κανείς δεν έχει το πολιτικό θάρρος να απολύσει περίπου 150.000 δημοσίους υπαλλήλους. Όταν τίθεται τέτοιο θέμα γεμίζουν τα κανάλια από υπουργικά και βουλευτικά δάκρυα, κάνοντας το 1 εκ. ανέργων στον ιδιωτικό τομέα να αισθάνονται ... παιδιά ενός κατώτερου θεού και Έλληνες β’ κατηγορίας!
Δεν θέλουν οι πολιτικοί μας να μειώσουν το δημόσιο με κανέναν τρόπο και επομένως το βασικό έλλειμμα παραμένει ισχυρό και αυξανόμενο μεταξύ 7 και 9 δισ. ευρώ, χωρίς τους τόκους των δανείων! Και με αυτούς πάει στα 28 δισ. ευρώ.  Δεν μειώνουν το δημόσιο, αλλά βάζουν συνεχώς φόρους και χαράτσια που γονάτισαν νοικοκυριά και πραγματική οικονομία.  Όμως όσους φόρους και χαράτσια και να βάλουν, όλα τα έσοδα θα πηγαίνουν στην απύθμενη μαύρη τρύπα των τοκογλυφικών τόκων.
Η κυβέρνηση επιμένει να μην τολμά να μειώσει το δημόσιο. Πως; Είτε κάνοντας απολύσεις (που είναι το πιο δύσκολο και άς το αφήσουμε τελευταίο). Ας μειώσει το δημόσιο κόβοντας της χρηματοδότηση της Βουλής. Ας μην παίρνουν μισθό οι βουλευτές και οι υπουργοί για μερικά χρόνια, ας καταργήσουν όλον τον κρατικό στόλο αυτοκινήτων, ας πουλήσουν άμεσα κρατικά ακίνητα φιλέτα, ας κλείσουν ζημιογόνες ΔΕΚΟ και κρατικές επιχειρήσεις κ.λ.π
Αντί όμως να μειώσουν και να νοικοκυρέψουν το δημόσιο μηδενίζοντας το έλλειμμα που δεν αφορά τους τόκους των δανείων, αυτοί συνεχίζουν να προσλαμβάνουν ...συμβούλους άρα να το αυξάνουν και ρίχνουν στο τραπέζι τη μείωση του έρμου του βασικού μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και να μειώσουν τον βασικό μισθό των φτωχών εργατών στον ιδιωτικό τομέα και να κόψουν τα δώρα μόνο τα ασφαλιστικά ταμεία και την ύφεση θα τινάζουν στον αέρα. Το έλλειμμα δεν θα το πειράξουν καθόλου, αντιθέτως θα το αυξήσουν.
Αφού λοιπόν κανένας από τους σημερινούς πολιτικούς δεν τολμά να μειώσει το δημόσιο, τότε μπορούμε να ισχυριστούμε ότι συνειδητά μας οδηγούν στην πτώχευση, ελπίζοντας ότι δεν θα τιμωρηθούν και  ότι ίσως καταφέρουν να φύγουν στο εξωτερικό όταν τα πράγματα δυσκολέψουν! Άλλωστε αυτοί και οι φίλοι τους έβγαλαν εγκαίρως τα ευρώ τους έξω ανενόχλητοι, περιμένοντας τη δραχμή ...για να αγοράσουν εκ νέου την Ελλάδα τσάμπα!

ΥΓ: Ας ελπίσουμε ότι θα βρεθεί κάποια λύση της τελευταίας στιγμής από την Ευρωζώνη, ειδάλλως το μοιραίο δείχνει αναπόφευκτο!


 Πλήρης επιβεβαίωση του άρθρου μας - Η Γερμανία τορπιλίζει για 3η φορά το κούρεμα του Ελληνικού χρέους βάζοντας επίσημα θέμα εποπτείας!



Ότι η Ελλάδα πρέπει να παραδώσει τον έλεγχο της δημοσιονομικής της πολιτικής σε εξωτερικούς θεσμούς, αν δεν μπορεί να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τα μέτρα στήριξης από την Ευρωζώνη, δήλωσε στην εφημερίδα Bild, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας, Φίλιπ Ρέσλερ.

Πρόκειται για τον πρώτο Γερμανό αξιωματούχο, που θέτει επισήμως θέμα επιτροπείας της Ελλάδας, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε στο εσωτερικό της χώρας μας η διαρροή γερμανικού εγγράφου προς το Eurogroup, για την ανάγκη ορισμού Ευρωπαίου Επιτρόπου, που θα είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση του ελληνικού προϋπολογισμού, έχοντας μάλιστα το δικαίωμα να θέτει και βέτο σε αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.
«Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη εποπτεία όταν πρόκειται για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων» δηλώνει ο Ρέσλερ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, που πρόκειται να δημοσιευτεί τη Δευτέρα.

«Αν οι Έλληνες δεν είναι σε θέσει να τα καταφέρουν, τότε πρέπει την ευθύνη αυτή να αναλάβει μια ισχυρότερη ηγεσία από το εξωτερικό, για παράδειγμα η Ε.Ε.» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Γιάννης Τσαραγκλής 
 
 
 http://www.greekmoney.gr/