Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

EUROGROUP: ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ, ΖΗΤΟΥΝ ''ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ''!




Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΟΠΕΡΕΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΝΩ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ!
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ''OXI''!
 Σε νέο μπαράζ άθλιων εκβιασμών εξελίχθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, με αντικείμενο τη λήψη απόφασης για το νέο πακέτο εξαθλίωσης του ελληνικού λαού (PSI - νέο μνημόνιο - νέα δανειακή σύμβαση).
Στη συνεδρίαση του Eurogroup, οι "ευρωεταίροι", προχώρησαν σε άθλιους εκβιασμούς με έμμεσο (αλλά κύριο) αποδέκτη τον ελληνικό λαό και άμεσο αποδέκτη τα κόμματα (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ) που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση του τραπεζίτη πρωθυπουργού.
Οι όροι που θέτουν λοιπόν οι υπουργοί οικονομικών της ευρωζώνης, είναι οι εξής:

Πρώτον, να υπάρξουν ρητές και ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για την τήρηση του νέου μνημονιακού προγράμματος, εξαθλίωσης και λεηλασίας, από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς της συμφοράς (Σαμαράς - ΓΑΠ - Καρατζαφέρης).
Δεύτερον, η Βουλή να εγκρίνει όλο το πρώτο κύμα των βάναυσων μνημονιακών μέτρων στην πραξικοπηματική συνεδρίαση της Κυριακής, όπου σε ένα και μόνο άρθρο θα συμπεριληφθούν όλα τα ως άνω μέτρα!
Τρίτον, να βρεθούν στο ακέραιο τα €325 εκατ. που θα προέρχονταν από την νέα άμεση περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Κοινώς, ότι παρουσιάστηκε ως δήθεν αποτέλεσμα διαπραγμάτευσης με την τρόικα, θα υπάρξει ως περικοπή από αλλού στη λογική των ισοδύναμων μέτρων! Εδώ βέβαια πρέπει να τονιστεί πως το μέτρο της περικοπής των επικουρικών συντάξεων δεν είχε μόνο δημοσιονομικό αλλά και εισοδηματικό χαρακτήρα (με σκοπό τον περιορισμό των εισαγωγών αγαθών και υπηρεσιών) επομένως θα επανέλθει, λίαν συντόμως, ως τροϊκανή απαίτηση! Σε αυτό το σημείο οι εταίροι της συγκυβέρνησης και κυρίως οι δύο κωλοτούμπες (Σαμαράς - Καρατζαφέρης), έχουν παίξει ένα άθλιο μικροκομματικό παιχνίδι, καθώς αφού δέχτηκαν προθύμως όλα τα μέτρα εξαθλίωσης (περικοπές μισθών ιδιωτικού τομέα, απολύσεις στο δημόσιο κλπ), προσπάθησαν να στήσουν ένα άθλιο θεατρικό σκετς, με εργαλείο την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων συνταξιούχων!
"ΨΗΝΕΤΑΙ" ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΟΔΩΝ!
Σαν να μην έφταναν όλα τα παραπάνω, χθες στο Eurogroup, συζητήθηκε και η πρόταση των "Μερκοζί" για τη δημιουργία δεσμευμένου τραπεζικού λογαριασμού για την εξόφληση του δημοσίου χρέους.
Τούτο επιβεβαιώθηκε τόσο από τον Επίτροπο Όλι Ρεν όσο και από τον Υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο.
Ο κ. Ρεν είπε  ότι η ευρωζώνη «μελετά την πιθανότητα» να δημιουργηθεί ένας δεσμευμένος λογαριασμός για τη χρηματοδότηση του χρέους της Ελλάδας. Ερωτηθείς σχετικά με τη γαλλογερμανική πρόταση αυτή ο Ρεν είπε ότι «μελετάται από την Επιτροπή», η οποία τη θεωρεί «μια ορατή πιθανότητα», όπως και η ευρωζώνη.
Ο Ε. Βενιζέλος ερωτηθείς αν συζητήθηκε πρόσφατη γαλλογερμανική πρόταση περί δημιουργίας ενός λογαριασμού που θα εξασφαλίζει τους δανειστές ότι η Ελλάδα θα εξοφλεί τα χρέη της, απάντησε θετικά.
Ένα μέτρο το οποίο είναι πολύ χειρότερο από την αρχική γερμανική πρόταση για επιτροπεία!
Και αυτό διότι στο λογαριασμό αυτό, θα πηγαίνουν τα τροϊκανά δάνεια, τα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις και μέρος των φορολογικών εσόδων!
Αυτό σημαίνει πως η τρόικα θα έχει πλήρη έλεγχο επί των δημοσίων οικονομικών της χώρας, εκβιάζοντας με εσωτερική στάση πληρωμών τον ελληνικό λαό!
ΟΙ "ΕΤΑΙΡΟΙ" ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ!
Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΠΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ "ΟΧΙ"!
Προκαλεί αισθήματα οργής το γεγονός πως ενώ οι "ευρωεταίροι", πήραν, σχεδόν, τα πάντα από τη συγκυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, εντούτοις ζητούν την απόλυτη "υποδούλωση" του ελληνικού πολιτικού συστήματος και την καρτερική υποταγή του ελληνικού λαού. 
Είναι βέβαιο πως αυτή ακριβώς η εκβιαστική απαίτηση των ευρωεταίρων, συνιστά πλήρη εξευτελισμό των βουλευτών που θα κληθούν να υπερψηφίσουν το "θάνατο" του ελληνικού λαού και την δέσμευση της χώρας για δεκαετίες.
Ήδη παραιτήθηκε ο υφυπουργός Ι. Κουτσουκος παραιτήθηκε, ενώ το ίδιο έπραξε σήμερα και ο βουλευτής Άρτας του ΠΑΣΟΚ, κ Στασινός, παραιτούμενος από το βουλευτικό αξίωμα. Παράλληλα, οι κοινοβουλευτικές ομάδες των ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ τελούν σε πλήρη πανικό, καθώς γνωρίζουν πως όποιος ψηφίσει τα μέτρα δεν θα μπορεί να κυκλοφορήσει, χωρίς να αποδοκιμαστεί, στην εκλογική του περιφέρεια!  
Σήμερα, συνεδριάζουν και οι κοινοβουλευτικές ομαδές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις 16:00 και και στις 20:00 αντίστοιχα.
Ενδεικτικό όμως της ποιότητας του αστικού πολιτικού προσωπικού είναι πως η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών και των βουλευτών των αστικών πολιτικών κομμάτων θα δεχθεί, μάλλον, με μια νοσηρή ανακούφιση το φιρμάνι του Eurogroup, φορτώνοντας την πολιτική ευθύνη για την υπεψήφιση των μέτρων την Κυριακή, στην "κακή" τρόικα και την "ανάλγητη" ΕΕ!
Επομένως, τούτη η ώρα είναι η ώρα του ελληνικού λαού και πρωτίστως του κόσμου της εργασίας και της νεολαίας!
Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή και για όσο χρειαστεί, ο λαός πρέπει να ξεχυθεί μαζικά στους δρόμους και της πλατείες, φωνάζοντας "ΤΕΡΜΑ ΩΣ ΕΔΩ"!
Να πει δηλαδή το δεύτερο μεγάλο "ΟΧΙ" στην ιστορία του, αποκρούοντας τους ευρωεκβιασμούς και στέλνοντας στα "αζήτητα" της πολιτικής ιστορίας, τους εγχώριους μεταβιβαστές και εφαρμοστές των τροϊκανών απαιτήσεων (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ και κάθε άλλο επίδοξο εφαρμοστή της ίδιας πολιτικής)!
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
 - Δεν θέλουμε και δεν χρειαζόμαστε καμία τροϊκανή δόση και κανένα τροϊκανό δάνειο για να πληρώνουμε τους ξένους και ντόπιους τοκογλύφους ομολογιούχους. Δεν θέλουμε να πληρώνουμε το δημόσιο χρέος αλλά διεκδικούμε τη διαγραφή του με μέσο τη στάση πληρωμών!
- Απέναντι στον εκβιασμό της ευρωζώνης και του μεγάλου, (ξένου και εγχώριου), κεφαλαίου για εσωτερική υποτίμηση των μισθών, να προτάξουμε την έξοδο από την ευρωζώνη, τη σύγκρουση με την ΕΕ, την παραγωγική ανασυγκότηση με άξονα τις λαϊκές ανάγκες, τη σοσιαλιστική προοπτική!


Ολόκληρη η δήλωση του Ευ. Βενιζέλου μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup:

Χθες το πρωί, όταν τελείωσε η τελευταία συνάντηση που είχαμε με τον Πρωθυπουργό και την τρόικα στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από 15 ώρες συζήτησης και διαπραγμάτευσης, δήλωσα ότι φεύγω για τις Βρυξέλλες με την ελπίδα πως η συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί, και πως το Eurogroup θα εγκρίνει το νέο πρόγραμμα της Ελλάδας. Το πρόγραμμα στο οποίο βασίζεται η χρηματοδοτική επιβίωση της χώρας τα επόμενα αρκετά χρόνια.
Δυστυχώς το Eurogroup σήμερα δεν έλαβε την τελική απόφασή του για την έγκριση του νέου προγράμματος, το οποίο είναι απολύτως συνδεδεμένο με την επίσημη έναρξη και φυσικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας του PSI, μέσα από την οποία η Ελλάδα θα απαλλαγεί από 100 δις δημόσιου χρέους, δηλαδή από το 47% του ΑΕΠ σε δημόσιο χρέος.
Το Eurogroup σήμερα δεν έλαβε την τελική θετική απόφαση καθώς διατυπώθηκαν πολλές αντιρρήσεις από πολλές χώρες, αντιρρήσεις βασισμένες στο γεγονός ότι δεν ολοκληρώσαμε σε συνεργασία με την τρόικα, πλήρως, τον κατάλογο των πρόσθετων δημοσιονομικών μέτρων που πρέπει να ληφθούν για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2012 καθώς παρέμειναν προς διευκρίνιση μέτρα συνολικού ύψους 325 εκατομμυρίων.
Το κυριότερο όμως είναι πως το Eurogroup έλαβε σοβαρά υπόψη του το γεγονός πως δεν έχουν δοθεί ακόμη από τους Αρχηγούς όλων των κομμάτων έγγραφες, ρητές και ανεπιφύλακτες δεσμεύσεις για την υποστήριξη του προγράμματος αυτού.
Από σήμερα έως την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, που κατά πάσα πιθανότητα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, η χώρα μας, η πατρίδα μας, η κοινωνία μας, πρέπει να σκεφθεί και να κάνει μία οριστική στρατηγική επιλογή: Εάν βλέπουμε τη σωτηρία και το μέλλον της χώρας μέσα στην Ευρωζώνη, μέσα στην Ευρώπη, πρέπει να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε ώστε το πρόγραμμα οπωσδήποτε να εγκριθεί. Και το PSI οπωσδήποτε να γίνει εμπροθέσμως πριν από τις λήξεις των μεγάλων ομολόγων του Μαρτίου.
Εάν η πατρίδα μας, ο λαός μας ευνοεί μία άλλη πολιτική που αναγκαστικά οδηγεί εκτός Ευρωζώνης και άρα και εκτός ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, πρέπει αυτό να το πούμε ευθέως και στον εαυτό μας και στους συμπολίτες μας. Παρήλθε ο χρόνος της ασάφειας, της αβεβαιότητας, της αμφιθυμίας. Δεν μπορεί πλέον κανείς να κρατεί μία στάση που πατά σε δύο βάρκες. Δεν μπορεί κανείς να κρύβεται πίσω από άλλον. Δεν μπορεί κανείς να θέλει να κάνει μονίμως τον «καλό» για λόγους εκλογικούς, για λόγους μικροπολιτικούς.
Είναι ώρα δύσκολων αποφάσεων. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε αποφάσεις δύσκολες και σε αποφάσεις ακόμα πιο δύσκολες. Έχουμε, δυστυχώς, να διαλέξουμε ανάμεσα σε θυσίες και σε ακόμα μεγαλύτερες θυσίες, σε ασύγκριτα πιο μεγάλες θυσίες. Έχουμε να διαλέξουμε ανάμεσα σε ταπεινώσεις που υφίσταται μία χώρα, ένα έθνος ιστορικό και υπερήφανο και ακόμα μεγαλύτερες ταπεινώσεις που θα αναγκαστεί να υποστεί, εάν με την ψευδαίσθηση ότι διατηρούμε την υπερηφάνεια μας και την αξιοπρέπειά μας, οδηγηθούμε σε λύσεις που έχουν πολύ μεγαλύτερο κοινωνικό, οικονομικό και θεσμικό κόστος. Κόστος για τον κάθε πολίτη, για την κάθε οικογένεια, για την κάθε επιχείρηση. Πέρασε πια η εποχή της δημαγωγίας, της ευκολίας και των ψευδαισθήσεων. Πρέπει τώρα να πάρουμε αποφάσεις.
Θα ενημερώσω διεξοδικά τον Πρωθυπουργό, το Υπουργικό Συμβούλιο, τα πολιτικά κόμματα, την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην οποία ανήκω και φυσικά ολόκληρη τη Βουλή των Ελλήνων, ολόκληρο τον ελληνικό λαό. Ο λαός, ο κάθε πολίτης, ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα πρέπει να έχει πλήρη εικόνα για να μπορεί να κάνει ελεύθερα την στρατηγική και ιστορική επιλογή, την οποία πρέπει να κάνει ο καθένας και ατομικά και όλοι οι Έλληνες πρέπει να κάνουν συλλογικά.
Αυτά που πρέπει να γίνουν από τώρα έως την άλλη Τετάρτη συνιστούν μία στρατηγική επιλογή για τα επόμενα πολλά χρόνια. Και πρέπει να ξέρουμε τι κάνουμε, γιατί φθάσαμε εδώ, γιατί αναγκαζόμαστε να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις, γιατί ταλαιπωρούμαστε όπως ταλαιπωρούμαστε σαν λαός, όχι μόνο οικονομικά και κοινωνικά αλλά και ηθικά. Και πρέπει να ξαναβρούμε την προοπτική μας, πρέπει να ξαναβρούμε έναν ορίζοντα ιστορικό ώστε να μπορούμε να κατευθύνουμε σωστά τα βήματά μας.
Αυτό είναι το συμπέρασμα από το σημερινό Eurogroup. Ό,τι μπορείτε να φανταστείτε, όλα τα στοιχεία που συνιστούν τον ελληνικό δημόσιο βίο, όλα βρέθηκαν στο τραπέζι του Eurogroup. Εκτιμήσεις για τον συσχετισμό των πολιτικών δυνάμεων, εκτιμήσεις για το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών, ερωτήματα για τη στάση όλων των κομμάτων και όχι μόνο των κομμάτων που μετέχουν στην κυβερνητική συνεργασία, ερωτήσεις για το ρόλο των κοινωνικών εταίρων, για το ρόλο των επιχειρήσεων, για το πώς αντιλαμβάνεται ο κάθε εργαζόμενος την ευθύνη του σε σχέση με τον κάθε άνεργο. Πώς αντιλαμβάνονται οι πολίτες τον δικό τους ρόλο πέρα από τις ευθύνες, τις αναμφισβήτητες και κολοσσιαίες, του πολιτικού κόσμου. Όλα βρέθηκαν στο τραπέζι. Διότι πίσω από τα τεχνικά ζητήματα υπάρχουν μεγάλα πολιτικά, ιδεολογικά, θεσμικά και ιστορικά ζητήματα.
Αυτά πρέπει να ξεκαθαρίσουν επίσημα στη Βουλή με ψήφο τις επόμενες ημέρες. Εάν πιστεύουν κάποιοι ότι τώρα πρέπει να προταχθεί οποιαδήποτε άλλη σκοπιμότητα, είναι ελεύθεροι να κάνουν την επιλογή τους. Αλλά πρέπει τώρα να κάνουμε όλοι την επιλογή μας.


 http://www.iskra.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...