Σελίδες

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Eφεδρικό σχέδιο αν αποτύχει το PSI, λέει ο Γιούνκερ..



Όπως πληροφορούμαστε από την ιστοσελίδα ethnos.gr, ο Πρόεδρος του Eurogroup κ. Γιούνκερ αποκάλυψε στο πρακτορείο Bloomberg, ότι υπάρχει εφεδρικό σχέδιο για την αναχρηματοδότηση του ελληνικού χρέους, αν αποτύχει το PSI. Δηλαδή αν η συμμετοχή των ομολογιούχων δανειστών είναι μικρότερη.... από το αναμενόμενο.



Μετά και την χθεσινή απόφαση της ISDA, σύμφωνα με την οποία το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων δεν θεωρείται πιστωτικό γεγονός, η οποία απόφαση εξάλειψε τον έναν από τους δύο κινδύνους να μετατραπεί η επιλεκτική χρεοκοπία της χώρας σε οριστική χρεοκοπία, η αποκάλυψη του κ. Γιούνκερ ότι υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο, ακόμα και αν αποτύχει το PSI, εξαλείφει και τον δεύτερο κίνδυνο να μετατραπεί η επιλεκτική χρεοκοπία σε οριστική.


Στην πραγματικότητα όμως, και οι δύο αυτές μεθοδεύσεις των δανειστών, οδηγούν σε στήριξη και ενίσχυση του σάπιου ελληνικού πολιτικού συστήματος, προκειμένου να εφαρμοστεί απρόσκοπτα το πρόγραμμα εξαθλίωσης του ελληνικού λαού και αρπαγής του ελληνικού πλούτου. Έτσι το ίδιο το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, με την στήριξη των δανειστών, θα συνεχίσει απρόσκοπτα να νέμεται την εξουσία και να διαχειρίζεται τα κρατικά ταμεία, σαν να μην έφταιξε για τίποτα..



Εναπόκειται τώρα πλέον μόνο στον ελληνικό λαό να το γκρεμίσει με την ψήφο του σε λίγο καιρό. Σε πρώτη φάση, διασπώντας το σε μικρότερα κομμάτια και στέλνοντας στη Βουλή περισσότερα κόμματα. .



 http://hassapis-peter.blogspot.com/