Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Royal Bank of Scotland: Μια είναι η λύση για τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας - Πλήρης διαγραφή του χρέους - ABN Amro Bank: Στα μισά... του δρόμου ακόμη η Ευρωζώνη για την αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος

Τελεσίγραφο ΔΝΤ σε Γερμανία: "Ή πάτε σε νέο "κούρεμα" την Ελλάδα ή αποχωρώ"

Τελεσίγραφο ΔΝΤ σε Γερμανία:

Τελεσίγραφο σε ΕΕ, ΕΚΤ και φυσικά Γερμανία, έστειλε πριν λίγο το ΔΝΤ με προβλεπόμενη πρώτη απώλεια "πολέμου" την Ελλάδα, φυσικά. Με μια δήλωση από αυτές που δεν συνηθίζονται ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τίποτα λιγότερο από το (αδύνατο): Δηλαδή να είναι το χρέος στο 120% του ΑΕΠ το 2020.


Η δήλωση έχει ως εξής:

"Το ΔΝΤ έκανε ο,τι μπορούσε για να βοηθήσει την Ελλάδα ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Δεν υπάρχει κανένα αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την Ελλάδα αλλά η βιωσιμότητα είναι κρίσιμη. Θέλουμε να δούμε το χρέος στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020»,

είπε ο Τ.Ράις και αυτό σημαίνει πιθανότατα την έναρξη αποχώρησης του ΔΝΤ από την τρόϊκα και την συνακόλουθη περικοπή της χρηματοδότησης των χρεών της Ελλάδας. Είναι μια δραματική εξέλιξη, πραγματικά, εκεί που μας έχουν φέρει....

Πϊσω από το ΔΝΤ είναι σίγουρα οι ΗΠΑ που θέλουν άμεση διαγραφή χρεών πριν δοθεί η δόση και δεν συμφωνούν με το να δοθεί η δόση χωρίς να έχει υπάρξει νέου "κούρεμα". Το 120% του ΑΕΠ η Ελλάδα μπορεί να το πετύχει μόνο με διαγραφή 80-100 δισ. άμεσα και με εν συνεχεία χρηματοδότηση της ανάπτυξης με ένα ποσό περί τα 20-30 δισ..




Πηγή: Τελεσίγραφο ΔΝΤ σε Γερμανία: "Ή πάτε σε νέο "κούρεμα" την Ελλάδα ή αποχωρώ" - RAMNOUSIA
Εξαιρετικά επιφυλακτικοί εμφανίζονται ανά τον κόσμο αναλυτές και επενδυτές για το ελληνικό ζήτημα, δεδομένων των συνεχιζόμενων διχογνωμιών που εντοπίζονται στους κύκλους των δανειστών της Ελλάδας.
"Η Ευρωζώνη βρίσκεται ακόμη στα... μισά του δρόμου όσον αφορά στην αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος. Από τα αναγκαία μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την άρση του αδιεξόδου έχουν ληφθεί μόλις τα μισά", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Leo Chan, της ABN Amro Bank.
"Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προκαλεί τριγμούς στις αγορές", προειδοποιεί ο Chan.
"Τα πράγματα είναι απλά. Μια είναι η λύση για την Ελλάδα. Η πλήρης διαγραφή του ελληνικού χρέους", υποστηρίζει από την πλευρά του ο Moorad Choudhry της Royal Bank of Scotland.
"Εάν η Ευρωζώνη επιθυμεί τη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας, το ελληνικό χρέος πρέπει να διαγραφεί, να ακυρωθεί. Είναι τόσο απλό..." τονίζει με νόημα.
"Το ΔΝΤ αναμένει τη βούληση των Ευρωπαίων για την επίλυση της ελληνικής κρίσης" διαμηνύει από την πλευρά του ο Marcus Ashworth, κορυφαίο στέλεχος της Espirito Santo Investment Bank, εστιάζοντας στην κρισιμότητα της διαμάχης μεταξύ των πιστωτών της Ελλάδας, όσον αφορά στο μείζον θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.
Υπενθυμίζεται εδώ πως το ΔΝΤ παραμένει αμετακίνητο στη θέση του για διατήρηση του στόχου για μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, ενώ από την πλευρά της η Ευρωζώνη τάσσεται ανοιχτά υπέρ της μετάθεσης του χρονοδιαγράμματος για το ελληνικό χρέος μέχρι το 2022.

www.bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...