Σελίδες

Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Σταύρος Παπασταύρου>Τώρα που κρύωσε το αίμα ας δούμε από κοντά έναν πραγματικά χαρισματικό άνθρωπο.






Τώρα που κρύωσε το αίμα μπορούμε να δούμε τι έχει απομείνει από την υπόθεση "Μαργαρίτα Παπανδρέου" και την περίφημη λίστα Λαγκάρντ που κινδυνεύει να γίνει λίστα-φάντασμα.
Έχει απομείνει μόνο το κουτσομπολιό, οι θεωρίες συνομωσίας και τα αποκόμματα των εφημερίδων με τις φωτογραφίες και τους πηχαίους τίτλους.

Μια αίσθηση λάσπης, τσαπατσουλιάς, επαρχιωτισμού, κανιβαλισμού, μα πάνω απ΄όλα...
μια αίσθηση ανασφάλειας για την επικινδυνότητα και την ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού και των υπηρεσιών του.

Αυτό δεν είναι κράτος, είναι η βίβλος του κουτσομπολιού. Κουτσομπολεύει αντί να ερευνά, να ελέγχει, να αποδίδει δικαιοσύνη.Ένα κράτος- καφενείο.

Ένα κράτος που βολεύεται στην ομίχλη, τα μισόλογα και τους νόμους ακορντεόν.



Ποιός μέσος πολίτης  μπορεί να πει με σιγουριά ότι η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι αθώα του “εγκλήματος”;

Ποιός μέσος πολίτης μπορεί να πει με σιγουριά ότι η κ. Μαργαρίτα Παπανδρέου είναι ένοχη του “εγκλήματος”.



Εκεί μας κατάντησε το ανυπόληπτο κράτος- πρεφαδόρος. Έρμαια του κουτσομπολιού των υπηρεσιών του.


Πάμε παρακάτω. Μαζί με την κ. Παπανδρέου, στο μάτι του κυκλώνα βρέθηκαν επίσης ο διακεκριμένος επιχειρηματίας κ. Σάμπυ Μιωνής, καθώς και οι πρώην συνεργάτες του  κ. Μαρία Παντελή,  και ο κ. Σταύρος Παπασταύρου. Ο κ. Μιωνής απάντησε με ανακοίνωσή του, ενώ η κ. Παντελή και ο κ. Παπασταύρου επέλεξαν να μην μιλήσουν-τουλάχιστο στη διάρκεια του κυκλώνα του κουτσομπολιού που βρισκόταν σε εξέλιξη.
Κι αν η κ. Παντελή δεν έχει δημόσιο ρόλο, δεν συμβαίνει το ίδιο με τον κ. Παπασταύρου, ο οποίος είναι σύμβουλος του πρωθυπουργού και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαικής Ένωσης.


-Θα μείνω όσο χρειασθεί για να πάρουμε τη δόση…, είχε πει στον πρωθυπουργό, μόνο που ο κ. Σαμαράς, όπως όλα δείχνουν δεν θα ήθελε να στερηθεί τις υπηρεσίες του.Σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση με όσα γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα οι πληροφορίες που έρχονται από το ρεπορτάζ του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" για τον κ. Παπασταύρου.




ΕΦΥΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ



Όσοι τον γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια ξεχωριστή προσωπικότητα, ο οποίος επέλεξε από πατριωτικό καθήκον να συμβάλλει στην προσπάθεια εξασφάλισης της δόσης. Με ζηλευτές σπουδές και εξίσου ζηλευτή καριέρα στον ιδιωτικό τομέα δεν είχε κανένα  λόγο να ασχοληθεί με τα “πίτουρα” της εγχώριας πολιτικής.
Κανένα, εκτός από το πάθος του για την πολιτική και το κόμμα της ΝΔ στην οποία βρίσκεται από παιδί. Ο κ. Παπασταύρου είναι ένας εφυέστατος, χαρισματικός  άνθρωπος και εξαιρετικός πατέρας. Ο χαρακτηρισμός εφυέστατος θα μπορούσε να υπογραμμισθεί σημειώνουν όσοι τον γνωρίζουν.
Ο κ. Σταύρος Ν. Παπασταύρου (1967) είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Αριστούχος πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας (1990, Valedictorian) έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Harvard (LLM 1992,  SJD/abd 1996) υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και του Πανεπιστημίου Harvard.
Το 1996 εργάστηκε στην Ουάσινγκτον σε δικηγορική εταιρεία όπου ειδικεύτηκε σε θέματα διεθνούς οικονομικού και εμπορικού δικαίου.

Το 1997 επέστρεψε στην Ελλάδα και εργάστηκε και ως εταίρος σε δικηγορική εταιρεία, ενώ στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής του τμήματος κεφαλαιαγοράς, τραπεζικού δικαίου και χρηματοδοτήσεων. Συμμετείχε ως νομικός σύμβουλος σε σειρά ιδιωτικοποιήσεων, συγχωνεύσεων και εξαγορών. Έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος σε πολυεθνική εταιρεία.
Τη δεκαετία του 1990 είχε διατελέσει Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της ΟΝΝΕΔ καθώς και της ΔΑΠ-NΔΦΚ, εκλεγμένο μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ.

Την ίδια δεκαετία, διετέλεσε εκλεγμένος πρόεδρος της DEMYC η ευρωπαϊκή οργάνωση νέων της EDU (1997-2001), Πρόεδρος του EDS, Φοιτητικής Οργάνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (1989-1991) και Αναπληρωτής πρόεδρος της IYDU, παγκόσμια οργάνωση κεντροδεξιών νεολαιών (1997-2000).

 http://kourdistoportocali.com/articles/16613.htm