Σελίδες

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Δυστυχώς δεν καταστραφήκαμε



Δυστυχώς δεν καταστραφήκαμε. Το ημερολόγιο των Μάγια "διαψεύσθηκε".Η γαλέρα που λέγεται Γή πλέει μεσοπέλαγα και οι κωπηλάτες παλεύουν με τα ανταριασμένα κύματα. Οι καπεταναίοι κάνουν ταπάντα γιά να βουλιάξουν το πλοίο. Οι κωπηλάτες παρόλο που βλέπουν την καταστροφή, συνεχίζουν να εναποθέτουν τις τύχες τουςστους καπεταναίους. Τι θα προηγηθεί, η ανταρσία ή το ναυάγιο;


Γράφει ο Μπαγασάκος γιά τα Αληθινά Ψέματα
Να ένα ευφάνταστο σενάριο γιά τον Νταν Λέμπ, επενδυτή, διαχειρειστή κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου, να επενδύσει τα κεφάλαιά του: Τιτλοποιεί το ναυάγιο και την ανταρσία των σκλάβων-κωπηλατών και ποντάρει αναλόγως. Αν ποντάρει στο ναυάγιο, προφανώς δεν θα έχει που να αξιοποιήσει τα κέρδη του σε έναν κατεστραμένο κόσμο. Αν ποντάρει στην ανταρσία, έχει μεγαλύτερες
πιθανότητες να αξιοποιήσει τα κεφάλαιά του, με την προυπόθεση οτι οι "αντάρτες" θα γίνουν σαν τους καπεταναίους τους. Ο Νταν Λέμπ βυσσοδόμησε πάνω στα ελληνικά ομόλογα. Αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα με μέση τιμή 17 σεντς στο ευρώ μέσα σε λιγότερο από 10 μήνες η Third Point LLC διπλασίασε το χρήματά της (η μέση τιμή για την επαναγορά ομολόγων διαμορφώθηκε
στο 33,8%) και σύμφωνα με δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου πέτυχε καθαρά κέρδη 380 εκατ. ευρώ ή 500 εκατ. δολαρίων.

Δυστυχώς δεν καταστραφήκαμε. Το "κουπί" συνεχίζεται. Η παγοσμιοποιημένη ηγεσία του πλανήτη, η χρηματοπιστωτική διακυβέρνηση, είναι στην θέση της. Καλούμαστε εμείς, οι "κωπηλάτες", να την αποκαθηλώσουμε. Καλούμαστε να αντιδράσουμε αποτελεσματικά σε πλέγματα συμφερόντων, που υπερβαίνουν τις δυνατότητες αντίδρασης των μέχρι τώρα δεδομένων μαζικών κινημάτων. Καλούμαστε να καταδείξουμε κατά πρώτον το μέγεθος της απάτης που λέγεται ΧΡΕΟΣ και κατά δεύτερον, τον μηχανισμό με τον οποίο μιά υγιής οικονομία καθίσταται δέσμια του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέσω του παραπειστικού "χρέους".

Δυστυχώς δεν καταστραφήκαμε. Και πρέπει τώρα να φάμε στην μάπα όλη την διαδικασία λαϊφσταϊλοποίησης του ανατολικού κόσμου, μαζί με όλες τις περιβαλλοντικές της παρενέργειες, αλλά και την "οικονομική κρίση" που εγκαθιδρύει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στον δυτικό κόσμο, γιά να κερδοσκοπεί αδιατάρακτα, με υπόβαθρο την ζωντανή εργασία και την πραγματική οικονομία.

Δυστυχώς δεν καταστραφήκαμε. Και πρέπει να βιώνουμε την αποδόμηση της Υγείας και του κοινωνικού κράτους, χάριν της παράδοσής τους σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις. Πρέπει να βιώνουμε την ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωφελών τομέων της παραγωγής, βορά σε αδίστακτες πολυεθνικές, που ειδικεύονται σε παρόμοιες επενδύσεις.

Δυστυχώς δεν καταστραφήκαμε. Και πρέπει να αντιδρούμε στις τεχνικές της χειραγώγησης, όποια παραπλανητική τεχνική και αν μετέλθουν. Να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά τους. Να ξεπεράσουμε τις προβλέψεις τους. Τα think tank τους. Τους σκοτεινούς και αδυσώπητους σχεδιασμούς τους.

Η καταστροφή του υπάρχοντος κόσμου δεν θα έρθει με προφητείες. Θα λάβει χώρα μπροστά στα μάτια μας, αργά και βασανιστικά.

Οι κοινωνίες στην ιστορική τους διαδρομή, αποτινάσσουν τους ζυγούς. Οι κωπηλάτες στασιάζουν γιά να αποφύγουν το ναυάγιο και να ζήσουν. Με την προυπόθεση οτι δεν θα γίνουν και αυτοί σαν τους καπεταναίους τους.

Καλές Γιορτές.

Ο Μπαγασάκος γιά τα Αληθινά Ψέματα