Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Έρχονται όπλα με… αντιπαροχή!



Έρχονται νέες προμήθειες όπλων. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Παναγιωτόπουλος , σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους,άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων προμηθειών τις οποίες θα χειριστεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στα ταξίδια του σε Αμερική, Ρωσία, Κίνα! Πάντα εντός των δεσμεύσεων της χώρας.

Τα ίδια ακριβώς είπε χθες ο ΥΕΘΑ και σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς στους οποίους ευχήθηκε Καλά Χριστούγεννα.

Με αντιπαροχή τις ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες επιχειρεί η κυβέρνηση να συντηρήσει και να εκσυγχρονίσει το υπάρχον οπλοστάσιο των Ελληνικών ΕΔ που βρίσκεται στα όριά του.

Στο Μέγαρο Μαξίμου σχεδιάζουν τη μοιρασιά της πίτας ως εξής:

• την ΕΑΒ -ναυαρχίδα της αμυντικής βιομηχανίας- στην Lockheed Martin όπως είχε συμβεί και τη δεκαετία του 90 επί πρωθυπουργίας Κ. Μητσοτάκη. Στόχος ο εκσυγχρονισμός των F 16.

• τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα προορίζονται για τους κινέζους οι οποίοι μετά την Cosco εκδηλώνουν ζωηρό ενδιαφέρον για τη συγκεκριμένη εταιρεία. Η Κίνα άλλωστε έχει τεράστια εμπειρία στη κατασκευή πυρομαχικών ομοίου τύπου με εκείνα που χρησιμοποιούν οι στρατοί της Δύσης και πάντα, έχει ως στρατηγικό της στόχο τη διείσδυση στην ευρωπαϊκή αγορά.
Ως εκ τούτου μία κατασκευαστική μονάδα στην νοτιοανατολική Μεσόγειο εξυπηρετεί απόλυτα τους σχεδιασμούς της.

• η Ρωσία ήδη έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ΕΛΒΟ, με την ελπίδα ότι έτσι θα κατορθώσει να ενεργοποιήσει το πρόγραμμα του BMP .

Με αυτή την ατζέντα σκοπεύει ο Σαμαράς να ταξιδέψει τους πρώτους μήνες του 2013 στις τρεις υπερδυνάμεις. Μάλιστα το σχέδιό του το έχει μοιραστεί και με τους δύο άλλους κυβερνητικούς εταίρους, οι οποίοι μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδηλώσει καμία αντίρρηση.

Πηγή OnAlert

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς, πάντως, θεωρούμε πως από τις τρεις «προτάσεις-λύσεις» θα υπερισχύσει μόνο μία και οι άλλες δύο θα μείνουν εκτός τελικής εφαρμογής. Και, φυσικά, η εναπομείνουσα προς υλοποίηση πρόταση θα είναι αυτή που αφορά τις ΗΠΑ. Κι αυτό, επειδή είναι αδύνατον η σημερινή κυβέρνηση να προωθήσει οτιδήποτε άλλο πέραν των συμφερόντων των ΗΠΑ. Εξάλλου, εκτός από τα επικοινωνιακά ταξιδάκια σε Πεκίνο και Μόσχα, δεν έχει υπάρξει καμία πρόοδος για ουσιαστική ανάπτυξη των διακρατικών σχέσεων σε επίπεδο οικονομίας και επενδύσεων. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ρωσία έχει εκδηλώσει ποικιλοτρόπως το ενδιαφέρον της, αλλά με μηδενικό πάντα αποτέλεσμα, αφού απευθύνεται σε ώτα μη ακουόντων…
 
 
 http://kostasxan.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...