Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Citigroup: Ανοικτό το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ φέτος - Αστάθμητος παράγοντας η σταθερότητα της τρικομματικής κυβέρνησης


Στην πρόβλεψή της ότι η Ελλάδα ενδέχεται να αποχωρήσει από την ευρωζώνη , ακόμη και φέτος, επιμένει η Citigroup.
Όπως εξηγεί ο Tina Fordham, κορυφαίος πολιτικός αναλυτής της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, η σταθερότητα της τρικομματικής κυβέρνησης αποτελεί αστάθμητο παράγοντα.
«Παρά το γεγονός ότι η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel ίσως θέλει να αποφύγει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ενόψει και της εκλογικής αναμέτρηης στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο και τις προσπάθειες τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi να διαφυλάξει τη σταθερότητα του ευρώ, υπάρχει ένα πράγμα που δεν μπορούν να ελέγξουν».
Πρόκειται για τη σταθερότητα ης κυβέρνησης Σαμαρά, την οποία στηρίζει το ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου και η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη. Σύμφωνα με τη Citigroup, η τρικομματική κυβέρνηση πρέπει να περάσει τα πιο σκληρά μέτρα από κάθε άλλη κυβέρνηση στον ανεπτυγμένο κόσμο.
Όπως εξηγεί ο αναλυτής, αν αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί ενωμένη, η χώρα θα οδηγηθεί σε νέες εκλογές, με ρευστά αποτελέσματα.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...