Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Με τη διακοίνωση για την Ελληνική ΑΟΖ στον ΟΗΕ, στήνεται συνεκμετάλλευση

Σύμφωνα με πληροφορίες του διαδικτύου, πριν από λίγο η Ελλάδα κατέθεσε στον ΟΗΕ ρηματική διακοίνωση με την οποία προσδιορίζει τα όρια της υφαλοκρηπίδας της σε όλη την περιοχή της Ανατ. Μεσογείου και σε όλες τις περιοχές που αυτή ισχύει. Αυτό θα πρέπει να εξακριβωθεί και να δημοσιευθεί σε όλα τα ΜΜΕ.
Η ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ γίνεται με...
συγκεκριμένο τρόπο που έχω περιγράψει σε προηγούμενο άρθρο εδώ. Αυτό που έκανε η Ελληνική κυβέρνηση δεν είναι έμμεση ανακήρυξη της ΑΟΖ αλλά προσάναμμα για συζητήσεις με την Αγκυρα για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου. Δουλειά στημένη εν όψει της επικείμενης επίσκεψης Σαμαρά στη Τουρκία.
Η κυβέρνηση μετά την αποτυχία της φοβερής γεωστρατηγικής ιδέας να συζητήσει με κάθε ενδιαφερόμενο μέλος την ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ, αφού ενθυλάκωσε τα έσοδα απο την εκμετάλλευση της Ελληνικής ΑΟΖ στο ΤΑΙΠΕΔ (βλέπετε εδώ) έκανε μια διακοίνωση που δεν έχει καμμία σχέση με ανακήρυξη.
Η Τουρκία θα προχωρήσει σε κάποια δική της διακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα αναφέρεται η άποψη της για το πως πρέπει να εφαρμοστεί ο Νόμος της Θάλασσας στη περιοχή και το θέμα θα πάει σε συνομιλίες. Κολοκύθια ρίγανη.
Tα όρια της Ελληνικής ΑΟΖ πρέπει να δίνονται με χάρτη και όχι με γεωγραφικές συντεταγμένες σημείων, διότι τα σημεία δεν δίνουν ξεκάθαρα τα όρια μιας ΑΟΖ παρά μόνο υποθετικά. Εν ολίγοις, πρόκειται για πυροτέχνημα της κυβέρνησης που παρέδωσε την Εθνική κυριαρχία με βάση το Αγγλικό Δίκαιο και με παραίτηση απο κάθε ένδικο μέσο κλπ έναντι των δανειστών (βλέπετε εδώ).
Ο λόγος που επιλέχτηκε να γίνει η ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν είναι μόνο η επίσκεψη Σαμαρά στη Τουρκία αλλά και το σημερινό συμβάν της προσπάθειας κατάσχεσης του Υπ. Εμπορίου της Κύπρου απο δανειστές σε πιστή εφαρμογή του Αγγλικού Δικαίου, που ισχύει ήδη για τη Κύπρο και για όσα αναφέρονται σε όλα τα μνημόνια για την Ελλάδα. Ο “αναγκαστικός νόμος” (βλέπετε εδώ) δεν αφορά τα Ελληνικά δικαστήρια, παρά μόνο τα δικαστήρια στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου. Η Ελλάδα έχει παραιτηθεί κάθε ασυλίας έναντι των δανειστών. Αυτά είναι παραμύθια του Βενιζέλου και του Παυλόπουλου και αποτελούν ντροπή για την αποδοχή που βρήκαν σε όλο το Ελληνικό κοινοβούλιο… Αν έχω δίκιο ή άδικο θα αποδειχτεί.



 http://zcode-gr.blogspot.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...