Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

Ίδρυση οργάνωσης μετόχων Τράπεζας Ανατολής

Ένα από τα θέματα που συζητείται εδώ και καιρό από αρκετούς κομιστές μετοχών της Τράπεζας Ανατολής είναι η ίδρυση μιας αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας κατόχων μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής και ενδιαφερόμενων υποστηρικτών. Η μη κερδοσκοπική αυτή οργάνωση θα ασχοληθεί αποκλειστικά και μόνο με την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής.

Βασικός στόχος της οργάνωσης....

που θα ιδρυθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, είναι η λήψη νομικών μέτρων κατά της Εθνικής Τράπεζας και τελικά η άσκηση αγωγής για την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής. Όλες οι νομικές κινήσεις της οργάνωσης θα έχουν στόχο την αναγνώριση της αξίας των μετοχών της Τράπεζας Ανατολής, ώστε να διευκολυνθούν οι κάτοχοι μετοχών στις επόμενες κινήσεις τους.

Πρώτο μέλημα της οργάνωσης θα είναι η κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων επίδειξης εγγράφων που να υποχρεώσουν την Εθνική Τράπεζα να εμφανίσει τα έγγραφα της εκκαθάρισης, τα οποία αποκρύπτει για 80 χρόνια, αρκετές φορές παραπληροφορώντας τους ενδιαφερόμενους.

Το καταστατικό της οργάνωσης έχει ήδη διαμορφωθεί μέσα από online διαβούλευση στο forum του banquedorient.org και είναι έτοιμο προς κατάθεση.


ΕΓΓΡΑΦΗ ΙΔΡΥΤΙΚΩΝ ΜΕΛΩΝ

Η εγγραφή μελών στην Οργάνωση Μετόχων Τράπεζας Ανατολής θα ξεκινήσει με την προ-εγγραφή όσων επιθυμούν να γίνουν ιδρυτικά μέλη.

Επειδή η ίδρυση της εταιρείας θα είναι άμεση, σε πρώτη φάση παρακαλούνται μόνο όσοι επιθυμούν να γίνουν ιδρυτικά τακτικά μέλη και να υπογράψουν το καταστατικό της οργάνωσης να στείλουν το ονοματεπώνυμο τους και τα στοιχεία επικοινωνίας τους στο support@banquedorient.org με θέμα "Αίτημα εγγραφής ιδρυτικού μέλους".

Σε σύντομο χρονικό διάστημα οι ενδιαφερόμενοι θα παραλάβουν αντίγραφο του καταστατικού και την αίτηση εγγραφής ιδρυτικού μέλους.

Το τέλος εγγραφής για τα τακτικά μέλη είναι 150 ευρώ και η ετήσια συνδρομή των τακτικών μελών θα αποφασισθεί από τα τακτικά μέλη μετά την ίδρυση της εταιρείας (το ποσό που έχει προκύψει από τη μέχρι τώρα διαβούλευση για τη συνδρομή είναι 150 ευρώ). Ωστόσο, η συνδρομή θα καταβληθεί σε δεύτερο χρόνο, όσο το δυνατόν αργότερα, για να μην είναι αυξημένο το κόστος συμμετοχής.


ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

Η μη κερδοσκοπική εταιρεία “Οργάνωση Μετόχων Τράπεζας Ανατολής” υπηρετεί με κάθε νόμιμο τρόπο, την ανάγκη προσφοράς προς τους συνανθρώπους και το κοινωνικό σύνολο, στην Ελλάδα και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο σκοπός της εταιρείας είναι μη κερδοσκοπικός, αλλά γενικότερα οικονομικός κατά την έννοια του άρθρου 784 ΑΚ και συνίσταται κυρίως στην ανάδειξη του θέματος της Τράπεζας Ανατολής και στη δικαίωση των κομιστών μετοχών αυτής.

Σκοπός της εταιρείας είναι η ενεργός κινητοποίηση των πολιτών με επιδίωξη:

1. Την ανάδειξη του θέματος της Τράπεζας Ανατολής, την αναγνώριση της αξίας των μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής και τη δικαίωση των κομιστών μετοχών αυτής. Τα μέλη της εταιρείας θεωρούν ότι η Συγχώνευση της Τράπεζας Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα έγινε κατά τρόπο επιζήμιο για τους μετόχους της Τράπεζας Ανατολής γεγονός που οδήγησε σε προσωπικές, κοινωνικές, ιστορικές και Εθνικές επιπτώσεις, διαχρονικά.

2. Τη δημιουργία «κοινότητας γνώσης» και τράπεζας πληροφοριών για την υπόθεση της Συγχώνευσης της Τράπεζα Ανατολής από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος.

3. Τη δημιουργία φόρουμ και κέντρου μελετών για την Τράπεζα Ανατολής. Για το λόγο αυτό η εταιρεία σκοπεύει στη δημιουργία θεματικής πύλη στο διαδίκτυο (Portal) η οποία θα λειτουργεί και ως βάση δεδομένων/ ηλεκτρονική βιβλιοθήκη.

4. Τη διοργάνωση συνεδρίων, σεμιναρίων, επιστημονικών συμποσίων και διαλέξεων για την Τράπεζα Ανατολής.

5. Την προώθηση της έρευνας και την αξιοποίηση απαραίτητων ιστορικών αρχείων για την υπόθεση της Τράπεζας Ανατολής

6. Την οργάνωση μελετητικών και ερευνητικών ομάδων.

7. Την έκδοση βιβλίων, περιοδικών, μελετών, μονογραφιών, δοκιμίων, λευκωμάτων, εκθέσεων φωτογραφιών και βιντεοσκοπήσεων κλπ. δυνάμενων να προάγουν τους σκοπούς της εταιρείας.


Άλλοι στόχοι της εταιρείας είναι:

1. Η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Απόδημου Ελληνισμού.

2. Η διάθεση υποτροφιών σε μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου.

3. Η διάθεση υποτροφιών σε φοιτητές, προπτυχιακούς και πτυχιούχους ώστε να αντιμετωπίζουν τυχόν οικονομικές δυσκολίες.

4. Η εταιρεία μπορεί να υλοποιεί δράσεις περιβαλλοντικής και πολιτιστικής ευαισθητοποίησης για την προστασία και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, καθώς και συνέδρια, φεστιβάλ, ψηφιοποίηση οικολογικού και πολιτιστικού περιεχομένου, πολιτιστικές εκδηλώσεις και επιμέρους δράσεις σε έργα υποδομής μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

5. Η αναζήτηση υλικοτεχνικών υποδομών από Δημόσιους Φορείς και Κοινωνικούς Εταίρους.

6. Η ανάληψη διεθνούς πρωτοβουλίας και συνεργασιών με άλλους αξιόπιστους φορείς όπως Μ.Κ.Ο., Ο.Τ.Α., Πανεπιστημιακά Δίκτυα, Συνεταιρισμούς, Επιμελητήρια κ.τ.λ., στα πλαίσια προβολής του πολιτισμού της Ελλάδας.

7. Η υποστήριξη ομάδων του Ελληνικού πληθυσμού που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και απειλείται η διαβίωση τους.

8. Την αναζήτηση και ανεύρεση οποιασδήποτε άλλης πράξεως που ενισχύει την επίτευξη των στόχων.

9. Επ' ουδενί λόγω επιτρέπεται να αναμειχθεί η εταιρεία στην πολιτική ή σε έργα αλλότρια προς τον υπό του παρόντος καταστατικού καθοριζόμενο σκοπό ή να στραφεί προς ορισμένο πολιτικό κόμμα.

10. Για την επίτευξη όλων των ως άνω σκοπών η εταιρεία θα μπορεί να ενεργεί όλες τις προσήκουσες πράξεις.

11. Κάθε άλλη παρεμφερής προς τους παραπάνω σκοπούς δραστηριότητα.


ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Τα μέλη της μη κερδοσκοπικής εταιρείας μπορεί να είναι:

α) Τακτικά μέλη: Εφάπαξ τέλος εγγραφής 150 ευρώ – Ετήσια συνδρομή θα αποφασισθεί Είναι τα ιδρυτικά μέλη - εταίροι της εταιρείας και αποτελούν τη βάση των Διοικητικών Οργάνων της. Συνιστούν τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης, η οποία πρέπει να συνέρχεται τουλάχιστον 1 φορά κάθε έτος. Κάθε εταίρος έχει δικαίωμα να πληροφορείται αυτοπροσώπως για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων, να εξετάζει τα βιβλία και τα έγγραφα καθώς και να καταρτίζει περίληψη της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας.

Για την εγγραφή ως Τακτικό μέλος απαιτείται η πρόταση από δύο Τακτικά μέλη της εταιρείας, καθώς και η έγκριση της Διοικούσας Επιτροπής, πριν η αίτηση προωθηθεί στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας. Η είσοδος στην εταιρεία νέων τακτικών μελών προϋποθέτει την νόμιμη διαδικασία δημοσίευσης στα οικεία βιβλία του Πρωτοδικείου.

β) Απλά Μέλη: Εφάπαξ τέλος εγγραφής 50 ευρώ – Ετήσια συνδρομή 50 ευρώ Τα Απλά Μέλη συμμετέχουν στο Σώμα των Απλών Μελών και έχουν πλήρη ενημέρωση για τη δράση της Οργάνωσης. Μπορούν να συμμετέχουν στις δραστηριότητες της εταιρείας και στις αποστολές της. Διατυπώνουν ιδέες και κάνουν προτάσεις στα αρμόδια όργανα, συμμετέχοντας σε αυτά μέσω αντιπροσώπων. Τα Απλά Μέλη δεν συμμετέχουν στη Γενική Συνέλευση της εταιρείας αλλά εκλέγουν δύο Αντιπροσώπους προς τη Γενική Συνέλευση και τη Διοικούσα Επιτροπή. Για την εγγραφή ως Απλό μέλος αρκεί η πρόταση από δύο Τακτικά μέλη της οργάνωσης. Την αίτηση αποδέχεται η Γενική Συνέλευση της εταιρείας.

γ) Υποστηρικτικό μέλος: Εφάπαξ τέλος εγγραφής 50 ευρώ – Χωρίς ετήσια συνδρομή Τα Υποστηρικτικά μέλη είναι μέλη που θέλουν να βοηθήσουν την οργάνωση μας στην επίτευξη των στόχων της χωρίς να επιθυμούν να γίνουν Απλά ή Τακτικά Μέλη. Τα μέλη αυτά μπορούν ανά πάσα στιγμή εφόσον το θελήσουν να γίνουν Απλά Μέλη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...