Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

Κινητικότητα Σαμαρά και εκλογές στο βάθος;



Κινητικότητα Σαμαρά εν όψει ανασχηματισμού ή εκλογές στο βάθος;
Μπορεί οι δυο κυβερνητικοί εταίροι να αρνούνται την περίπτωση ανασχηματισμού. Μπορεί και οι σύμβουλοι πέριξ του πρωθυπουργού να τηρούν σιγή ιχθύος και να μην αποκαλύπτουν τα σχέδια του. Όμως, τις δυο τελευταίες μέρες έντονη κινητικότητα παρατηρείται στη γαλάζια παράταξη.


Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ξεκινήσει τις επαφές με υπουργούς. Ήδη συναντήθηκε χθες με τις ηγεσίες των υπουργείων Ανάπτυξης, Γεωργίας, Περιβάλλοντος και Υγείας, ενώ σήμερα με τις ηγεσίες των υπουργείων Ναυτιλίας, Παιδείας και Εργασίας και τις επόμενες μέρες με τις αντίστοιχες Εξωτερικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης.
Οι φήμες λένε ότι αυτές οι συναντήσεις είναι τα προεόρτια του ανασχηματισμού που έρχεται κάπου στα μέσα Μάρτη. Μέσα από τις συναντήσεις προσπαθεί να κάνει το τελικό check προκειμένου να αποφασίσει ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μείνουν.

Από την άλλη, έμπειροι πολιτικοί αναλυτές επισημαίνουν ότι , παρά τη κινητικότητα, ο ανασχηματισμός αποκλείεται καθώς τόσο τα προβλήματα στο ΠΑΣΟΚ όσο και η άφιξη της τρόικας, δεν επιτρέπουν στον πρωθυπουργό να σκεφτεί τέτοιο ενδεχόμενο.

Για την ακρίβεια λένε πως σκοπός αυτών των συναντήσεων είναι να ελέγξει αφενός το έργο κάθε υπουργείου και αφετέρου να επέλθει σύσφιξη στη γαλάζια παράταξη. Παράλληλα μέσα από τις συναντήσεις ο Αντώνης Σαμαράς έχει τη δυνατότητα να παρέμβει ο ίδιος προσωπικά και να δώσει λύση σε όποια εκκρεμή θέματα προκύπτουν.
Θα πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι στα πλαίσια της σύσφιξης, χθες το βράδυ, ο πρωθυπουργός βρέθηκε στο ''Βασίλη'' το αγαπημένο του στέκι στη Κηφισιά μαζί με τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Γιάννη Βρούτση και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Τα τραπεζώματα εκ μέρους του πρωθυπουργού δεν σταματούν εδώ, θα έχουν και συνέχεια. Σαφώς όλη αυτή η κινητικότητα έχει βάλει σε υποψία κάποιους και πολλοί είναι εκείνοι που δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο εκλογών.
Σίγουρα συζητήσεις για εκλογές έχουν γίνει. Συγκεκριμένα στη γαλάζια παράταξη άρχισαν ήδη να σκέφτονται τα ονόματα που θα μπουν στο ευρωψηφοδέλτιο καθώς και αυτά που θα κληθούν να αγωνιστούν στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι ο Σαμαράς έκανε ήδη τις πρώτες συζητήσεις και επαφές με ανθρώπους που εκτιμά ότι θα μπορέσουν στο Ευρωκοινοβούλιο να αναδείξουν τα ζητήματα της Ελλάδας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το όνομα του Μανώλη Κεφαλογιάννη είναι ένα από αυτά. Ενώ συχνές επαφές έχει ο πρωθυπουργός και με τον Μάκη Βορίδη.
Αναμένουμε!

Γράφει η Γιώτα Χουλιάρα.


 http://www.madata.gr/epikairotita/politics/256732.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...