Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

Ήπειρος: Σαρωτικές αλλαγές επιφέρει το σχέδιο Αθηνά


Το σχέδιο «Αθηνά» που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές στην τριτοβάθμια παρουσίασε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Παιδείας Κων/νος Αρβανιτόπουλος. Σύμφωνα με το σχέδιο στην Πρέβεζα προτείνεται...
η συγχώνευση των δύο τμημάτων Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, κάτι που έχει προταθεί και από την Γενική Συνέλευση του τμήματος Χρηματοοικονομικής.
Συγκεκριμένα το τμήμα χρηματοοικονομικής συγχωνεύεται με το τμήμα Λογιστικής και μετονομάζεται σε Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής με έδρα την πόλη της Πρέβεζας.
Κατά τα λοιπά ενισχύονται τα τμήματα του ΤΕΙ Άρτας αφού το Τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και δικτύου του ΤΕΙ Μεσολογγίου με έδρα την Ναύπακτο, όπως και το τμήμα εφαρμογών και πληροφορικής στην Διοίκηση από το ΤΕΙ Μεσολογγίου και τα αντίστοιχα τμήματα που λειτουργούσαν στην Λευκάδα συγχωνεύεται με το τμήμα Πληροφορικής και τηλεπικοινωνιακών συστημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου με έδρα την Άρτα και μετονομάζεται σε μηχανικών πληροφορικής. Το τμήμα τουριστικών επιχειρήσεων συγχωνεύεται με αυτό των εφαρμογών ξένων γλωσσών στη διοίκηση και στο εμπόριο, μετονομάζεται σε διοίκηση επιχειρήσεων οργανισμών και συστημάτων και η έδρα παραμένει στην Ηγουμενίτσα. Δεν γίνεται όμως το ίδιο και με το τμήμα αλιείας που «μετακομίζει» στο Μεσολόγγι μετά την συγχώνευση του με το τμήμα υδατοκαλλιεργειών και αλιευτικής διαχείρισης. Το ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου με έδρα την Άρτα συγχωνεύεται με το φυτικής παραγωγής.
epirus-tv-news.blogspot.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...