Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Για το..καλό σας. Πάρτε τα λεφτά σας από τις τράπεζες, γιατί θα μετανιώσετε πικρά. Ξημερώνει… μαύρη ..τρίτη. .


Στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο θα περάσουν από την Τρίτη το πρωί τα ελληνικά υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας Κύπρου.

Με τον τρόπο αυτό η ομπρέλα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καλύπτει τις καταθέσεις Ελλήνων στις κυπριακές τράπεζες που λειτουργούν στην Ελλάδα. και δεν θα υποστούν οι πελάτες τους το κούρεμα.


Όπως κατέγραφε το... newmoney.gr από χθες Παρασκευή 15 Μαρτίου, «σχέδιο για να περάσουν οι θυγατρικές των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επεξεργάζονται «ελληνική» και «κυπριακή» τρόικα μαζί με τις κυβερνήσεις των δυο χωρών».
Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ. Μορς, Τομσεν και Μαζουχ μετά από πιέσεις της κυπριακής κυβέρνησης και του κλιμακίου των δανειστών που βρίσκεται στη Λευκωσία επεξεργάζεται ένα σχέδιο προκειμένου οι εν Ελλάδι θυγατρικές των δύο κυπριακών τραπεζών να διαχωριστούν από τους ομίλους της Τρ. Κύπρου και της Λαϊκής.
Στη συνέχεια το σχέδιο προβλέπει τα υποκαταστήματα των δύο κυπριακών τραπεζών ως ενιαίο σχήμα να συγχωνευθούν με το νέο ΤΤ. (το ΤΤ έχει περάσει στην δικαιοδοσία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας)
πράγμα το οποίο Γνώριζε o Paul Koster (ΤΧΣ) και παραιτήθηκε από φόβο!
Οι καταιγιστικές εξελίξεις του ζούμε με τα όσα συβαίνουν στην Κύπρο εξηγούν και την παραίτηση του Πολ Κόστερ από το ΤΧΣ. Ο άνθρωπος δεν ήθελε να μπλέξει στα σκατά και να κινδυνεύσει κάποια στιγμή να βρεθεί στις φυλακές.
Πυρετώδεις είναι αυτήν την ώρα οι συσκέψεις στην Τράπεζα της Ελλάδος για την εξεύρεση λύσης μέσα στο Σαββατοκύριακο σε σχέση με το μέλλον των δραστηριοτήτων των δύο μεγάλων κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έχει αποφασιστεί η μεταφορά στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο του ενεργητικού και του παθητικού της Τράπεζας Κύπρου και της Λαϊκής Τράπεζας που αφορά τις δραστηριότητες στην Ελλάδα.
Οι δύο κυπριακές τράπεζες θα λειτουργούν ως θυγατρικές του πλήρως ανακεφαλαιοποιημένου μετά τη διάσωσή του, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μοναδικός μέτοχος του οποίου είναι το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).
Το μέλλον τους, όπως και αυτό του νέου ΤΤ, θα κριθεί το επόμενο διάστημα.
Όπως ξεκαθαρίζουν τραπεζικοί κύκλοι, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να «κουρευτούν» οι καταθέσεις των δύο κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.
Σε σχέση με το κόστος που προκύπτει από την όλη διαδικασία μεταβίβασής τους στο ΤΤ, υπογραμμίζουν ότι υπάρχει συμφωνία να καλυφθεί από το ΤΧΣ και την Κύπρο.
Δήλωση του Υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα:
«Από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».
 
 
 
http://sklantzithres.blogspot.gr/2013/03/blog-post_3489.html
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...