Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Παραιτήθηκαν Γ. Μέργος και Τ. Αθανασόπουλος

81dee05a4776126bc8e60ca0ae5d882b_XL
"Βόμβα" στα κυβερνητικά θεμέλια. Την παραίτησή τους υπέβαλαν πριν από λίγο στον Γ. Στουρνάρα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Γ. Μέργος και ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Τάκης Αθανασόπουλος. Στη θέση του πρώτου θα πάει η στενή συνεργάτης του υπουργού Χριστίνα Παπακωνσταντίνου ενώ ακόμη δεν έχει οριστεί αντικαταστάτης του κ. Αθανασόπουλου.  Αιτία είναι...
σύμφωνα με πληροφορίες, η άσκηση δίωξης κατά του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ κατά το έτος 2009 στο οποίο ήταν μέλη, σχετικά με την μονάδα παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου.
Τι; προηγούμενες ημέρες μείζον πολιτικό ζήτημα είχε προκαλέσει  στην κυβέρνηση η παρουσία τόσο του κ. Γιώργου Μέργου στη θέση του γ.γ. στο υπουργείο Οικονομικών, όσο και του κ. Τάκη Αθανασόπουλου στο ΤΑΙΠΕΔ ύστερα από τις διώξεις εναντίον προσώπων που συμμετείχαν στη διοίκηση της ΔΕΗ το 2007 και του νομίμου εκπροσώπου της ΜΕΤΚΑ, του Ομίλου Μυτιληναίου.
Τις διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας κ. Αριστείδης Κορέας κατά των προσώπων που συμμετείχαν τότε στη διοίκηση της ΔΕΗ που υπέγραψε το 2007 σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία ΜΕΤΚΑ για την κατασκευή της Μονάδας της ΔΕΗ στο Αλιβέρι.

Εκείνο το διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα στις 6 Φεβρουαρίου 2007 και συμμετείχαν τα εξής πρόσωπα, τα οποία σήμερα διώκονται:

Παναγιώτης Αθανασόπουλος (νυν πρόεδρος ΤΑΙΠΕΔ),
Νικόλαος Χατζηαργυρίου,
Σπυρίδων Ευσταθόπουλος (νυν γ.γ. Βιομηχανίας),
Μιχαήλ Κορτέσης,
Ευάγγελος Μαγειρος,
Γεώργιος Μαρινίδης,
Ιωάννης Παναγόπουλος,
Ιωάννης Τσαρούχας,
Γεώργιος Μέργος (γ.γ. υπουργείου Οικονομικών),
Ιωάννης Γιαννίδης,
Κωνσταντίνος Μίχαλος (ως πρόεδρος του ΕΒΕΑ).

Η επιστολή παραίτησης του κ. Αθανασόπουλου έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η άσκηση ποινικής δίωξης για αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, όπου προήδρευα, παρέχει την ευκαιρία απόδειξης ότι υπηρετήθηκε άρτια το δημόσιο συμφέρον και εκείνο της ΔΕΗ.

Η έξωθεν καλή μαρτυρία μου, ασφαλώς κατ΄ ουδέν θίγεται. Όμως, η μερίδα εκείνη της κοινής γνώμης που αρνείται τις αποκρατικοποιήσεις, ενδεχομένως, να αισθανθεί ότι δεν αποτελώ, πλέον, εγγυητή του θεσμού.

Υπό τα άνω -και μόνο- υποβάλλω την παραίτησή μου από την Προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ.

Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλατε.

Με εκτίμηση

Τάκης Αθανασόπουλος»

 http://www.theinsider.gr/
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...