Σελίδες

Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

ΠΑΣΟΚ σε ΓΑΠ: Είσαι απών. Δώσε πίσω την έδρα


Στη σκιά ενός παρασκηνιακού εμφύλιου πολέμου, που κυοφορεί απρόσμενες εξελίξεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ, διαξάγονται από χθες στο ΣΕΦ οι εργασίες του Συντακτικού Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ.
Σύμφωνα με πληροφορίες.... η πρώτη σύγκρουση κορυφής εκδηλώθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στις αρχές της περασμένης εβδομάδας ο κ. Βενιζέλος με τον προκάτοχο του , Γιώργο Παπανδρέου. Στο τηλεφώνημα ο κ. Παπανδρέου
ενημέρωσε τον πρόεδρο του κόμματος ότι δεν μπορούσε να παραστεί στην έναρξη των εργασιών λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Ο κ. Βενιζέλος όχι μόνο δεν έδειξε κατανόηση στην επιλογή του προκακατόχου του να απουσιάσει από την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία του Κινήματος, αλλά φέρεται να του εξήγησε και ότι "αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο", θεωρώντας προφανώς προσβλητική για το πρόσωπό του και για το ΠΑΣΟΚ τη συστηματική περιφρόνηση που επιδεικνύει στις κομματικές και κοινοβουλευτικές δραστηριότητές του.
Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, η αποχή του κ. Παπανδρέου από την πρεμιέρα των εργασιών του Συνεδρίου πυροδότησε νέες αντιδράσεις στο κόμμα και επανέφερε στο προσκήνιο τη συζήτηση για το εάν πρέπει να παραδώσει την έδρα του στον Νομό Αχαίας. Ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος έχει γίνει αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών για την "εξαφάνιση" του πρώην πρωθυπουργού από τη Βουλή,  το κόμμα και την εκλογική του περιφέρεια, ενώ θεωρεί μηδενική τη συμβολή του στις προσυνεδριακές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ.
Η διατήρηση της έδρας από τον κ. Παπανδρέου έχει πυροδοτήσει υποψίες στους βενιζελικούς κύκλους. Αρκετοί εκτιμούν ότι τηρεί αποστάσεις από το ΠΑΣΟΚ και δεν συμβιβάζεται με την ιδέα του απλού μέλους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας επειδή έχει επενδύσει στον αγώνα ρεβάνς για την ταπεινωτική ήττα που υπέστη, εγκαταλείποντας την πρωθυπουργία και την προεδρία του κόμματος. Οι ενδείξεις που έχουν στα χέρια τους τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και οι άνθρωποι του στην Ιπποκράτους προς αυτή την κατεύθυνση είναι αρκετές. 
spirospero.gr