Σελίδες

Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Κλοπή των καταθετών συντελείται αυτή την στιγμή στην Κύπρο!


cyprusatm
Τα λέγαμε και τα ξαναλέγαμε για τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη. Λέγαμε ότι είναι copy – paste των δικών μας μνημονιακών και δη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τελικά όμως αποδεικνύετε και κακέκτυπο!
Μέσα σε λίγες ώρες – σήμερα τα ξημερώματα – επέτρεψε στην Γερμανία, βλέπε έκτακτη Σύνοδος Eurogroup, να εφαρμόσει εφ’ άπαξ κούρεμα 6,75% – 9,99% στις καταθέσεις που βρίσκονται στις Τράπεζες της Κύπρου!

Φυσικά, όπως και στην Ελλάδα, τέτοιου είδους μέτρα πρώτα εφαρμόζονται και μετά ψηφίζονται από τα Κοινοβούλια.
Προβληματισμένοι και “παγωμένοι” οι καταθέτες της Κύπρου βρίσκονται ένα βήμα πριν τον πανικό. Τα ΑΤΜ σταμάτησαν να δίνουν χρήματα νομίζω για λίγες ώρες. Όπως μας έχει δείξει η -Οικονομική- Ιστορία τέτοιου είδους αποφάσεις παίρνονται πάντα Παρασκευή προκειμένου να δοθεί χρόνος να “απορροφηθούν” από τα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ και να παρουσιαστούν στους πολίτες ως κινδυνολογία του τύπου: Οι Ευρωπαίοι ήθελαν κούρεμα 40% και εμείς επιμείναμε στο 10% ή ή πάτε σε άτακτη χρεωκοπία ή εφαρμόζετε το μέτρο και άλλα τέτοια φαιδρά.
Όπως είπε και ο φίλος Γιώργος Ζησιμάτος: Μετά την Καθαρά Δευτέρα έρχεται η Μεγάλη Τρίτη!
Το ζήτημα είναι ότι κλονίζεται ανεπανόρθωτα η Τραπεζική Πίστη. Οι χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου μετά απ’ αυτήν την απόφαση που λέτε να στραφούν για τις καταθέσεις τους; Μα φυσικά στην Γερμανία. Αναμένω την Ρώσικη αντίδραση. Πολλοί είχαν χρήματα στην Κύπρο.
Ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους Έλληνες καταθέτες Κυπριακών Τραπεζών στην Ελλάδα ότι τα χρήματα τους δεν κυνδινεύουν. Επίσης – άξιο αναφοράς – ανακοινώθηκε ότι τα καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα απορροφώνται από το “νέο” Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Οι ραγδαίες αυτές αποφάσεις και μεταβολές είναι σαφώς προ-κατασκευασμένες. Άρα το ήξεραν! Άρα το μεθόδευσαν! Άρα είπαν ψέμματα στους Κύπριους!
Οι αδελφοί μας Κύπριοι σήμερα ένιωσαν στο πετσί τους αυτά που εμείς νιώθουμε 3 χρόνια τώρα. Εμείς συνθηκολογήσαμε, αυτοί;


 http://taeniko.wordpress.com