Σελίδες

Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Το Τζαμί θα το φτιάξουμε, που να χαλάσει ο κόσμος. (Και θα χαλάσει...)

Πως λέμε "όλα τα έχει η Μαριορή, ο φερετζές της έλειψε", έτσι ακριβώς το Τζαμί μας έλειψε....
Όπως γνωρίζουμε όλοι (από πρώτο χέρι) είμαστε μία άκρως.... δημοκρατική χώρα, με τον λαό να απολαμβάνει όοοοολα τα καλά της ...δημοκρατίας: Μη κατευθυνόμενη σκέψη, δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρεπή διαβίωση, έλλειψη προπαγάνδας από τα Μ.Μ.Ε., εθνική αξιοπρέπεια, έντιμη πολιτική διαχείριση κ.τ.λ. (εντάξει ένα ανεκδοτάκι λέμε, μην τρελαίνεστε).
Επειδή όμως κάθε καλό για να γίνει ιδανικό πρέπει να....




είναι τέλειο, (συνεχίζουμε το ανεκδοτάκι..) μας λείπει το Τζαμί που δεν φτιάξαμε για τους μουσουλμάνους, ώστε να αποκτήσουμε επιτέλους την ....ιδανική δημοκρατία!
Έτσι, ο υπουργός μας επί των Εξωτερικών, ο κ. Αβραμόπουλος, έκανε δηλώσεις (και εδώ σταματάει το ανέκδοτο) στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News και είπε:
"Η Αθήνα είναι η τελευταία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς την ύπαρξη ενός νόμιμου λατρευτικού χώρου για τους μουσουλμάνους κατοίκους της. Οι αποφάσεις έχουν ληφθεί (σ.σ. για την ανέγερση του τζαμιού) και προχωράμε προς αυτή την κατεύθυνση".
Και λέμε εμείς "συγνώμην δηλαδή που το καθυστερήσαμε κιόλας"
Στην ίδια "ευρωπαϊκή πρωτεύουσα" του Αβραμό οι Έλληνες πεθαίνουν από την πείνα, ή τρώνε σε συσσίτια ή απλά αυτοκτονούν.
Εμείς όμως, με χρήματα των φορολογουμένων, το Τζαμί θα το φτιάξουμε που να πεθάνουν όλοι οι πεινασμένοι (Έλληνες εννοούμε. Μην πάει το μυαλό σας σε άλλους, γιατί οι άλλοι έχουν δικαιώματα)!
Εν τω μεταξύ, στην "Ελευθεροτυπία" διαβάζουμε:
"Αυτή τη στιγμή, στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, υπάρχουν 26 οργανωμένα τζαμιά (αραβικά και ασιατικά) και περίπου άλλοι 30 χώροι που προσφέρονται για καθημερινή προσευχή των μουσουλμάνων μεταναστών και είναι λιγότερο έως καθόλου οργανωμένοι.
Κάποιοι από αυτούς συντηρούνται από εράνους που γίνονται μεταξύ των μελών της κοινότητας, κάποιοι -η πλειονότητα- από την Ενωση Μουσουλμάνων Ελλάδος και άλλους συνδέσμους και κάποιοι από ιδιώτες.
*Βέβαια, υπάρχει και τζαμί σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών για τους μουσουλμάνους πελάτες του, αλλά και ένας χώρος στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών για τους αλλόθρησκους φοιτητές της πόλης.
Τέσσερις από τους οργανωμένους χώρους λατρείας στην Αθήνα συντηρούνται από την κοινότητα των Πακιστανών, δέκα από την κοινότητα των Μπαγκλαντεσιανών και άλλοι δέκα από την κοινότητα των Αράβων, στους οποίους, όμως, μπορούν να συγκεντρώνονται μουσουλμάνοι ανεξαρτήτως εθνικής ταυτότητας.
*Το πιο οργανωμένο τζαμί δημιουργήθηκε πρόσφατα στο Μοσχάτο, με χρήματα σαουδάραβα επιχειρηματία. Το διαχειρίζεται το Ελληνοαραβικό Μορφωτικό Κέντρο."
Και σκεφτόμαστε (ναι, το τολμούμε και αυτό... ακόμη):
"Αφού έχουν τζαμιά, γιατί ζητούν ακόμη ένα;
Και καλά αυτοί το ζητούν. Εμείς γιατί θα το φτιάξουμε;
Η Τουρκία γιατί κόπτεται; Έχει αναλάβει την εκπροσώπηση όλων των μουσουλμάνων;
Αντίστοιχα στην Πόλη, φτιάχνουν ορθόδοξους χριστιανικούς ναούς; (πάλι ανεκδοτάκι. Εδώ δεν εφαρμόζουν την ευρωπαϊκή απόφαση για το άνοιγμα της Χάλκης...)
Οι συνεχείς μεθοδεύσεις της Τουρκίας στην Θράκη (μέσω των μουσουλμάνων που τους ονόμασαν Τούρκους) δεν λένε τίποτε στην ελληνική (;) κυβέρνηση;
Και την ίδια στιγμή που εμείς (ως γιουσουφάκια) διαβεβαιώνουμε πως θα το χτίσουμε το Τζαμί, που ακόμη ανασαίνουμε την....(ανεκδοτάκι πάλι) βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και την αποσαφήνιση των ελληνικών θέσεων, κατά την διάρκεια του πρόσφατου ταξιδιού Σαμαρά και Αβραμό στην Κωνσταντινούπολη -έτσι δεν είχαν δηλώσει;- την ίδια ακριβώς στιγμή διαβάζουμε(στο defencenet.gr και αλλού βεβαίως):



"Τη συνδιαχείριση του Αιγαίου, που αποτελεί πάγια επιδίωξη της, αλλά σε συνδυασμό τώρα και με σαφή συνεκμετάλλευση των υδρογονανθράκων της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ, αξιώνει η Τουρκία. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν, πώς μετά την κατάθεση της ρηματικής διακοίνωσης, ετοιμάζεται να βγάλει και το Στόλο στο Αιγαίο προγραμματίζοντας μεγάλη κλίμακας ασκήσεις, προκειμένου να υπερασπιστεί τις θέσεις της, ενώ απειλεί και με τη διενέργεια ερευνών στην περιοχή του Καστελόριζου.
Η Άγκυρα κινείται βήμα-βήμα αλλά η ελληνική κυβέρνηση αγρόν ηγόραζε ακόμη και όταν ο Ερντογάν είπε κατάμουτρα στο Σαμαρά «καζάν – καζάν», δηλαδή συνεκμετάλλευση της ελληνικής ΑΟΖ. Αφού εδώ και χρόνια καθημερινά αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο εκμεταλλευόμενη την ελληνική υποχωρητικότητα (Ύμια, παραβάσεις του FIR Αθηνών, παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, «κρουαζιέρες» μέχρι τη Εύβοια με παραβίαση των χωρικών υδάτων, υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, ασκήσεις χωρίς άδεια, αμφισβήτηση νησιών όπως το Καστελόριζο και ένα σωρό άλλες προκλήσεις), τώρα φτάνει στο δια ταύτα.

Ή θα εκμεταλλευτούμε μαζί τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και μέχρι τη Μεσόγειο, σβήνοντας από τον χάρτη την ύπαρξη ελληνικών νησιών ή θα πάμε σε πόλεμο. Ευθεία απειλή με casus belli σε περίπτωση που η Ελλάδα μονομερώς προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ.
Η απάντηση από την ελληνική πλευρά είναι «πως θα διασφαλίσουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο». (σχόλιο τί και πώς: Χέστηκα και γλύστρησα).
Το ερώτημα είναι πώς, όταν το Ναυτικό δεν έχει καύσιμα για τα πλοία και η Αεροπορία ανταλλακτικά για τα αεροσκάφη ελέω τρόικας και κυβέρνησης υποτακτικών."
Πάντως εμείς το Τζαμί θα το φτιάξουμε! Και βεβαίως -όσο και αν μας πονάει- θα χρειαστεί αφού, σε λίγο, μόνο Έλληνες δεν θα υπάρχουν στην χώρα!



http://anazhthseis-elena.blogspot.gr/2013/03/blog-post_13.html