Σελίδες

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ συνέταιρος των Μυωνί- Παπασταύρου

sampiΤελικά, φαίνεται ότι είναι πολύ πλούσιο το παρασκήνιο, πίσω από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Σάμπυ Μυωνίς και της Capital Management Advisors (CMA).

Στην Ελλάδα η CMA ήρθε στην επιφάνεια από την μεγάλη κατάθεση των 550 εκατομμυρίων δολαρίων της λίστας Λαγκάρντ . Είχε προηγηθεί παλαιότερη καταγγελία ..

της ελβετικής τράπεζας Julius Baer περί ξεπλύματος βρώμικου χρήματος είχε συγκαλυφθεί από τις ελληνικές αρχές. Έτσι έγιναν γνωστοί οι "ρόλοι" του Σάμπυ Μιώνη και των φίλων του, ανάμεσά τους ο (ακόμη) πρωθυπουργικός σύμβουλος Σταύρος Παπασταύρου. Όμως, φαίνεται ότι υπάρχει πολύ ουρά στο θέμα.

Τον Ιούλιο 2003 η Capital Management Advisors (CMA) με έδρα το Λουξεμβούργο ανακοίνωσε ένα νέο συμβουλευτικό συμβούλιο στο οποίο συμμετείχε και ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ και υπουργός Άμυνας της χώρας, Εχούντ Μπαράκ, όπως πληροφορούμαστε από το mesesakres.gr.

Ο Μπαράκ είχε σχέση με τα επενδυτικά κεφάλαια καθώς ήταν πρόεδρος της Barak & Associates L.L.C., ενώ ο ιδρυτής του CMA Σάμπι Μιώνης δήλωνε ότι ήταν τιμή του να συνυπάρχει με μια τέτοια προσωπικότητα στην εταιρεία που θα πρόσθετε περισσότερα κεφάλαια στο fund και θα απέφερε κέρδη στους πελάτες και στους συνεταίρους.

Στην ανακοίνωση του CMA αναφερόταν επίσης ότι το νέο συμβούλιο θα συνεδρίαζε κάθε έξη μήνες για να αναλύει τα γεωπολιτικά γεγονότα σε σχέση με τις επενδύσεις του.

Ο συνιδρυτής του CMA Άγγελος Μεταχάς δήλωσε ότι το συμβούλιο θα συμβάλλει στα κέρδη προσφέροντας τη γνώση ανθρώπων της διεθνούς στρατηγικής και της γεωπολιτικής πραγματκότητας.

Η εταιρεία του Εχούντ Μπαράκ παρέχει υπηρεσίες "ασφάλειας" σε πολυεθνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και σε επενδυτικά funds ανά τον κόσμο, ανάμεσά του και ηCMA.

Ο κόσμος άλλαξε μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και τον πόλεμο στο Ιράκ και οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες χρειάζονται διευθύνσεις που να γνωρίζουν καλά τη νέα πραγματικότητα και τις γεωπολιτικές ισορροπίες", δήλωσε ο πανίσχυρος Ισραηλινός πρώην πρωθυπουργός που έχει στη διάθεσή του και πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του (Μοσάντ).

Τα "παρακλάδια" του CMA ανά τον κόσμο , σύμφωνα με το mesesakres.gr είναι περίπου 50 υπό-εταιρείες εγκατεστημένες σε φορολογικούς παραδείσους και φυσικά ο Σάμπυ Μιώνης διέθετε πολύτιμη πληροφόρηση από τον προστάτη του Εχούντ Μπαράκ ο οποίος τον όρισε και εκπρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ.

Εταιρείες όπως η Capital Management Advisors φαίνεται ότι έχουν στενή σχέση με ανώτατους αξιωματούχους σε διάφορες χώρες, μυστικές υπηρεσίες, πρωθυπουργούς, υπουργούς, πρωθυπουργικούς συμβούλους κ.ά. ώστε να μπορούν να ..."προβλέπουν" τις εξελίξεις για να συμβουλεύουν τους πλούσιους πελάτες τους είτε σε επενδύσεις, είτε σε τρόπους αποφυγής φορολόγησης και απόκρυψης εσόδων.


Πρώην πρωθυπουργός τουτ Ισραήλ συνέταιρος των Μυωνί- Παπασταύρου