Σελίδες

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΙΣΛΑΜ


του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Ο εντοπισμός από τις γαλλο-βελγικές μυστικές υπηρεσίες ενός Ελληνορθόδοξου νέου ηλικίας 19 ετών στην τρομοκρατική ομάδα ισλαμιστών που δολοφόνησε 37 ομήρους σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της βορείου Αλγερίας, έφερε στην επιφάνεια ένα μεγάλο κύκλωμα ισλαμιστών που στρατολογεί νέους ανθρώπους σε χώρες με υψηλή ανεργία νέων.

Συγκεκριμένα, έγινε γνωστό στο ΥΠΕΞ και στην ΕΥΠ ότι, μέχρι σήμερα, πάνω από 100 νέοι στο Βέλγιο, στην Γαλλία και στην Ιταλία έχουν στρατολογηθεί από τους «ντζιχαντιστές» για να πολεμήσουν στις τάξεις τους στην Συρία και στο Μαλί. Οι νέοι αυτοί είναι ηλικίας 16-21 ετών και κατά κανόνα πρόκειται για παιδιά που έχουν σοβαρά οικογενειακά προβλήματα.

Αν και το όλο θέμα δεν έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο από τους υπουργούς Εξωτερικών Βελγίου και Γαλλίας θεωρείται αρκετά σοβαρό. Διότι, παντού όπου υπάρχουν υψηλά ποσοστά ανεργίας νέων, οι ισλαμιστές χρησιμοποιούν ισχυρά υλικά και ιδεολογικά κίνητρα ώστε να παρασύρουν νέους σε τρομοκρατικές ενέργειες κατά της Δύσης.

Η όλη ιστορία αποκαλύφθηκε από Βελγίδα μητέρα, η οποία είδε ξαφνικά τον γυιό της, 16 ετών, να γίνεται μουσουλμάνος και στην συνέχεια να φεύγει για την Συρία, όπου οι ισλαμιστές έχουν ισχυρή παρουσία στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης οι οποίες προσπαθούν να ανατρέψουν το καθεστώς Άσαντ.

Για την ιστορία σημειώνουμε ότι, στο Βέλγιο των 11 εκατομμυρίων κατοίκων, η μουσουλμανική κοινότητα αριθμεί πάνω από 800.000 μέλη, τα οποία κατά κύριο λόγο προέρχονται απ το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τουρκία. Επίσης, στο Βέλγιο οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές, με αποτέλεσμα στον Δήμο του Άντερλεχτ δύο δημοτικοί σύμβουλοι να είναι υπέρ της «σαρία» και της κατάργησης του εορτασμού χριστιανικών εορτών στην επικράτεια του Δήμο