Σελίδες

Σάββατο 6 Απριλίου 2013

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ...


Στο Συνέδριο της Ναυπάκτου (Πολύβιος, V 102-105) που πραγματοποιήθηκε γι' αυτόν τον σκοπό, ο Αιτωλός πολιτικός Αγέλαος επεσήμανε μ' έναν έξοχα παραστατικό τρόπο την ανάγκη του συνασπισμού των Ελλήνων, υπό την ηγεσία της Μακεδονίας, εν όψει του κινδύνου από τα «μαύρα σύννεφα» που φαίνονταν στη Δύση. Το επιχείρημα ήταν ότι όποια Δύναμη και αν επικρατούσε στον πόλεμο που διεξάγονταν στην Ιταλία, οι Ρωμαίοι ή οι Καρχηδόνιοι, θα επενέβαινε στην Ελλάδα με πολύ πιθανό αποτέλεσμα την υποδούλωσή της, εάν δεν υπήρχε η αποτρεπτική δύναμη αυτού του συνασπισμού. Ο Αγέλαος δεν εισακούσθηκε. έγινε ακριβώς το αντίθετο και το αποτέλεσμα ήταν η υποταγή στους Ρωμαίους (Πολύβιος V 104).-------
.
Έτος 2011. Η Ελλάδα είναι ήδη υπό μερική κατοχή και εξάρτηση οικονομική. Αντί λοιπόν οι Έλληνες να συνασπίζονται και να ετοιμάζονται για μια "μητέρα των μαχών" κατά πως φαίνεται , αρκούνται στο πως να προφυλάξουν τα ατομικά τους δικαιώματα εις βάρος του συνόλου... απο τον πρώτο πολιτικό-αρχηγό , μέχρι και τον τελευταίο πολίτης της χώρας. Το ΕΓΩ έναντι του συνόλου .. η αιώνια ασθένεια της Ελλάδος.
.
Και οχι.. δεν λέω να ακολουθούμε "τυφλά" τις προτροπές των πολιτικών που επανειλημένως έχουν αποδείξει την ανικανότητα τους. Αλλά να αποφεύγουμε να μπαίνουμε στην διαδικασία να τσακωνόμαστε μεταξύ μας για πράγματα και σκοπούς άλλων. Αριστεριστές, Ακροδεξιοί, πολίτες απλοί.. ...
.
Όλοι φοβισμένοι και με μίσος και οργή επειδή δεν έχουν διέξοδο ώς άλλα πληγωμένα θηρία. Απο λάθη δικά μας ή και άλλων πάνω απο εμάς... αντί να ενωθούμε κυριολεκτικά ώς αγέλη (ακριβώς όπως έκαναν και οι Ρωμαίοι) κοιτάμε πως θα δαγκώσουμε ο ένας τον άλλον.. με αποτέλεσμα να χαίρονται οι άλλες αγέλες γύρω μας.. και εναν-εναν να πετυχαίνουν τους στόχους τους εις βάρος μας... μέχρι να αντιληφθούμε οτι θα είμαστε σε έσχατη άμυνα... αλλά εκεί πια θα είναι πολύ αργά.
.
Ξυπνάτε επιτέλους.. σταματήστε να πιστεύτε οτι σας δίνουν τα ΜΜΕ ώς μασημένη τροφή. Εχθρός δεν είναι ο αστυνομικός, ο αναρχικός, ο ακροδεξιός, ο δημόσιος υπάλληλος κτλ.. καμία μάχη δεν την κέρδισε ενας μόνος του και απομονωμένος. Ξέρω.. ξέρω.. είμαστε πολλές φορές άσπρο με μαύρο.. τρωγόμαστε για βλακείες.. χαζεύουμε ώς πρότυπα , πόρνες και κίναιδους , λαμόγια και γλειώδεις γαιοσκώληκες που φοράνε σαμάρι για να κουβαλάνε τα λεφτά τους... που θα τα πάρουν σίγουρα μαζί τους στο 2Χ3 που τους περιμένει στο χώμα. Όσο για την υστεροφημία τους... ας το αφήσουμε καλύτερα.
.
Τι μας λείπει;... Να διαπιστώσουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας ούτε ο Έλληνας απέναντι μας , όποιος και αν είναι αυτός , είναι ο πραγματικός αντίπαλος μας. Όποια διαμάχη και διαφωνία και αν έχουμε, μπορούμε να την συζητήσουμε (Πάταξον μεν άκουσον δε).... θα έχουμε τον χρόνο και τον χώρο... αρκεί να κατανοήσουμε πως τα "νέφη σκότους εκ δυσμάς" δεν πρέπει να μας βρεί ακάλυπτους.. αλλιώς θα κάνουμε πάρα πολύ καιρό να σηκώσουμε κεφάλι και πάλι. Και να θυμόμαστε δύο πράγματα ώς πολίτες της χώρας.

-" Ικανός πολίτης είναι εκείνος που έχει και ικανή κρίση και δεν αποδέχεται την κρίση άλλων ώς δεδομένο".
- " Ικανός πολίτης είναι εκείνος που μπορεί να κυβερνήσει, αλλά μπορεί το ίδιο εύκολα και να κυβερνηθεί προς όφελος του συνόλου".


 http://pigadi-tis-skepsis.blogspot.gr/2011/03/blog-post_22.html