Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ “ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ” ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΙ ΡΕΖΙΛΗΔΕΣ ΠΑΡΑΔΕΧΟΝΤΑΙ ΠΩΣ Ο ΟΑΕΔ “ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΑ ΦΡΑΟΥΛΟΧΩΡΙΑ”!


ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ, ΑΘΛΙΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ.
ΜΕΧΡΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΔΙΕΔΙΔΑΝ ΟΤΙ “ΗΘΕΛΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΛΛΑ ΟΥΔΕΙΣ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ”

ΕΚΑΝΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΟΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΛΘΑΝ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ”!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ ΓΙΑ ΕΡΓΑΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΑΝ ΟΤΙ “ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ”!

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΙΔΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ:
Ηλεία: Οι παραγωγοί ενημέρωσαν τον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας οτι ολοκληρώθηκε η καλλιέργεια φράουλας !!!! (patrisnews.gr)

Κοινώς, η αποκάλυψη της μεγάλης απάτης μετά την κατακραυγή. Τέτοιοι ξεφτιλισμένοι,
άθλιοι, ελεεινοί, σαν τους δημιουργούς τους, τους σοσιαλφασίστες ανθέλληνες δουλεμπόρους. Το “παπανδρεϊκό θαύμα” θέλει μόνο δούλους.

Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)

Κάτι λιγότερο από ένα μήνα διήρκησε το ενδιαφέρον των παραγωγών φράουλας από την περιοχή της Μανωλάδας για την πρόσληψη εργατών γης, αφού ήδη απέσυραν το αίτημά τους και όπως όλα δείχνουν η εικόνα είναι διαφορετική από αυτή που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Πράγματι, στις 6 Ιουνίου του 2013, 114 παραγωγοί απέστειλαν έγγραφο στον κατάστημα του ΟΑΕΔ στην Αμαλιάδα, με κοινοποίηση και στον Υπουργό Εργασίας και τον διοικητή της κεντρικής διοίκησης του ΟΑΕΔ, με το οποίο ζητούσαν Έλληνες εργάτες γης.

Όπως επισημαίνεται στο συγκεκριμένο έγγραφο, το αίτημα ανέκυψε μετά το θλιβερό περιστατικό που σημειώθηκε στην Μανωλάδα και ανέδειξε το πρόβλημα της νομιμότητας
και τν συνθηκών διαβίωσης των εργατών γης.

Οι προϋποθέσεις

Οι 114 παραγωγοί απευθύνθηκαν εγγράφως στον ΟΑΕΔ, ζητώντας μάλιστα την διευκόλυνση της διαδικασίας από την πλευρά του ΟΑΕΔ, εξηγώντας ότι δεν ήταν δυνατό να μεταβούν όλοι στην Υπηρεσία, ειδικά πρωινές ώρες που έχουν εργασία στα χωράφια.

Το έγγραφο απεστάλη από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Φρούτων και Λαχανικών «Η Υρμίνη», τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Η Ήλιδα» και μεμονωμένους παραγωγούς, συνοδευόμενο από ονομαστική κατάσταση, στην οποία αναγραφόταν δίπλα ο αριθμός των εργατών που χρειαζόταν ο κάθε παραγωγός.

Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις που έπρεπε να έχουν οι ενδιαφερόμενοι, οι παραγωγοί αναφέρουν τα εξής στο έγγραφο: «Οι εργάτες γης μπορούν να είναι ανειδίκευτοι ή να έχουν στο παρελθόν εργαστεί σε συγκομιδή φράουλας, να έχουν ηλικία έως 40 ετών και να διαθέτουν όρεξη για εργασία καθώς και ΑΜΚΑ. Η αμοιβή θα είναι σύμφωνη με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, θα πραγματοποιείται μέσω εργοσήμου όπου και θα αφαιρούνται αυτόματα οι κρατήσεις υπέρ ΟΓΑ». Η έναρξη εργασιών προσδιοριζόταν από τις 13 Ιουνίου.

Ενημερώθηκαν οι άνεργοι

Ο προϊστάμενος του καταστήματος του ΟΑΕΔ Αμαλιάδας κ. Νικόλαος Λουκόπουλος, ερωτηθείς από την εφημερίδα «Πατρίς», εξήγησε ότι αμέσως μετά την αποστολή του αιτήματος, έγινε ενημέρωση στο Υπουργείο Εργασίας και στην Διοίκηση του ΟΑΕΔ, ενημερώθηκε το site του Οργανισμού, έγινε ανάρτησή του στον πίνακα ανακοινώσεων του καταστήματος για τις θέσεις εργασίας και άρχισε η ενημέρωση των ανέργων.

Αρκετοί άνεργοι μίλησαν απευθείας με τους παραγωγούς, καθώς πήραν από τα τηλέφωνά τους από τις καταστάσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τουλάχιστον 80 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να εργαστούν.

Πριν από μερικές ημέρες έγινε γνωστό ότι το ενδιαφέρον για εργασία ήταν πολύ μικρό και μία εκτίμηση είναι ότι αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα το γεγονός ότι οι παραγωγοί ζητούσαν εργάτες γης στους οποίους θα κολλούσαν εργόσημο, που σημαίνει ότι δεν θα είχαν ένσημα και στην πορεία δεν θα μπορούσαν να ενταχθούν στο ταμείο ανεργίας. Γι’ αυτό άλλωστε και στην συγκεκριμένη διαδικασία ο ρόλος του ΟΑΕΔ είναι επί της ουσίας βοηθητικός, αφού μιλάμε για μία άλλη κατηγορία εργαζομένων και μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον ακόμη και όσοι δεν είναι στις καταστάσεις του ΟΑΕΔ, εκ των οποίων σημειωτέων δεν είναι υποχρεωμένοι να αποδεχθούν την συγκεκριμένη εργασία, αφού δεν θα έχουν ένσημα.

Προχθές μάλιστα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο η επιστολή διαμαρτυρίας του 48χρονου Δημήτρη από την Αττική, που κατάγεται από την Μανωλάδα και ενδιαφέρθηκε να εργαστεί στις καλλιέργειες φράουλας. Ο ίδιος περιγράφει την κατάσταση που αντιμετώπισε μέχρι να βρει άκρη, για να λάβει στο τέλος την απάντηση από πολλούς παραγωγούς, ότι δεν γνωρίζουν κάτι για το αίτημα και ότι δεν χρειάζονται εργάτες γης, αφού έχει τελειώσει η καλλιέργεια. Και βέβαια καυτηριάζει το γεγονός.

Απέσυραν το ενδιαφέρον τους

Όπως έγινε πάντως γνωστό χθες, και επιβεβαιώθηκε στην εφημερίδα «Πατρίς» και από τον προϊστάμενο του ΟΑΕΔ Αμαλιάδας κ. Νίκο Λουκόπουλο, από προχθές απεστάλη με φαξ έγγραφο στον ΟΑΕΔ Αμαλιάδας, από τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς «Η Υρμίνη», η «Ήλιδα» και μεμονωμένους παραγωγούς, με το οποίο ενημερώνουν τον ΟΑΕΔ για προσωρινή άρση του αιτήματος για αναζήτηση εργατών γης στην καλλιέργεια της φράουλας, γιατί τελείωσε η καλλιέργεια…

Το εάν θα επανέλθουν εκ νέου οι παραγωγοί όταν θα ξεκινήσει και πάλι η καλλιέργεια για να ζητήσουν Έλληνες εργάτες γης, είναι κάτι που παραμένει άγνωστο.
 
olympia.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...